menu myDiary

My way to happiness 65/366

Samen de herfst omhelzen

's Morgens wakker worden met getik van de regen tegen het raam, geluiden van de wind, nog donker buiten en lekker warm onder de lakens in bed. Dat typeert mijn beeld van de herfst. Voor velen een trieste periode, voor mij een tijd van uitwaaien. Niets zo zalig als na een vermoeiende werkdag even buiten een frisse neus halen.

Op het werk word ik geconfronteerd met kinderen die een lage levensverwachting hebben. Dagelijks maak ik deel uit van hun 'zorgteam'. Ik draag bij aan plezierige momenten, maar sta ook naast hun wanneer ze pijn hebben of verdrietig zijn. Ik probeer een antwoord te formuleren op hun vragen en ondersteun ouders tijdens hun moeilijke tocht. Het is niet makkelijk om de deur achter me dicht te trekken als de werkdag erop zit. Tijdens de autorit naar huis probeer ik los te laten: ramen open, muziek op en luidkeels meezingen. Soms lukt dit, soms niet...

Best wel oneerlijk dat sommige mensen alles doen om een dag langer te leven, terwijl anderen ervoor kiezen hun leven vroegtijdig te beëindigen. Jammer genoeg hebben we niet altijd vat op het leven. Genieten van de kleine dingen is dan ook een must. Het herfstgevoel vanmorgen gaf mij een gelukkig gevoel. Ook mijn koffie die 's morgens op me stond te wachten.

Van welke kleine dingen worden jullie gelukkig? verliefd

8 okt 2019 - 130x gelezen
Er is 1 reactie op dit verhaal.
ForestBreathe
Vrouw, 27 jaar
vorige  volgende
12 okt 2019 11:02 My way to happiness 69/366
08 okt 2019 20:16 My way to happiness 65/366
01 okt 2019 18:53 My way to happiness 58/366
meer..