menu myDiary

Reacties op '21% Btw' van Artistiek.


LilAngel 9 okt 2018 om 17:19
Ook wanneer je cash betaalt moeten je docenten of de persoon van de kickboxclub ook wel degelijk btw afdragen. (Al gebeurd het heel vaak dat dit niet gedaan wordt) Net als wanneer je in de supermarkt boodschappen doet, zit daar ook een percentage btw over, afhankelijk van het soort product is het een ander percentage.. in de supermarkt en bij de meeste diensten is de prijs inclusief btw. Dat is normaal.
Btw vermelden op facturen (en bonnetjes, zoals in de supermarkt) is heel normaal, en hoort ook. Dat maakt dat het "wit" gebeurd zoals ze dat noemen.

Zelf zou ik het ook niet fijn vinden om alleen de prijs excl. btw genoemd te zien. Dat is niet wat jij in de praktijk gaat betalen, tenzij je een eigen bedrijf hebt waardoor je de btw kunt aftrekken...
vind het dus geen overdreven reactie van je. Het is wel 21% bovenop het factuurbedrag, en dat is niet niks.
Het eerlijkst en duidelijkst is om op een factuur te zetten wat de dienst/product is waar het om gaat, hoe veel dit kost, wat het btw-tarief is wat daarbij komt en wat dus het totaal te betalen bedrag INCLUSIEF de btw is. Lijkt me niet meer dan normaal in deze maatschappij.
Artistiek 9 okt 2018 om 18:29
@LilAngel Ik begrijp dat je belasting moet betalen. Maar inderdaad het pikeerde mij dat er alleen maar E45, - exclusief stond. De E54, -of 21% was niet vermeld. Dat soort onduidelijkheden daar hou ik niet van.
Maar ja dit zie je vaker op websites van bijvoorbeeld pianoleraren met hun exclusieve tarieven knipoog

Schrijf een reactieTerug naar verhaal