menu myDiary

Reacties op 'Over vriendschappen' van Morgenrood.


knowthyself 7 nov 2019 om 20:02
Ik heb het verhaal nog niet afgelezen maar wil meteen al zeggen dat je niet meteen moet denken dat je de derde wiel bent!

Mensen vergeten stillere mensen weleens, zeker als ze zelf heel extravert zijn. (Kringleiders zijn toch meestal vrij charismatisch?)

Dat heeft niets met jou te maken, behalve dan dat enkele feit dat je terughoudender bent en (ik neem aan) wat stiller. En dat is an sich geen slechte eigenschap.

Neem het jezelf niet kwalijk dat je erbij hoorde. En sluit jezelf niet buiten. Ik weet uit eigen ervaring dat het heel menselijk is om jezelf op voorhand uit te sluiten/ aan te nemen dat anderen je er niet bij vinden horen. Om jezelf te beschermen. Voor het geval het wel gebeurt. En dat wordt dan een self-fulfilling prophecy... verliefd (Nogmaals, dit is mijn eigen ervaring, misschien interpreteer ik het verkeerd en/if heb je hier niets aan...)
knowthyself 7 nov 2019 om 20:04
Ohhhh ik trek mijn vorige bericht terug. Het is goed gekomen. Fijn vrolijk
Morgenrood 13 nov 2019 om 14:37
Het klopt inderdaad wel, dat ik wat terughoudender en wat stiller ben. En ik word inderdaad ook wel eens "vergeten" in groepen. Ik heb ook wel de neiging om me dan nog meer terug te trekken, maar weet inmiddels dat ik ook mag "vechten" voor mijn plaatsje in de groep. Dat is soms nog wel lastig, zoals nu ook bleek, maar ik blijf het proberen vrolijk En gelukkig kwam het inderdaad goed!

Schrijf een reactieTerug naar verhaal