menu myDiary

Reacties op 'Vervolg op : jaloezie of bezorgdheid?' van LotteeB.


loveaddict 13 maart 2018 om 13:15
Ik denk dat je het voor jezelf wat minder zwaar kunt maken als je het op een andere manier probeert te zien. In je vorige verhaal noem je het woord 'confronteren', maar wat nou als je je collega's niet confronteert maar gewoon uit wederzijdse interesse een vraag stelt? Ik bedoel dan meer in het kader van; 'goh, hee, ik hoorde pas via via dat jullie je misschien wat zorgen maakte om me. Ik wil even voorop stellen dat ik dit waardeer en het fijn vindt dat jullie zo betrokken zijn, maar ik zou het nog fijner vinden als jullie dit met mij bespreekbaar zouden maken. Dan kunnen we het er ook over hebben vrolijk'
Ik denk dat ik het op deze manier aan zou pakken, dan gooi je het open, zonder perse alles bloot te geven. Mochten er dan oprechte vragen komen, kun je altijd nog beslissen of je deze wilt beantwoorden en mochten je collega's in de verdediging schieten of het ontkennen, kun je benoemen dat het je simpelweg ten oren was gekomen.

Hoe dan ook, ik kan me voorstellen dat het erg vervelend en in dergelijke situaties vraag ik me altijd af waar anderen zich in vredesnaam mee bemoeien. Als je ergens een mening over hebt, geef die direct of hou je gewoon met je eigen zaken bezig. Maar goed, dat is de maatschappij. Het is alleen de vraag hoe jij er zelf mee om wilt gaan, want ermee blijven lopen, lijkt me inderdaad erg lastig.
loveaddict 13 maart 2018 om 13:15
Oh en sorry voor het lange verhaal, haha. Oeps.
LotteeB 13 maart 2018 om 14:54
Dit is echt een perfect antwoord! Eindelijk iets waar ik wat aan heb. Haha
Je verhaal is wel heel duidelijk.
Ik ga het idd zo voorleggen.

Schrijf een reactieTerug naar verhaal