14 juli

Er is vannacht iemand bovenwerelds blij. Vanaf vandaag is dat een uitdrukking, omdat ik me geen andere voorstelling kan maken over het geluk dat deze persoon, of misschien zelfs personen zullen voelen. Ze liggen nu op bed, of zijn misschien al wakker gebeld door het ziekenhuis. De koerier start zijn auto en blauwe lampen, de chirurg gaat zijn handen wassen terwijl de anesthesist de narcose voorbereid. Vannacht gaat iemand een nier krijgen, of een lever, een stuk netvlies of beenmerg, misschien een hart, of longen, bloedvaten, botweefsel, een alvleesklier... Iemand gaat vannacht heel blij worden.

Iemand van mijn leeftijd, iets ouder, gaat vannacht overlijden. Waarschijnlijk had hij sowieso dood gegaan, maar nu rekken ze het over de avond heen de nacht in, zodat ze zijn organen aan iemand kunnen geven die er bovenwerelds blij van zal worden. Zo is zijn dood toch niet helemaal nutteloos, zoals dit het zo vaak wel is. Hierdoor blijft een stuk van hem voortbestaan in een andere huid, en gaat hij niet geheel verloren in de tijd. Nóg niet in elk geval.

Het is zo godverdomme dubbel, en het fuckt me harder dan het normaal doet. Mensen gaan dood, dat is wat ze doen, en als je dan toch moet gaan, kan je er maar beter iemand bovenwerelds blij mee maken. Tegelijkertijd zijn er mensen zo intens mistroostig omdat ze een partner, vader en kind in één persoon kwijt zijn. Misschien slapen ze nog, maar aannemelijk heeft het ziekenhuis ze al hun bed uitgebeld.


-VLH
15 jul 2020 - bewerkt op 15 jul 2020 - 252x gelezen
Meld ongepast verhaal.
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van ViveLeHans
ViveLeHans, man, 31 jaar
ModeMode
 
Log in om een reactie te plaatsen.   Schrijf reactie
  vorige volgende