menu myDiary

Reacties op 'Niet gehoord voelen' van JoJa.


knowthyself 10 feb 2020 om 12:24
Nah, dat je je niet gehoord voelt, dat anderen je niet horen, komt niet omdat je te lief bent.

De huid van de mensen om je heen is gewoon te dik. Ze verschuilen zich liever achter een muur van cynisme en slechte grappen dan dat ze hun hersens en empathische vermogens gebruiken om betere gespreksonderwerpen te verzinnen.

Je staat goed voor jezelf op. Je deed er goed aan om ervoor te kiezen om alleen te zijn. Het is gewoon even kut dat deze persoon niet snapt dat "grapjes" pijnlijk kunnen zijn. Ook als ze "bedoeld zijn als grapjes".

Moet toegeven dat ik vroeger ook pijnlijke grapjes maakte. Dat is de manier waarop ik omga met moeilijke situaties, humor. Ik maakte heel lang op de slechtste momenten grapjes over pijnlijke dingen met mijn moeder, omdat ik vond dat zij op dezelfde manier met pijnlijke dingen in het leven moest omgaan.

(Ik deed het niet omdat ik haar pijn wilde doen, op die momenten ging het gewoon automatisch en ik voelde me echt verschrikkelijk wanneer ze me uitlegde dat ze mijn grapjes pijnlijk vond. Het duurde echt lang voordat ik leerde om pijnlijke grapjes te herkennen en ook op tijd te herkennen, zodat ik ze niet uitflapte.)

Let wel, en dit is echt veel makkelijker gezegd dan gedaan, je kunt andere mensen niet dwingen om te veranderen. Je hebt wel je eigen reacties (deels) in eigen handen.

Het zou je goed doen om manieren te leren om de "grapjes" en vervelende opmerkingen van anderen niet persoonlijk op te vatten, niet binnen te laten. Jouw hart & je zenuwen kunnen maar zoveel aan. Bescherm ze wanneer niemand anders ze beschermt verliefd

(Overigens heb je al stappen gezet om voor jezelf te zorgen, zoals ik hierboven al zei! Goed bezig. OK! )
Lezer 12 feb 2020 om 20:25
verdrietig niet leuk om niet gehoord te worden. Dat ligt niet aan jou, maar aan de ander, dat ze niet de moeite nemen om te luisteren.verdrietig

*Hug* verliefd
LilAngel 13 feb 2020 om 12:12
Sterk van je. Het is super naar dat het gebeurd, ik herken het helaas van relaties die ik heb gehad. Je gehoord, gerespecteerd en geliefd voelen is super belangrijk.. grappige opmerkingen zijn niet altijd grappig voor de ontvanger. verliefd

Schrijf een reactieTerug naar verhaal