menu myDiary

Reacties op 'Eating dag 3' van Nightdream.


NewGirl 15 maart 2019 om 17:03
Ik doe niet echt meal preppen, maar soort van haha. Ik ben savonds met sporten veel weg en laat thuis van werk. Heb dan ook nooit zin om heel ingewikkeld te koken.
Meestal kook ik dubbele porties en eet dat later in de week, of ik gebruik de restjes in een ander gerecht.
Bijvoorbeeld deze week had ik pasta met saus (tomatensaus met verschillende groenten). Later in de week heb ik de zelfde saus gebruikt om in wraps te doen. Hoefde het enkel op te warmen, scheelt tijd, en toch soort van nieuwe maaltijd.

Zo probeer ik altijd spullen te kopen die ik dus op meerdere dagen kan gebruiken voor verschillende gerechten.

Geen idee of dit beetje is wat je bedoelt, maar zo doe ik het vrolijk
Annemay 15 maart 2019 om 20:50
Heyhoi! Hoop dat dit niet een comment is die je hoopte niet te krijgen. Als het wel zo is, laat het me vooral weten. vrolijk

Wat ik persoonlijk heel makkelijk vindt is in het begin van de week een portie zilvervlies rijst te koken (of misschien aardappels, of quinao, of linzen of wat je het lekkerst erbij vind Erg vrolijk). Ik heb een voorraadje vega vervangers in de diepvries liggen en blikjes met groentes. Op de dagen dat ik geen tijd heb om te koken is het allemaal een kwestie van opwarmen. Variatie komt met verschillend vega (of misschien kan je van te voren vlees klaar maken en invrienzen) en verschillende groentes. Soms doe ik twee soorten groente erbij. Rodekool of mais kunnen wat zoetigheid erbij geven. Of wat rozijntjes of appeltje bij bijvoorbeeld kunnen ook wat variate geven. Over de rijst en of groentes wat wat kruiden zoals dille, chilli flackes kunnen er prima pas naderhand erbij worden gedaan. Of misschien wat suikervrije appelmoes of sausjes?

okay sorry dit is misschien een beetje te veel tips voor wat je moet eten geworden. Maar dat bedoel ik niet... Maar ik bedoel dat variatie soms met kleine dingetjes bereikt kan worden. Erg vrolijk
Daisy 16 maart 2019 om 10:16
Op pinterest heb je echt heel veel meal prep voorbeelden. Haal ik altijd veel insparatie uit

Schrijf een reactieTerug naar verhaal