menu myDiary

Chagrijnig

Van nature ben ik een slechte slaper, altijd al geweest en zal ook deels door mijn adhd komen.
En waar ik dus niet tegen kan als ik wil gaan slapen, is herrie (van de buren).
En dan bedoel ik niet een incidenteel feestje ofzo. Maar wel het feit dat alle deuren 20 keer open en dicht gaan, honderd keer trap op en trap af, etcetera.
Ik word er helemaal zenuwachtig van, mijn adrenaline schiet weer omhoog en slapen kan ik dan wel vergeten.
Deze huizen zijn vrij gehorig, als ik in bed lig, kan ik de buren horen praten. Laat staan hoe hard dat gebonk van (trap)lopen en deuren open en dicht klinkt.

Mijn buren zijn echt hele lieve mensen en wij proberen altijd rekening met elkaar te houden. We hebben echt goed contact.

Alleen het voelt voor mij zo dubbel... Zij zíjn met 6 personen in huis en ik ben alleen. Dus logisch dat ik hun meer hoor dan zij mij.
Alleen in alle vakanties krijgen zij familie en vrienden op bezoek. En dan niet voor een dag, maar minimaal een week. Er zijn dan nog 3/4 kids daar in huis plus 2 volwassenen. Met z'n 12en is geen uitzondering.
En ik vind het voor hun echt heel fijn dat ze hun familie en vrienden kunnen zien hier (mijn buren zijn gevlucht uit Syrië ). Alleen kan je je vast wel voorstellen dat ik op die momenten helemaal ramgek word.
Overdag interesseert het me echt geen hol, maar vanaf 22.00u vind ik dat het gewoon rustig moet zijn. Maar als je 8 kinderen naar bed brengt om 22.30u, kan je je nu dus wel voorstellen wat een ellende dat voor mij is.

De afgelopen 5 weken zomervakantie, hebben ze 1 week geen bezoek gehad. Ik ben zo blij als de scholen weer beginnen en in ieder geval al die logeerpartijen voorbij zijn.

Vanavond ben ik naar mijn logeerkamer gevlucht. Dit is de enige kamer die niet direct aan de buren grenst, dus ik hoop dat ik een beetje kan slapen zo. Mijn eigen bed past hier niet (kamer is klein), anders had ik hier waarschijnlijk allang mijn slaapkamer van gemaakt....

En ondertussen zit ik te zoeken op geluidsisolatie voor muren... duur grapje...

Slaap lekker allemaal!

13 aug 2019 - 133x gelezen - bewerkt op 13 aug 2019
Er zijn 5 reacties op dit verhaal.
Hauyn
Vrouw, 118 jaar
vorige  volgende
16 aug 2019 16:00 Slaapkamer
13 aug 2019 00:03 Chagrijnig
meer..