menu myDiary

Reacties op 'De stemmen in mijn hoofd *trigger waarschuwing*' van blck.widow.


Triangolos 9 juni 2019 om 17:45
Wat naar dat je er zo onder lijd. Weleens van de stemmenpoli gehoord?
Mari05 10 juni 2019 om 09:43
verliefd
blck.widow 10 juni 2019 om 15:33
Ik heb van de stemmen poli gehoord en ben er ook vroeger naar toe verwezen. Meer dan "er zijn zoveel mensen met stemmen en het is beter je in je eigen omgeving te laten behandelen" kreeg ik niet.
Triangolos 10 juni 2019 om 23:05
@blck.widow wat een vreemde reactie van ze. Ik ben in 2014 in Utrecht daar in behandeling geweest en ben uiterst vriendelijk behandeld en benaderd. Voor mij was het een verademing dat ik niet werd veroordeeld. Ik heb mijzelf niet 100% gegeven in die behandeling maar zou dat als ze me dat zouden adviseren wel overwegen. Soms haal ik de stof voor mezelf nog eens door. Erg betrokken therapeuten die de tijd nemen en niet gelijk zeggen dat ze mij niet geloven en dat wat ik denk helemaal niet waar kan zijn. Maar dat ze de wetenschappelijke kant goed uitleggen. Nieuwe coping strategieën vinden en in kunnen zetten. Ik vond het een goed programma en had er meer uit kunnen halen. Belangrijkste is dat ik weet dat ik een keuze heb. Het zijn maar stemmen en ik heb een keuze wat ik er mee doe. Dat is enorm zwaar en moeilijk en het voelt lang niet altijd alsof je die keuze hebt. Toch is het zo, ze kunnen je fysiek niks aan doen. Ze denken heel wat te zijn maar dat zijn ze niet.
Jammer dat je het anders ervaren hebt. Ik zou het je zo gunnen om vrij te praten over je stemmen (ja dat is fucking eng).
blck.widow 12 juni 2019 om 17:08
@triangolos, wat fijn dat je zo'n goede ervaring met de stemmen poli hebt gehad! Ik word in mijn eigen omgeving nu behandeld op het accepteren van de stemmen in plaats van er constant tegen te vechten. Dat is behoorlijk raar en onwennig, vooral omdat mijn therapeute vindt dat ik terug moet praten tegen ze. Dat voelt zo raar! Dankjewel voor je bericht in ieder geval vrolijk

Schrijf een reactieTerug naar verhaal