menu myDiary

Wanhoop en geluk

Gisteren was een zware dag. Ik heb mijn goede vriendin S kunnen helpen. Ze had een zeer zwaar gesprek en ik zorgde daarna voor een beetje humor. Ik vind het leuk om de clown te spelen. Ik denk dat altijd een beetje kind zal blijven, dat zorgt ervoor dat ik geen moeite als ik beetje gek doe. En ik blij dat ze naar haar zin hebt als ze met mij is. Want ze kan elke seconden van lach die ze kan krijgen wel gebruiken. Ik ben enorm trots op haar. Ze heeft haar hele hebben en houden op tafel moeten gooien. Maar ik ben niet in die wond gaan zitten roeren. Ze vertelde wat ze wilde en wat ze niet wil vertellen dat hoor ik misschien nooit of later. Maar ik weet dat ze moedige meid is. Ze neemt stappen om haar leven beter te maken. Veel mensen in de wereld die hebben problemen, niet altijd gaan ze hulp voor zoeken. Voor menen die niet willen terwijl ze kapot gaat kan ik weinig begrip op brengen. Koppig doorgaan terwijl je geest als het ware in zakt als een kaartenhuis en dan geen hulp aanvaarden, betekend ook dat je niet moet verwachten dat familie, geliefde of vrienden je bij elkaar rapen. Maar ik ben wel van mening als je hulp zoekt. Of dat nu klein of groot is. Dan laat je niemand in de steek. Want als iemand de hand uitsteekt voor hulp, ik ben dan iemand die hem vastpakt.

Shakespeare zei ooit:
Het is niet genoeg de zwakke op te helpen; men moet hem ook daarna nog steunen.


Ik was na gisteren echt moe! Ik ben na nieuws echt gaan liggen en ik ben half 3 wakker geworden. Ik moet zeggen dat is een stevig tukje. Maar goed, ik heb een gast. Maar ik denk niet dat hij er last van heeft gehad want hij heeft geen bericht gedaan of mij wakker proberen te maken. Dus ik ga zo naar plasje weer slapen.
Maar voor ik weer ga dromen. Ik zag tot mijn blije verbazing van een mail die ik had verzonden aan wethouder van de lokale overheid over de overlast, gebrek aan succes door de jeugdwerker effect heeft gehad. Ze maakt serieus zorgen. Denk dat komt dat ik heb gezegd dat ik mijzelf beter wat kan aan doen, misschien dat de jeugdwerker mij dan serieus neemt. Nou dat is denk ik als een bom aangekomen want ik ben altijd eentje die best rooskleurig in ziet. Ze vroeg om een beetje tijd en dat ga ik haar ook zeker geven. Ik ga een wethouder niet achter de broek zitten als ze bereid is haar nek uit te steken. Wan vergeet niet, dit dossier speelt als 4 jaar. Maar dat betekend dat niet de enige bent die klaagt, nee er zijn vele meer. Sommige met minder tact. Maar ik ben blij dat de lokale politiek in actie komt. Ik heb de jeugdwerker die mij keihard in de kou heeft laten staan een kopie van de toespraak van Oud-Minister Ien Dales gestuurd. Ik hoop dat hij een beetje van leert. Want Ien Dales was niet perfect. Maar haar toespraak over integriteit hoop ik dat doordringt. Want je bent het als deel van de overheid of niet.

Zoals Ien zei; Een beetje integer bestaat niet.
Hopen dat Ien Dales haar worden ook effect gaan hebben, iets goeds brengen ook meer dan 25 jaar geleden.
Maar goed, ik ga weer slapen.....6 nov 2019 - 88x gelezen
Er zijn 2 reacties op dit verhaal.
MilosColumbo
Man, 32 jaar
vorige  volgende
12 nov 2019 09:05 Je raadt het nooit
11 nov 2019 18:09 It was treachery with a smile on its face
08 nov 2019 22:05 Rustig op bevel van meisje
06 nov 2019 14:44 Your Love Only
06 nov 2019 03:14 Wanhoop en geluk
05 nov 2019 01:17 I going to scare the living daylights out of him
04 nov 2019 12:04 Gracie
03 nov 2019 11:12 Lichaam als Russische straaljager
meer..