menu myDiary

#BringbackMD

N.a.v. de tekst van ViveLeHans.

De layout
In de comments las ik het één en ander over de layout. Een kwestie van smaak, maar ik vind 'm ontzettend prettig; vrij van reclame, rustige kleuren en overzichtelijk. Ik houd niet zo van grote metamorfoses en het zal lang duren voordat een nieuwe stijl in mijn systeem zit. Om er ook maar een hashtag tegenaan te gooien: #firstworldproblems

Meest gelezen lijst
Wat bij mij wel terug mag komen is de meest-gelezen-lijst op de startpagina. Vooral in de tijd dat MD nog wat drukker bezocht werd, kon ik rechtstreeks de nieuwe stukken van mijn favoriete schrijvers bereiken, of -waarmee ik me kostelijk vermaakt heb- de relletjes en het drama.

Verouderd versus nostalgisch
Verder heb ik inderdaad het idee dat dit concept niet echt van deze tijd is. Enerzijds heb je de jongeren die hun heil allang hebben gevonden op platforms als Instagram en snapchat. Waarschijnlijk begrijpen ze MD niet en vinden ze het hopeloos ouderwets, iets waar men in het stenen tijdperk naar toe surfte of zo.

Anderzijds heb je ons, de mensen van respectabele leeftijd (lees: 28+). Met het verstrijken van de jaren, denk ik dat we voorzichtiger zijn geworden met wat we online plaatsen. Ik in ieder geval wel.
Daarbij zou het ook kunnen zijn dat de prioriteiten van de gemiddelde dertiger ergens anders ligt dan het online dagboek met zijn (voornamelijk) volstrekt onbekende gezichten.

Jammer, want MD is naar mijn idee uniek en ik vind het niet bepaald vervelend dat (pre)tieners hun gezichten hier nauwelijks nog laten zien en MD hiermee vergrijst. Alsof we (dat klinkt een beetje misplaatst, want ik kwam hier pas in 2010) op afstand samen opgroeien. Van puisterig probleem-pubertje die in een verduisterde kamer via zijn ADSL-verbinding op zijn Windows XP zit te typen over zijn miserabele leven, tot uiterst goed opgedroogde kerel met sixpack, koophuis en het eerste welpje op komst.

Wat naar mijn idee de animo zou kunnen verhogen
Eerlijk is eerlijk: ik schrijf nauwelijks nog en kom slechts een paar keer per maand even om het hoekje kijken, maar ik zou het zonde vinden als de site het loodje zou leggen.

Goed, ik ga nu even hardop denken. Of hardop typen, wat jij wilt:

1. Enkele pagina's wijden aan een chronologische terugblik van alle memorabele gebeurtenissen die dankzij/op MD hebben plaatsgevonden.
De meetings, de relletjes (uiteraard alleen degene waar de hoofdpersonen nu om kunnen lachen), de liefdes die zijn ontstaan, aanklikbare links naar- en quotes uit de meest intrigerende stukjes tekst die nu nog online staan.

2. Er zijn door de jaren heen talloze ingevulde vragenlijsten geplaatst. Misschien is het leuk om terug in de tijd te gaan, de vragenlijsten opnieuw te plaatsen met zowel de oude als de nieuwe antwoorden.

3. Het toevoegen van een klein Forum welke alleen zichtbaar is na registratie. Volgens mij heb ik dit al een keer voorgesteld en was niemand enthousiast; MD dient immers als dagboek en is geen platform om te discussiëren. Toch blijf ik erbij dat ik het een welkome toevoeging zou vinden om met mensen in gesprek te raken over diverse onderwerpen.

4. Een maandelijks chatuurtje. Als ik op een willekeurig moment de chatbox binnenkom, ben ik altijd alleen. Toch vond ik het chatten wel gezellig. Stel dat er standaard om 21:00 op de eerste van de maand een chatuurtje plaatsvindt, dan lopen de mensen die eens een keer willen bijkletsen elkaar niet mis.

Goed, ik ga het hier even bij laten. Ben benieuwd wat jullie van mijn ideeën vinden?

13 aug 2019 - 287x gelezen
Er zijn 4 reacties op dit verhaal.
xHM
Vrouw, 29 jaar
vorige  volgende
13 aug 2019 21:58 Sekslijstje toen versus nu: met de billen bloot (18+ verhaal)
13 aug 2019 20:50 #BringbackMD
18 dec 2018 20:24 Eindejaarslijst 2018
27 nov 2018 21:15 Alleen nog maar LL
meer..