menu myDiary

Reacties op 'Ik had et fijn...' van pauliendurft.


knowthyself 16 mei 2019 om 20:51
Het lijkt me wel dat hij echt gewoon zegt wat hij denkt.

(Al kan ik het mishebben omdat ik mensen vaak het beste inschat als ik ze voor me zie. Lichaamstaal en het "gevoel" dat ze me geven.

Regel nummer 1 is nooit aan anderen vragen of luisteren naar hun speculaties over wat hij denkt.)

Waarom geloof ik hem?

Men zegt meestal dat meisjes gevoelens krijgen door seks en zich daar niet los van kunnen koppelen. Maar dat hebben jongens ook wel.

En als hij op een meisje verliefd wordt, en de seks ook nog eens goed is, dan bestaat de kans dat hij haar helemaal gaat ophemelen/aan haar gehecht raakt en het later op niets afloopt... (Jullie doel is nu namelijk friends with benefits toch?) ...dan zorgt dat voor een redelijk grote kater daarna. Als het mis gaat.

Is een lastige beslissing.

(Voor meiden/vrouwen is dat trouwens net zo lastig. Om soortgelijke redenen.)
knowthyself 16 mei 2019 om 20:57
Dus, met andere woorden, mijn gok is dat zijn lichaam "JA!" zegt, maar zijn hoofd: even nadenken. nahnah ik zou hem lekker laten nadenken. Anders zegt hij straks dat het jouw schuld is dat het verkeerd is gegaan. vrolijk

NB - Bovenstaande is letterlijk nergens oo gebaseerd dan mijn eigen ervaringen en observeringen, en die zijn niet zo uitgebreid. Zit al 4 jaar in een vaste relatie.

Dus negeer het gerust, lees het met een korreltje zout, enzovoorts.
Acarisia64 16 mei 2019 om 22:47
Mijn gevoel zegt me dat zijn hoofd en zijn hart ontzettend in tweestrijd zijn, enerzijds wilt hij eerst zekerheid en zijn uitgestippelde pad volgen en daar passen geen relatie gevoelens bij.
Anderzijds laat hij met heel veel woorden je toch weten dat hij mogelijk iets voor je voelt en dat bij zichzelf niet toe wilt laten om bovengenoemd pad niet in gevaar te brengen.

Respect voor hem dat hij zijn gevoelens, die zelfs voor hem onduidelijk zijn, toch uit probeert te spreken wat getuigt van iemand die een ander liever geen pijn wilt doen.

Als jij hem leuker vind dan een gewone vriend zal je voor jezelf uit moeten maken over hoe je verder wilt , blijf je dicht in zijn buurt loop je de kans dat hij zich van je afkeert om zichzelf te beschermen.

In deze situatie denk ik niet dat een gewone vriendschap gaat werken , dit kan namelijk alleen als je er beide van overtuigd bent dat er geen andere gevoelens mee spelen dan enkel die van vriendschap ....

Ik wens je veel wijsheid
knowthyself 17 mei 2019 om 07:43
@Acarisia64

Jouw reacties doen mij altijd wensen dat ik de mijne mooier had verwoord.

Met het risico op een "kater" waarover ik het had, bedoelde ik ook dat jij zijn "uitgestippelde pad" liever wilde volgen dan het onzekere van een relatie (of ik zou zeggen: verliefdheid en/of liefde).

Maar een relatie is mijns inziens niet wat beide partijen in het verhaal willen.

(Een strikt FWB relatie aangaan "met de kans op verliefdheid" met als geheieme doel "een romantische relatie" in de zin die de meeste mensen eraan geven, lijkt me overigens contraproductief. Je houdt het immers open en de ander denkt nog dat ie jou ook met anderen mag flirten/naar bed gaan etc. Een recept voor pijn dus.)

Verder ben ik het met je eens dat een gewone vriendschap niet zou werken als er (kersverse) gevoelens in het spel zijn. Het is zo vaak geprobeerd, en het werkt zelden.

Maar wat weet ik. Uitspraken doen zonder de voorgeschiedenis te kennen en bij de gesprekken te zijn geweest, is moeilijk.
grapjas 18 mei 2019 om 17:49
Ik zou zeggen: NEUKEN! Serieus zijn kan best los staan van seks, net zoals het verlangen naar een maatje, dat zou hij zich ook moeten kunnen indenken. Hoop dat je krijgt wat je wilt OK!.
knowthyself 20 mei 2019 om 11:57
@grapjas Het kan, maar dan moet je zo'n karakter hebben & weten hoe je die twee gescheiden moet houden. Al is dat natuurlijk enkel te leren door te doen, vallen en opstaan.

Ok dan, nu ik erover nadenk, zou "gewoon doen" ook mijn advies zijn. (Met alle check-ups, due diligence - dwz kijken of hij geen andere relaties/sides heeft -, anti-conceptie, condooms etc. die daarbij horen.)
knowthyself 20 mei 2019 om 12:01
Wat de due diligence betreft - ik zeg niet dat het erg hoeft te zijn dat hij iemand anders heeft, maar geinformeerd zijn voordat je een keuze maakt is belangrijk. vrolijk

Nog beter is als je weet wíe de sides zijn, en zou kunnen achterhalen hoe voorzichtig zij zijn met hun intiem leven zodat alle risico's op verspreiding van ziektes geminimaliseerd worden...

Zoals je kunt lezen werd ik een halve detective vroeger wanneer ik overwoog om iemand als lover te nemen :') Succes @pauliendurft en mijn excuses voor de flood aan berichten. verliefd

Schrijf een reactieTerug naar verhaal