menu myDiary

Reacties op 'Kinderwens' van st-ar.


knowthyself 7 nov 2019 om 20:14
Hoi! Ik verkondig mijn uitgebreide mening over dit soort onderwerp al voor de 2de keer vandaag. Ik wil hierbij vermelden dat ik mezelf helemaal geen expert voel oid, ik heb nog niet eens zelf kinderen. Mocht je er wat aan hebben, dit is mijn standpunt over je (misschien wel retorische) vraag. Anders mag je het negeren:

Ja. Maak het zsm bespreekbaar. Een man van rond de 30 weet wel of hij 100% zeker géén kinderen wil. En iemand die het nog niet zeker weet gaat er dan wel over nadenken.

Iemand die meteen wegrent als je een belangrijk onderwerp ter sprake brengt, die je kunt verwachten van een vrouw van 27,5, hoef je ook niet te hebben als vader van een kind. verliefd

st-ar 7 nov 2019 om 20:53
Bedankt voor je eerlijk advies. Je hebt helemaal gelijk. 😃
mariarita 7 nov 2019 om 21:43
ik zou zeggen laat het los het kinderwens,het beheerst nu beetje te veel,als je mogelijk partner ga kijken als mogelijk goede vaders investeer je niet in de relatie,mijn mening ondanks dat wij ook kinderen willen, is dat alle facetten van je leven al in orde moeten zijn voordat aan kinderen begint,en niet als nr 1,als alles in orde is dan is pas ruimte voor kinderen.en ik denk dat heel logisch is dat in een goede relatie ook deze vraag ter sprake komt als beide aan toe zijn.
knowthyself 7 nov 2019 om 22:58
@mariarita Ik wil je gelijk geven, maar een kinderwens is vaak iets biologisch, dat kun je moeilijk loslaten. Het is niet onmogelijk, maar wel moeilijk.

Ook al begrijp ik wat je bedoelt!


@st-ar Zou het zelf verder ook wel aanraden om niet naar je kinderwens te handelen voordat je stabiliteit hebt verliefd
Nonnus 8 nov 2019 om 08:27
Op t kdv kom je er alleen maar achter waarom je juist geen kinderen wil.
Silhouette 8 nov 2019 om 12:38
Mijn ex blijft maar zeggen, dat hij niet weet of hij mij nog terug wil -> Waarom zou je iemand terug willen die (nu) blijkbaar niet voor jou kiest?

Verder denk ik dat als je gaat daten er niks mis is om mannen te zoeken met dezelfde droom als jij. Je kunt tijdens een eerste date ook best vragen hoe een partner daar tegen aan kijkt. Ga alleen nog geen namen verzinnen of de kinderkamer inrichten tijden de eerste date.

Het is duidelijk belangrijk voor jou en daar hoef je geen geheim van te maken. Pas wel op dat het je leven niet gaat beheersen. Kies geen man omdat hij kinderen wil, kies een man omdat jullie gek zijn op elkaar en jullie samen kinderen willen bijvoorbeeld. Geniet ook van het moment nu in plaats van je zorgen te maken over de toekomst. Ga er vanuit dat jou kans nog wel komt.
Cindale 8 nov 2019 om 16:16
Wil je een kind? Of wil je een gezin? vrolijk

Ik heb mijn man 6 jaar geleden ontmoet (ben nu 32) en ben op dit moment in verwachting van onze twee zonen. Ik was voorheen ook geneigd om hard van stapel te lopen omdat ik graag kinderen wilde, maar later besefte ik me dat enkel een kind niet zaligmakend is. Het is een combinatie van een liefhebbende vader en moeder die voldoende liefde hebben voor zowel elkaar als voor een kind. Vaak gaat alle liefde naar het kind, en blijft er helaas weinig over voor elkaar. Terwijl dat juist ook zo belangrijk is, wil je een stabiele en veilige omgeving voor je kind creëeren.

De basis moet eerst goed zijn. En dat kost tijd.

Dikke vette disclaimer:
Dit is iets wat ik vanuit mijn ervaringen heb geleerd. Maar dit is natuurlijk voor iedereen anders. vrolijk vrolijk
st-ar 10 nov 2019 om 10:24
Bedankt voor alle reactie. Het heeft mij wel tot nadenken gezet. Ik denk inderdaad dat je niet zomaar een kind kan nemen en je leven enigzins wel op orde moet hebben. Liefde en een goede relatie is zeker de basis. Wel vind ik dat je zeker als vrouw wel mag staan voor je kinderwens. Maar goed. Nogmaals bedankt. Fijn om ook andere meningen te lezen. Helpt zeker. Ik kan mij nogal vastbijten als iets heel graag wil. Zo werkt het helaas niet altijd.
knowthyself 10 nov 2019 om 23:53
St-ar, volgens mij vinden we allemaal dat je mag staan voor je kinderwens. verliefd Zolang dit maar goed is voor het kind, en de moeder (en daarmee ook het kind), en de vader (en daarmee ook weer het kind).

Een manier om ervoor zorgen dat een kind & de ouders gelukkig zijn, is door al vooraf aan het bevruchtingsproces een partner te kiezen die blij is met jou & ook kinderen wil.

Komt goed! vrolijk

Schrijf een reactieTerug naar verhaal