menu myDiary

Reacties op 'Anorexia eetclub' van Pelientje.


growbutterfly 7 nov 2018 om 19:45
Ik ben echt blij dat ik het niet gekeken heb. Ik denk echt dat het mij so erg gaat triggeren. Ik herken alles wat je noemt ik zou me gelijk gaan vergelijken en dat soort shit.
Pelientje 7 nov 2018 om 19:54
Ja lijkt me ook niet verstandig @growbutterfly Ik heb ook 'Het voedselgevecht' gezien, dat programma vind ik minder triggerend en negatief. Daarin komen mensen die echt al ver hersteld zijn, maar nog een stukje te gaan hebben. Ook dat programma kan wat confronterend zijn, maar ik zie dat liever dan dit programma.
growbutterfly 7 nov 2018 om 20:25
Ja idd die kijk ik wel gewoon!
mirkku 7 nov 2018 om 22:31
het is wel weer 'hip' om dit soort programma's op tv te hebben he? In veel gevallen kan het ook wel goed zijn, heb je bijvoorbeeld 'het voedselgevecht' gezien? Dat vond ik echt heel sterk, daadwerkelijk in beeld brengend hoe het kan zijn. Ik weet niet of ik dit programma wil zien als mensen die er iets meer in herkennen het al zo afraden. Ben er zelf niet gevoelig voor hoor, heb geen eetstoornis (gehad).
Pelientje 7 nov 2018 om 23:00
@mirkku ja het voedselgevecht heb ik gezien en vond ik ook erg goed! Maar daar wordt een eetstoornis op een andere manier in beeld gebracht. Die mensen zijn in een heel diep dal geweest, maar inmiddels al ver in herstel. En zij willen ook heel graag beter worden. Het laat de harde realiteit zien, maar het laat ook zien wie de mensen achter die ziekte zijn en hoe hard zij knokken. Waar het voedselgevecht mij motiveert om goed voor mezelf te zorgen, merk ik dat ik bij anorexia eetclub juist weer een afkeer tegen eten krijg.

Schrijf een reactieTerug naar verhaal