menu myDiary

Vergeving

Hoe vaak en wanneer moet je iemand vergeven? Vergeven is goed zeggen mensen. Goed voor jezelf en voor die ander, om een nieuwe start te maken,om opnieuw te kunnen beginnen, om het verleden achter je te laten en door te gaan. En dat heb ik gedaan. Na de eerste, ook na de tweede keer, zelfs de derde keer, en dit is de vierde keer dat mijn man tijdens huwelijk vreemd gaat. Buiten de deur neuken noemen ze dat.
Waarom deed je dat vragen mensen zich af, hoe kon je zo stom zijn zeggen mijn vriendinnen...
Tja, je hebt drie kleine kinderen, en manlief bidde en smeekte op zijn knieen om hem terug te nemen. Tuurlijk heb ik hem de deur uit gegooid. Zelfs bij mijn eigen moeder smeekte hij dat ze mij moest overhalen hem terug te nemen.
En dan dat houden van. Die allesoverheersende liefde voor deze man, die achteraf een grote egoïste narcist blijkt te zijn. Die om de zoveel jaren het nodig heeft om het steeds weer bij andere vrouwen te zoeken, en nee wij hadden geen slecht sex leven, de details zal ik jullie besparen maar alles behalve slecht. Tuurlijk zijn er tijden geweest dat het zeer slecht was, vooral toen onze kinderen klein waren, wie herkend dit niet...
En ja, deze domme doos nam hem keer op keer terug.
Omdat je zo van deze man houd, omdat je samen van alles hebt opgebouwd, een koophuis en toen der tijd een bedrijf, inmiddels zijn dat er meerdere maar ook daar kom ik op terug. Want ook daar heeft mijn man mij mee belazerd....
Als ik terug denk aan dit alles gaat er van alles door mijn hoofd, was ik verslaafd aan deze man? Nee, ik steek zo in elkaar, ik hou vol, hecht mij aan mensen, ben trouw en geloof sterk in het gezin. Mijn drie kinderen zijn mijn alles, en als die jou smeken alsjeblieft papa toch weer een kans te geven dan doe je dat. Vol vertrouwen en goede moed ga je er weer voor.
Tjonge...als ik toen wist waar ik nu,25 jaar later zou staan, dan had ik het nooit gedaan, nooit.
Maar dat is zo makkelijk, dat is achteraf....word vervolgd.... xx

10 juli 2019 - 195x gelezen
Er zijn 2 reacties op dit verhaal.
Mariposo
Vrouw, 55 jaar
vorige  volgende
12 jul 2019 00:37 Narcistische vreemdganger
11 jul 2019 00:06 Vrouwelijke intuitie
10 jul 2019 07:10 Vergeving
09 jul 2019 21:38 De Bom
meer..