menu myDiary

Reacties op 'hap' van Pelientje.


mirkku 14 sept 2018 om 09:38
Wel heel fijn dat ze gewoon lief en professioneel waren. Ik ken een verhaal (zal het niet vertellen voor het geval dat het een trigger voor je is) van een vriendin die letterlijk te horen kreeg 'ja dit had je ook niet moeten doen he' (en dan niet op de lieve manier maar op de zuchtende ' nu hebben wij extra werk' manier).

Sterkte! Misschien gaat het de komende tijd wel beter? En sowieso denk ik dat je je beter om jezelf druk kan maken, dan om het ' lastigvallen' van anderen. Zo zien (de meeste) artsen het gelukkig echt niet! En therapeuten ook niet lijkt me. En geloof me, vrienden en familie zouden ZO BLIJ zijn als jij naar hun toe kwam in plaats van jezelf te beschadigen! Al helpt het maar 1 keer. Succes!
Pelientje 14 sept 2018 om 11:39
@mirkku ja ik besef me ook maar al te goed dat ik het heb getroffen met mijn huisartsenpraktijk. Ooit een aantal jaar geleden twee keer hiervoor naar de eerste hulp geweest. Ze deden niet heel vervelend, maar waren ook zeker niet aardig. Na drie uur wachten besloten ze de boel te lijmen omdat hechten teveel moeite kostte.

Je hebt gelijk, de meeste mensen zouden blij zijn als ik eindelijk eens dingen met ze deel. Maar vroeger op de middelbare school wel eens een "verbod" gehad om over gevoelige dingen te praten met de docenten, de afdelingsleider zei toen dat ze haar personeel wilde beschermen. En de orthopedagoog van school wilde me niet meer begeleiden, ze vond het te heftig. Of vorig jaar een meid van de studie die, helaas, bij ons in de vriendengroep zat. Deed poeslief tegen me, maar achter mijn rug om zei ze dat ik een aansteller was en alles deed voor aandacht. Ben al niet zo'n prater, en zulk soort opmerkingen maken het nog lastiger voor me. Maar hoe dan ook, je hebt inderdaad wel gelijk.

Dankjewel voor de reactie.
Luunaa 14 sept 2018 om 12:31
Lieve E., je kunt echt altijd, altijd, altijd, altijd bij ons in de groepschat terecht. En mocht je dat liever niet willen mag je me ook altijd privé appen. Ik snap dat de groepschat soms even lastig is, het is mij een paar keer opgevallen dat je iets probeerde te vertellen en dat er dan tussendoor random dingen gestuurd werden á la oho mijn kind deed iets of wuwu huis opruimen. Voor mij persoonlijk zou dat als desinteresse overkomen, zou heel goed kunnen dat jij dat ook zo ziet. Probeer het je er niet van te laten weerhouden om toch te praten.

Maar in ieder geval. Ik heb altijd een luisterend oortje voor je, als je er een zoekt verliefd
BED 14 sept 2018 om 17:12
Het lijkt me heel zwaar om zo overspoeld te worden door emoties dat je het gevoel hebt dat het je niet lukt om er op een minder schadelijke manier mee om te gaan. Ik vind het wel heel begrijpelijk dat je nu een moeilijke tijd doormaakt met het verlies dat je te verwerken hebt. Goed dat je voor jezelf hebt gezorgd en de boel hebt laten hechten en wat ontzettend fijn dat de huisarts op een respectvolle manier met je is omgegaan.

Onthoud dat er niet over praten en niet willen delen ook een manier is/kan zijn om dit gedrag/deze coping in stand te houden. Door het allemaal voor jezelf te houden kan het blijven bestaan, zou dat misschien ook mee kunnen spelen in je besluit om dit zo voor jezelf te willen houden?

Je eindigt je verhaal met dat het verder goed met je gaat. Als ik je verhaal lees krijg ik juist de indruk dat het niet zo goed met je gaat, dat je het zo moeilijk hebt dat je deze oude coping (en ook met het eten) weer nodig hebt. En dat is oke he, als het even niet zo goed gaat, dat je het zwaar hebt met wat er allemaal gebeurt. Jij mag ruimte innemen, ook met al je verdriet en kwetsbaarheden en je verdient liefde en zorg verliefd
Pelientje 14 sept 2018 om 18:58
@Luunaa dankjewel voor de lieve reactie. Lief dat je er altijd voor me bent. Ja dat klopt. Vind het inderdaad niet zo heel fijn, maar ik vat het niet persoonlijk op hoor.
Pelientje 14 sept 2018 om 18:59
@BED ja het is inderdaad ook een combinatie van verschillende dingen geweest die ik had te verwerken en dan vooral het verlies van Mike. Ik probeer inderdaad ook toch dingen te delen met anderen maar blijf het lastig vinden. Dankjewel voor de lieve reactie, doet me goed.

Schrijf een reactieTerug naar verhaal