menu

Reacties op 'Verbeterde jaloezie' van Onlyme04.


JustMe22 20 april 2017 om 22:51
Waarom ben je daar zo bang voor? Heeft dat een achterliggende reden, vertrouw je je vriend toch minder dan je denkt, is hij veel met haar bezig, heeft hij in het verleden iets gedaan waardoor je het moeilijk vind hem te vertrouwen? Wat is de reden dat je zo snel jaloers bent meis? Ga dat voor jezelf eens na, jaloers zijn kost veel energie & tranen. Het is vaak nutteloze tijdsverspilling & je maakt jezelf helemaal gek met deze gedachten!

Jullie wonen samen, dat zegt toch wat! Hij heeft voor jou gekozen. Niet elke vrouw is een 'bedreiging' voor je relatie!

Onlyme04 21 april 2017 om 19:12
JustMe22

De reden waarom ik er last van heb, is vanwege mijn ex, hij heeft tegen mij gelogen en mij bedrogen. Uiteraard is mijn huidige vriend niet mijn ex en is het daarom ook heel makkelijk om te zeggen " maar hij is niet hetzelfde dus waar maak jij je nu zo druk om".
Nou als het er eenmaal in zit, dan krijg je het er bijna niet, je wilt iemand geloven maar je gevoel zegt totaal wat anders. Het gevoel komt binnen een seconden en het kan je een heel verdrietig gevoel geven, bijna alle scenarios gaan door je hoofd heen en je moet het zelf onder controle zien te krijgen. De ene vrouw is hier misschien beter tegen opgewassen dan de andere maar iedereen ervaart wel eens jaloezie op het gebied van relaties.

In mijn verhaal schreef ik juist dat het steeds beter gaat en juist dit komt omdat mijn vriend te vertrouwen is en wij nu idd ook samenwonen, het besef dat hij daadwerkelijk voor mij heeft gekozen is er zeker. Alleen het zijn de momenten waar ik doorheen moet zodat ik tegen mij zelf kan zeggen. " Zie je wel, niks gebeurt, stel je toch niet zo aan ". Iedereen verwerkt het anders, de 1 schud zijn hoofd en het is klaar, de andere uit het door helemaal de pan uit te flippen en ik moet gewoon door de momenten heen, dus moet ik mijn vriend mee laten gaan met een meisje die zijn haar gratis wil doen als hij mee gaat naar een cursus en moet ik het toelaten dat hij met een ander meisje zijn training doet.

Luunaa 21 april 2017 om 19:53
De eerste 2 jaar van mijn relatie ervoer ik dezelfde gevoelens. Bij mij was het niet een ex, maar mijn vader die mijn moeder meermaals bedroog. Rationeel weet je dat je vriend niet dezelfde persoon is en je hem niet op het gedrag van anderen aan mag kijken, maar emotioneel steekt dat net iets anders in elkaar. Het is heel lastig.

Het lukt me inmiddels steeds beter om het gedrag van mijn vriend los te zien van het gedrag van mijn vader, en eerlijk: voor mij is het op deze manier ook een stuk rustiger in mijn hoofd. Ik hoop dat jij ook op dat punt zal komen, deze angsten vreten enorm veel energie.
JustMe22 21 april 2017 om 21:38
Kijk, dat verklaart een hoop! Dat herken ik heel goed, 2 exen die vreemd zijn gegaan.. Die eikels verpesten je voor volgende relaties. Ik heb dit in het begin ook ervaren met m'n huidige vriend. En nog steeds af en toe hoor!

Maar het wordt zeker minder. Enigste wat ik kan zeggen, praten als er je wat dwars zit. Ookal lijkt het nog zo klein. Als het jou irriteert of dwars zit mag je dat best zeggen, of uitleggen aan hem. Dan snapt hij ook de moodswings wat beter!

Succes meis, ik hoop dat jullie heel gelukkig worden samen!
Onlyme04 22 april 2017 om 12:54
@luunaa

Wat vreselijk dat je vader dat heeft gedaan, ik snap wel dat je dan echt wel probleem hebt op dat gebied, je vader zou toch een rolmodel moeten zijn voor je!

Ik ben blij dat het steeds beter met je gaat! Het gaat meestal met kleine stapjes he? Althans dat ervaar ik zo!

@justme22

Ow wat verselijk dat het je twee keer gebeurd is! Maar wel fijn dat het al beter gaat!

Ik heb er met B ook zeker overgepraat en hij reageerde wel redelijk goed. Ik merk aan hem dat hij niet leuk vindt, maar wel dat hij ziet dat het steeds beter gaat!


Schrijf een reactieTerug naar verhaal