menu myDiary

#4149 Baby story - Allergie / intolerantie.

Alweer eventjes geleden dat ik tijd en behoefte had om te typen, nu heb ik een half uurtje de tijd voordat ik mijn kleine meid de laatste fles van de dag ga geven. Dus ik dacht laat ik even mijn mydiary bekijken.

Vanessa is nu 5 en een halve maand. En wat hebben we een hoop meegemaakt de afgelopen maanden. Mijn laatste verhaal openbaar was de ziekenhuis opname van 8 dagen. Nadat Vanessa in het ziekenhuis een blaasontsteking had opgelopen en zij antibiotica had gekregen was het spugen zo goed als over. Van elke voeding 2 slabbertjes en minimaal 4 spuugdoekjes te moeten gebruiken, zaten we na de opname op 1 slabbertje en een spuugdoekje waarvan we aan het einde van de dag zoiets hadden van ow deze staat stijf van de melk laten we die maar in de was doen. we hebben 3 weken lang kunnen genieten.

Bij 4 maanden zijn we begonnen met het geven van een papje van rijstebloem. Dat was op advies van de logopediste in het ziekenhuis. Na de eerste 4 hapjes begon Vanessa weer iets meer te spugen, en nadat we om de avond nog eens 4 hapjes hadden gegeven, was het spugen ook weer meer geworden. We dachten in eerste instantie niet aan een terugval, tot dat Vanessa in de nacht ontzettend last kreeg van darmkrampen, zij heeft 2 uur lang aaneengesloten krampen gehad en huilen dat ze deed. Gewoon zielig !!

De volgende dag gebeld naar het ziekenhuis voor advies, de logopediste van het ziekenhuis gaf aan dat het bijzonder was dat ze er zo heftig op reageerde. Waar we achter kwamen was dat rijstebloem sporen van melk kan bevatten. Dus de logopediste adviseerde om direct te stoppen met de rijstebloem en over te gaan op fruithapjes. De fruithapjes gingen super goed, alsof ze het heel haar kleine leventje al deed !! Maar het spugen werd alleen maar erger en erger.

Na een lange tijd weer tobben werd Vanessa voor de 2e keer opgenomen in het ziekenhuis. In deze opname deden ze eigenlijk helemaal niks anders dan observeren en bespreken. Uiteindelijk hebben ze "nadat ik redelijk vaak had gezegd dat er een voeding is die misschien kon helpen" Neocate voorgeschreven. Dit is een hypoallergene voeding. Na de 5e dag ziekenhuis mochten we naar huis, maar het spugen bleef.

Vele gesprekken gehad met de psycholoog in het ziekenhuis, we zouden hulp krijgen thuis, dat is nog steeds niet .. alleen komt er af en toe een fysio langs, maar ook daar hebben we niet veel aan. Het enige wat dat ons brengt is dat ze aangeeft dat het goed gaat met Vanessa en verder eigenlijk niets bijzonders. We hebben nog een gesprek gehad bij GGZ ,, daar zou praktijkondersteuning geregeld worden. Maar nu een maand verder en we hebben nog niets gehoord. Eigenlijk hebben we ons er nu wel een beetje voor afgesloten. Want we zijn het een beetje zat om overal weer ons verhaal te moeten doen. Echter ben ik zelf nog niet helemaal tot rust gekomen, vooral als mijn hormonen opspelen ben ik een emotioneel wrak.

Afijn... Met Vanessa gaat het over het algemeen goed. We hebben nu eigenlijk het punt bereikt dat we ermee om kunnen gaan, en zolang Vanessa geen ongemak heeft zijn we tevreden genoeg. We hebben ons er een beetje bij neergelegd. Helaas blijft Vanessa extreme reflux houden, dus bedjes staan nog steeds schuin, en ze kan niet spelen na de fles, dus alles wat we met haar willen doen is een half uur voor de fles, en dan is de kans nog steeds groot dat er voeding van de vorige fles er nog een deel uit komt.

Vorige week maandag hebben we de eerste dag van de provocatie test gehad. Dit is een test om te kijken of er een koemelkallergie al dan niet een intolerantie aanwezig is. De test bestaat uit 2 dagen. De ene dag wordt er koemelk aan de voeding toegevoegd en de andere dag niet. De enige die dat weet is de voedingsassistente die de voeding klaarmaakt, verder is het observatie van verpleging en ons als ouders wat we zien aan Vanessa.

De eerste test begon om een uurtje of 10, toen kreeg Vanessa 1ml voeding op haar lippen, 20 minuten later 10 ml voeding, en zo om de 20 minuten weer een beetje meer. 30, 60 en op het laatste 90 cc.. Die dag heeft Vanessa eigenlijk alleen heel veel waterig gespuugd met witte vlokken erin wat afwijkt van wat ze normaal spuugt. Verder heeft zij geen klachten gehad. Komende dinsdag hebben we de 2e test. Daarna een weekje wachten op de uitslag.

We hadden kunnen regelen dat ik een nachtje met haar kon blijven slapen afgelopen maandag op dinsdag, omdat de laatste keer dat zij iets met koemelk sporen kreeg zij 2 uur lang achter elkaar extreme krampen had gehad. Maar gelukkig heeft ze die nacht redelijk rustig geslapen zonder krampen.

Komende dinsdag wordt dus best wel spannend, wel of geen reactie op de voeding. Dat gaan we zien. Aan de ene kant hoop ik dat er uitkomt dat ze allergisch is of intolerant omdat we dan de neocate voort kunnen zetten, want als de test aangeeft dat er geen allergie of intolerantie meer aanwezig is moet Vanessa terug naar de nutrilon voeding, en dat zie ik niet zo zitten. Want wat als ze daar in de loop van de tijd weer op gaat reageren, want het duurde in eerste instantie ook een paar weken voordat de klachten extreem worden. Nou zouden we kunnen blijven voeden met neocate.. Maar als je je bedenkt dat 1 bus neocate 40 euro is, en mw. nog geen week met de voeding doet.. Is dat een duur grapje. We krijgen de voeding nu vergoed. en dat is een euro of 500 die we dan niet zelf hoeven te betalen voor alleen de voeding.

Na start van de Neocate kreeg Vanessa ook nog eens obstipatie, dat bleek dus een bijwerking te zijn van de nieuwe voeding. Hierdoor ging ze in eerste instantie weer meer spugen, wat dus het gevolg was van de Neocate.. Daarvoor kregen we forlax voorgeschreven, 1 zakje per dag in de voeding erbij doen... Ja die zijn dus ook 17.95 per 7 zakjes ^^ Ook die krijgen we gelukkig vergoed..

Afijn, nu dus met Neocate en forlax, gaat het zijn gangetje, en we kunnen er nu beter mee omgaan. Nog steeds bergen was. Ik heb 2 weken geleden even 6 slaapzakjes erbij gehaald, want na 1 voeding is een slaapzak al helemaal onder gespuugd. Gelukkig ondervind Vanessa er geen problemen van zover we kunnen merken, ze is een vrolijke lieve vriendelijke bolle baby. verliefd

Liefs,
X.Little.!

11 aug 2019 - 180x gelezen
Er is 1 reactie op dit verhaal.
X.Little.!
Vrouw, 27 jaar
vorige  volgende
09 sep 2019 23:09 #4152 laatste afscheid
06 sep 2019 21:24 #4151 Het einde #R.I.P. (18+ verhaal)
11 aug 2019 22:55 #4150 Baby story - Mijlpaal
11 aug 2019 22:46 #4149 Baby story - Allergie / intolerantie.
13 jun 2019 19:31 #4146 Laatste loodjes !!
09 jun 2019 21:35 #4145 Baby Princess - Vervolg Ziekenhuis
08 jun 2019 14:43 #4144 Baby princess - in het ziekenhuis
07 jun 2019 23:22 #4143 Baby princess - Zware tijden
06 jun 2019 23:33 #4142 Baby Princess - Met zijn 3en.
04 jun 2019 22:53 #1441 Baby princess deel 2 - de kraamweek
03 jun 2019 16:49 #1440 My little princess baby <3 (18+ verhaal)
14 okt 2018 11:18 #1436 Baby in the oven ^^
06 dec 2017 00:13 #1428 Verbouwing *pics
meer..