menu myDiary

Reacties op 'Autisme en vaccinatie' van ViveLeHans.


Dex 13 maart 2019 om 20:20
"Alternatieve geneesmiddelen zijn dus niet per definitie slecht of onverstandig. [...]
Het enige wat de moderne geneeskunde als voordeel heeft, is strikte regulatie en bewijsvoering."
Nogal een voordeel trouwens, die bewijsvoering.

Veel mensen weten dat niet eens over alternatieve geneeswijze, dat het niet bewezen is (of zelfs bewezen is dat het niet werkt). Ze denken dat het medicijnen zijn, maar dan vanuit de natuur. Onzin, zoals je zelf ook al beschreef.

Ik vraag me af of nog steeds zoveel mensen een alternatief geneesmiddel zouden kopen als er bij gezegd werd: "U mag dit middel uiteraard kopen, maar of het beter werkt dan een slok water weten we niet. Dat is dan 10,- euro." of "We weten inmiddels al lang dat dit middel niet werkt, maar haalt u hier uw pinpas maar even door".
Maar ja, om dat nou te gaan doen. Gaat een beetje ten koste van het placebo effect.
Luunaa 13 maart 2019 om 21:07
We moeten subjectief blijven en kritisch naar elk onderzoek en elke conclusie die er getrokken wordt.

Het "probleem" is dat dit hun idee is van kritisch naar onderzoeken kijken. De regering is niet te vertrouwen > de regering zegt dat je zou moeten vaccineren > regering heeft iets slechts in petto. Wakefield zijn onderzoek is ingetrokken, nou dan MOET het zijn omdat de regering en "big Pharma" iets proberen te verbergen.

Ik pest antivaxxers graag op Facebook in mijn vrije tijd, gewoon omdat ik het grappig vind, en ik vroeg laatst iemand om een bronvermelding. Nou, ik kreeg dit pareltje toegestuurd:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24354891

Ik wil best open minded zijn, maar man. Als je alleen al kijkt naar wie dit "onderzoek" heeft uitgevoerd dan moeten de sirenes al afgaan. Mark Geier heeft namelijk een best interessant leven gehad: https://www.mbp.state.md.us/bpqapp/Orders/D2425004.271.PDF

Dus eh, of ik die wil vertrouwen? Doe mij die inentingen maar.

Vervolgens blijkt dat dit onderzoek is gefinancieerd door "the Dwoskin Family Foundation" en "the Seltz Foundation". Beiden zijn antivaxxer fondsen die erop uit zijn om te "bewijzen" dat er een link is tussen autisme en vaccinaties. Bijzonder. Dat zal vast toeval zijn?

En daarna werd ik doodgegooid met links naar "mensen met een PhD (vaak in iets totaal irrelevants) die ook antivaxx zijn!". Mkay, ik weet zeker dat iemand met een PhD in filosofie precies weet hoe vaccinaties in elkaar steken.

Dus ze kijken wel degelijk kritisch naar dingen, maar op een hele domme manier. Ik zou niet weten waarom de overheid er baat bij zou hebben om het hele land autisme te geven. Om het geld zal het wel niet gaan, ik kan via UNICEF 100 polio vaccinaties schenken voor een tientje.

We leven in hele bijzondere tijden.
Daisy 13 maart 2019 om 21:54
Fijn stuk om te lezen!

Gisteren weer bij CB geweest voor twee vaccinaties. Vind het altijd ff sneu omdat mijn kids altijd ziek van worden maar het is voor een goed doel.

Schrijf een reactieTerug naar verhaal