menu myDiary

Reacties op '-' van Luunaa.


Psyche 8 nov 2018 om 14:24
Tja, dubbele standaard.

Ik denk het vooral gaat om het hele, jullie zijn allemaal terroristen!

Ik denk dat een witte zweed wel naar weekend school mag.
sneaky

(Lol, ik bedenk me net dat die nederlanders dan een soort zwarte pieten sekte zijn in zweden en ik ga helemaal stuk)
*blue-sky* 8 nov 2018 om 15:48
Mogelijk heeft de gemiddelde politicus niet alleen in het buitenland gewoond en ervaren hoe fijn het kan zijn om gewoon met iemand van je eigen cultuur te kletsen. Ook hier heeft de Nederlandse delegatie een sinterklaasfeest gepland. De ‘Nederlandse school’ bestaat al enkele jaren niet meer vanwege te weinig animo, in Parijs nog wel. En ik heb vandaag gezellig geluncht met andere Nederlanders die we via internet gevonden hebben (deels toevallig, deels gezocht). Want in het buitenland is het gewoon fijn om dat cultuurverschil met elkaar te bespreken en te kletsen wat leven in een ander land inhoudt.

Daarnaast snap ik het ook niet. Enerzijds willen ze de (Syrische) vluchtelingen onderdak bieden en ondersteunen bij terugkeer als oorlog voorbij is, maar in de tussentijd mogen ze niet hun kinderen daarop voorbereiden? Daarmee maak je terugkeer voor de mensen die dat zouden willen en overwegen toch moeilijker? Je kan toch meerdere culturen naast elkaar hebben? Ik voel me ook nog hartstikke Nederlands en eet nog altijd 2 uur eerder dan de gemiddelde inwoner hier. En tegelijkertijd leer ik taal en integreer ik in clubjes.

Ik vind de ‘open en tolerante’ mens steeds minder leuk worden en ben een beetje bang waar het gaat eindigen..
inoue 8 nov 2018 om 17:17
Nederland draait door in haar angst voor de islam. Ik merk het aan haar acties en ook in de reacties online bij bepaalde krantenberichten. om van te kotsen bah!
En dan te bedenken dat NL idd heel erg met die dubbele standaard leeft. pfff. Luunaa ik ben het echt helemaal met je eens.
MissD 9 nov 2018 om 08:29
Helemaal met je eens!!! Ik zeg dat idd ook altijd; als je zelf als NLer in het buitenland woont, dan zoek je ook andere NLers op. En dan ga je niet samen in de taal van het land zitten kletsen, maar in het NL. Maar hier mag dat allemaal niet.. want elke onbekende moet kunnen horen waar ze het over hebben. Doe normaal!

Schrijf een reactieTerug naar verhaal