menu myDiary

Nieuwe leden en eventuele progressie

Gisteren was er weer een maaltijd van mijn vereniging. Mijn huisgenoot Kees was er ook bij want hij wil misschien lid worden. Terwijl ik met Kees en andere potentiële leden praatte, zocht ik of ik Ruth kon vinden, maar ze was in geen velden of wegen te bekennen. Pas toen ik aan tafel zat, signaleerde ik haar. Ze zat vlakbij aan een tafel met haar rug naar me toe.

Het was een gezellige maaltijd, ook al kende ik behalve Kees niemand die aan mijn tafel zat. Soms is dat fijner dan aan een tafel zitten met bekenden, zeker als vier van de zes potentiële leden zijn. Dan kun je gewoon over koetjes en kalfjes praten en elkaar een beetje uithoren over laagdrempelige onderwerpen als "in wat voor huis woon jij" en "weet je al of je bij de vereniging gaat". Wanneer je elkaar vaag kent, maar net niet goed genoeg, is dat toch anders. Dan komen de vragen als: "wat heb jij vandaag gedaan".

Aan het einde van de maaltijd kwam het moment om de gasten voor te stellen. Dat vind ik altijd, wanneer er bij mij aan tafel gasten zitten, het meest verschrikkelijke onderdeel van de maaltijd. Jij en de gast moeten dan gaan staan en dan moet je als lid de gast voorstellen. Je moet dan de naam noemen en een anekdote over die persoon. Meestal gaat het niet verder dan diens opleiding en eventueel wat anders wat in het gesprek opkwam, anderen maken er een heel verhaal van. Ik en het andere lid verdeelden de gasten onder elkaar en toen kwam het voorstellen. De eerste gast ging heel smooth. Ik vertelde over haar studie en over haar favoriete ijs. Toen kwam ik bij Kees. Ik wilde mijn zorgvuldig voorbereide stukje oplepelen, maar begon verkeerd, begon daarna opnieuw en ineens wist ik zijn studie niet meer! Er was gewoon een zwart gat in mijn brein. Ik zeg in de microfoon: "oh help, dit is heel erg! Ik weet je studie niet meer!" En Kees zegt ad rem: "Ja, Roodje, dit zou je als huisgenoot moeten weten, sterker nog: zeg de Engelse term maar!" En heel de zaal begon te lachen. Ik voelde me rood worden en dacht aan Ruth, die verderop zat, en voor wie ik nu voor schut stond. Ik heb het opgelost door te zeggen: "Ik weet niet meer wat zijn studie is, maar het is een hele leuke! Spreek hem vooral aan!" En zoals verwacht wist ik meteen weer welke studie hij deed toen ik de microfoon had doorgegeven.

Ruth heb ik niet meer gesproken. Ik kwam haar af en toe in het voorbijlopen tegen en dan probeerde ik oogcontact te maken, maar ze zag me niet. Ik had ook niets dringends te zeggen, dus haar in haar drukte aanspreken leek me ook een beetje overbodig. Heb haar niet één moment rustig met iemand zien praten zodat ik erbij kon gaan staan. Esti probeerde me nog over te halen bij de borrel te blijven zodat ik Ruth misschien nog kon spreken. Maar ik heb het erbij gelaten. Ik moest nog wat doen aan mijn scriptie, dus moest ook wel naar huis. Ik voel me weinig hoopvol.

Toch zijn er ook dingen gebeurd die het tegendeel laten blijken. Ze appt me nog steeds terug, hoewel eens in de zoveel dagen. Daarnaast plaatste ik afgelopen week een berichtje in de leeskringapp of mensen mee wilden naar een lezing. Meteen reageerde Ruth. Even dacht ik dat ik een tweede date gefixt had, maar toen reageerde er nog een meisje. Had ik Ruth maar direct gevraagd, ik wist immers dat het onderwerp haar lag... Maar nu gaan we met z'n drieën naar de lezing! En volgende week hebben we weer leeskring. Misschien komt Ruth dan ook... Esti probeerde me ook over te halen om naar de activiteit van volgende week te gaan. Ze had gehoord dat Ruth daar ook komt. Maar ik weet niet, de activiteit vind ik spannend en ik weet niet eens zeker of ik haar daar zal spreken. En of ze op mij zit te wachten. Voor hetzelfde heeft ze zich met haar vriendinnen opgegeven en ben ik daar straks "alleen". Daarnaast is drie activiteiten in één week ook wel heel veel, vind ik... Ik ga het nog zien.

12 sept 2019 - 143x gelezen
Morgenrood
Vrouw, 25 jaar
vorige  volgende
21 okt 2019 22:07 Ik wou dat ik kon spreken
19 okt 2019 18:01 Gemis
17 okt 2019 21:21 Modern leper
14 okt 2019 13:46 Leegte
13 okt 2019 00:31 Verkeerd feestje
09 okt 2019 00:03 Op Antigone's bank
07 okt 2019 15:57 Over kasten 2
25 sep 2019 13:07 Verhuizen en nieuwe kring
16 sep 2019 15:44 Toekomstplannen, scriptie en plantjes
13 sep 2019 13:07 Tegenvaller
12 sep 2019 14:52 Nieuwe leden en eventuele progressie
02 sep 2019 14:38 Over vakantie, scritptie en andere dingen
14 aug 2019 11:21 Naar het museum
03 aug 2019 20:16 Emmelie en Ruth
01 aug 2019 13:00 Leeskring
meer..