menu myDiary

Reacties op 'Ik voel te veel' van deepdown.


Myrae 11 maart 2018 om 22:00
Ik ben het niet met je eens dat hoog sensitiviteit met onzekerheid te maken heeft. Het heeft wel degelijk met het 'ik zijn' te maken. Voor mij is onlangs duidelijk geworden dat heel veel crashes in mijn leven zijn gekomen door mijn hoog sensitiviteit. Ik ben niet onzeker, ik raak enkel verward door wat ik voel en ervaar en van mijn omgeving die mij niet begrijpt omdat zij het niet voelen en ervaren. Dat separeert jou van de rest. Of toch niet? Probeer de invloed die jouw hoog sensitiviteit heeft op je leven in een ander licht te zetten. Maak het mooi, je bezit iets bijzonders, een machtige kracht die jou de kansen biedt om je op onvoorstelbare manieren te ontwikkelen.
(Even functioneel: als je er echt zo verschrikkelijk veel last van hebt, probeer haptotherapie. Het is een therapievorm speciaal voor 'ons'. Het leert je met beide benen op de grond te staan in deze wereld.)
Imagimary 11 maart 2018 om 22:46
Hoog sensitiviteit is ook een van mijn eigenschappen, maar ik herken me totaal niet in wat je schrijft. Wat natuurlijk kan, ieder mens is anders.

Verwar jij je onzekerheid niet met het hoog sensitief zijn? Natuurlijk kan het elkaar versterken, ongetwijfeld, maar volgens mij gaat het niet per definitie hand in hand.

Ik heb bijvoorbeeld ook “grote voelsprieten” wat betreft andermans emoties, soms is het daardoor moeilijk te onderscheiden wat bij mij hoort. Echter voel ik over het algemeen ook aan waaróm iemand verveeld, boos of verdrietig is - althans, in de gevallen dat de oorzaak voor de hand liggend is (een vorbeeld: ik merk meestal wanneer een ongemakkelijke sfeer door verkeerde muziek komt, om maar iets te noemen). Ik betrek het zelden op mijzelf zoals jij dat doet.
Misschien is het een idee om te leren omgaan met die heftige onzekerheid die jij voelt? Lijkt me namelijk enorm uitputtend om daar constant mee te moeten dealen.

Schrijf een reactieTerug naar verhaal