menu myDiary

Reacties op 'Geven alle dingen reden tot dankbaarheid?' van Thankful.


Samsalabam 2 dec 2019 om 12:36
Dat vers uit Romeinen gaat er volgens mij niet om dat dingen goed worden vóór ons, maar dat wij zélf kunnen 'medewerken ten goede' en op Christus mogen gaan lijken door te luisteren naar de Geest. Die 'dingen' zijn dan dus meer onze acties.

Succes met je zoektocht. Persoonlijk geloof ik niet dat je kan verwachten dat dingen altijd beter zullen gaan in je leven, hoeveel je ook moge geloven. We leven in een gebroken wereld, waarin nog steeds een strijd gaande is, en waarin nog steeds veel dingen mis gaan. En daarom hebben we als mens juist behoefte aan die belofte van God voor een betere wereld, Zijn koninkrijk.
En tot die tijd moge komen, kan ik alleen maar dankbaar zijn voor alle onverdiende zegeningen die me al wél zijn gegeven, ondanks alle schade die mijn zelfzuchtigheid deze wereld al heeft aangedaan.
Samsalabam 2 dec 2019 om 12:43
Thankful 3 dec 2019 om 09:38
Dank je voor je reactie. Ik waardeer het. Ja Godzijdank, is gelijkvormigheid naar het beeld van Gods Zoon en de verheerlijking het GOEDE/ HET BESTE dat God door de medewerking van alle dingen voor ons heeft! Dat lees ik in vers 29 b en 30.
Thankful 3 dec 2019 om 09:45
We mogen voor ogen houden dat we wellicht aan de buitenkant de verbetering niet zien, de uiterlijke omstandigheden veranderen in onze optiek wellicht niet. Wel mogen en kunnen we verwachten dat alle dingen medewerken zodat de gelijkvormigheid aan het beeld van Gods Zoon Christus Jezus zichtbaar wordt en door de rechtvaardiging door geloof, ook de verheerlijking. Dank je voor je reactie. Het draagt bij aan mijn ontdekkingsreis.

Schrijf een reactieTerug naar verhaal