1353: Balou-update

Inmiddels is mijn assistentiehond-in-opleiding Balou bijna 10 maanden oud. Ik vind het tijd voor een openbare update over hoe het met ons gaat!

Maandag is hij precies 10 maanden. Wat gaat het ongelofelijk hard. Hij is ruim 22 kg en heeft een prachtige aussievacht gekregen. Hij zit duidelijk goed in zijn vel op het voer wat hij nu krijgt, hij glimt helemaal en straalt.

We ervaren wat meer rust. Balou is wel een puber, dus luisteren is soms een beetje moeilijk als je los in het bos loopt, maar gelukkig is er 1 ding op aarde wat Balou belangrijker vindt dan wat dan ook: rodiworst! Zolang ik dat bij me heb ben ik de koningin en luistert hij voor een puber erg goed. Hij is gek op spullen apporteren, ik gooi nog niet zo vaak ballen weg omdat hij nog jong is, maar dat is duidelijk zijn favoriete spelletje. Hij vindt het echt leuk om zijn riem of mijn sleutelbos aan te geven. Als hij in het bos per ongeluk een bal van iemand afpakt, zeg ik: 'Balou, geef!' en dan krijg ik de bal in mijn hand (en Balou rodiworst, uiteraard). Ideaal!

Als hulphond doet hij het heel goed. Hij spiegelt veel, dat is soms best een beetje lastig want ik wil niet altijd weten wat hij spiegelt haha. Ook hulpverleners kunnen aan hem zien hoe het met míj gaat. Balou is een enorme steun tijdens moeilijke gesprekken, kan dan ook fysiek op schoot zitten om mij echt erbij te houden.

Buitenshuis doet hij het ook al zo goed, we hebben net een winkeltraining gedaan en ik ben zó trots. Op mij letten, netjes gaan zitten als ik stilsta, als ik afdwaal haalt hij me erbij, tijdens het afrekenen zit hij keurig te wachten, hij snuffelt nauwelijks in de winkel, hij gaat keurig achter me lopen als we iemand passeren. Hij kan nu op commando wisselen van kant (links/rechts) en dat maakt dat ik hem makkelijk ergens langs krijg. We zijn nu aan het oefenen met op commando achter lopen, dat doet ie incidenteel al, maar ik wil dat hij dat op commando kan.

Ondanks de corona zijn we vrolijk verder gegroeid als team. Ik vertrouw hem steeds meer en hij kent mij steeds beter. Ook wordt hij natuurlijk ouder en volwassener, dat is erg fijn.

Onze favoriete bezigheid is toch wel wandelen. We maken 2x per dag een echte langere wandeling van zo'n 45 minuten waarbij hij minstens 1 van de 2 mag loslopen. Vandaag bijvoorbeeld zijn we naar de supermarkt gelopen, dan mag hij niet los, dus gaan we straks ook met de fietskar naar het bos waar hij lekker zichzelf mag zijn terwijl ik hardloop. Ik zet volgens mijn activity tracker zo'n 13000 stappen gemiddeld op een dag, dat is best veel. Maar ik zorg helemaal zelfstandig voor Balou, alle uitlaatrondes doe ik, hij is bijna zindelijk maar moet nog wel 5-6x op een dag uit. De nachten gaan prima! Vannacht heeft hij van 22.30 tot 9.00 geslapen en dan hoeft hij niet eens heel nodig te plassen, maar wil hij eerst buikkriebels.

Hij is gek op mijn familie en gaat voor iedereen languit op zijn rug liggen, buikkriebels graag! Maar hij kan ook een onwijze draak zijn, happen en blaffen. Ik zie wel dat hij daarin groeit. Hij kan bijvoorbeeld steeds beter zijn rust pakken in de kamer en heeft minder de bench nodig. Zeker als ik een dag alleen ben slaapt hij lekker op de grond. Hij wil geen kussen, gekkerd, maar ligt het liefst op het koele parket voor de open haard.

Ik kijk uit naar zijn eerste verjaardag over 2 maanden, dan kunnen we nog meer leuke kunstjes oefenen en langere wandelingen gaan maken!
23 mei 2020 - 186x gelezen
Profielfoto van Leesbeest
Leesbeest, vrouw, 23 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.     vorige volgende