1266: Balou onder narcose + update

Vandaag is mijn hulphondpup Balou onder een lichte narcose om zijn laatste melkhoektandje te verwijderen. Hij is nu 6,5 maand en had er last van.

We waren al om 8.45 bij de dierenkliniek. Mijn vader heeft ons afgezet. Balou was onwijs aan het spiegelen, bleef blaffen.

Na 20 minuutjes kwam de dierenarts. De man die ook Olivier zijn laatste spuitje heedt gegeven. Oei. Eng. Hij onderzocht Balou (hij is 17,6 kg) en verklaarde hem gezond. Daarna kreeg Balou een snuitje om en kreeg een prikje met een rustgevend middel waarvan hij zou gaan slapen. We mochten weer even naar de wachtkamer.

Eerst bleef hij spiegelen, maar na 5 minuutjes werd hij een beetje dronken en na nog een paar minuten ging hij liggen slapen. De assistente tilde hem naar een andere kamer, waar we nog even geknuffeld hebben.

Ik heb afscheid van hem genomen en zit nu in de wachtkamer te wachten. Ik update dit verhaal later weer!

Update: we zijn weer thuis! Het ging eigenlijk vrij snel, om 10.00 mocht ik alweer bij Balou. Operatie is goed gegaan, geen bijzonderheden. Hij heeft nog een uur liggen slapen met mij erbij, daarna kreeg hij een prikje om wat sneller wakker te worden. Om 12.00 waren we weer veilig thuis. Hij heeft het super gedaan en is nu best moe.
12 feb 2020 - bewerkt op 12 feb 2020 - 255x gelezen
Profielfoto van Leesbeest
Leesbeest, vrouw, 23 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.   Schrijf reactie
  vorige volgende