menu myDiary

#4145 Baby Princess - Vervolg Ziekenhuis

De avond van 7 juni.
Vriendlief moest zaterdag gaan werken, een dagdienst. We besloten om de fles van 19:00 uur over te laten aan de verpleging. Ik neem aan dat als je een kindje gaat verzorgen dat je de vaste verzorger bent in jouw dienst. Ik verwacht dat de verpleging zich in leest in het dossier wat de gang van zaken is over hun patiënt. Maar we moesten alles nog gaan uitleggen, hoeveel ze moet drinken, dat er verdikking in moet, dat ze een speciale speen ervoor heeft, dat ze max een half uur mag drinken en daarna een half uur op moet blijven om de voeding te laten zakken.... en ze begint met het flesje, houdt dan ook nog de fles ondersteboven..

Wat voel je je als moeder zijnde dan beroert als je weg moet. Ik wilde niet, maar ik moest wel want vriendlief moest sowieso thuis gebracht worden, en eer dat we dan thuis zijn wordt het te laat om weer terug te gaan. Ik heb die avond alleen maar zitten malen, en ik dacht laat ik nou niet bellen want ik maak mezelf gek, maar toen ik eenmaal op bed lag kon ik echt niet slapen van het malen, dus heb ik maar gebeld. Natuurlijk zeggen ze dat het goed is gegaan, en ik geloofde hun op hun woord. Ik ben gaan slapen, maar echt lekker slapen was het niet.

Zaterdag 8 juni
Vroeg al weer wakker, na 7 uur kan ik niet meer slapen. Dus mijn bed uitgesprongen en aan de slag gegaan. even douchen en dan koken en al mijn spullen pakken om weg te gaan. Ik mocht eindelijk blijven slapen !! Dit was wel met een dubbel gevoel omdat vriendlief het geen verstandige keuze vond en hij het moeilijk vond dat ik dan niet naast hem zou liggen vanavond. Eenmaal in het ziekenhuis ben ik het flesje van 10 uur gaan geven. Eventjes op en dan kleine uk weer in bed om te slapen.

Mijn schoonmoeder zou langskomen, ik had gezegd dat ik max half 12 er zou zijn en zij zou er ook zijn. Om 11 uur stuurde ik een appje dat als ze er al was dat ze kon komen ( ze is meestal vroeg ) Bleek ze dus om kwart over 10 al beneden te zijn. Helaas kreeg ik het verwijt naar mijn hoofd, of ik niet even had kunnen appen dat ik er al was !! Nou sorry hoor, je had zelf ook kunnen appen dat je er al was... maargoed, uiteindelijk wel gezellig gehad.

Om half 1 ukkie lekker gewassen, even lekker tutten met mijn kleintje. De AB was goed aangeslagen dus ze leek al weer wat levendiger te worden. Om 1 uur kreeg ze weer een flesje, deze heb ik door de verpleging laten geven zodat ik even kon lunchen. Want anders zorg ik niet voor mezelf, en als ik niet voor mezelf zorg dan kan ik ook niet voor een ander zorgen. Om half 2 was de verpleging nog bezig met het flesje, en er zat nog wel wat in. Dus ik gaf aan dat ik mijn schoonmoeder even weg zou brengen naar beneden waar ze opgehaald werd en ik kwam om +- 10 voor 2 weer boven. Vanessa lag al in haar bedje, wat niet de regel was !! Dat was puntje 1.. Maar hoe ik haar aantrof deed echt heel erg veel pijn en ben ik echt boos om geworden. boos Ze lag huilend met rode ogen en traantjes te spugen in haar bedje omdat ze de hik had gekregen. WOEDEND dat ik was !! Ik heb het ook gelijk aangegeven dat ze wel de regels moeten nastreven en dat ik het wel heel vervelend vind dat ik haar zo heb moeten aantreffen. ( zeker omdat het al een paar keer eerder was voorgevallen dat ze lag te huilen toen ik binnen kwam, - weetje kan een keer gebeuren, dat ze bezig zijn en niet kunnen reageren - maar hoe het nu ging !!! )

Ik heb toen gelijk vriendlief erover geïnformeerd dat ik mijn vertrouwen een beetje aan het verliezen was, en heb daarna alle voedingen zelf gedaan.

OMG wat kan een kind poepen zeg !! Was ik het flesje van 4 uur gaan geven,,,, tot 3 keer toe der broek vol gepoept TIJDENS de fles !! Ze had er wel een beetje last van verdrietig ze had ook diarree door de antibiotica. Maar uiteindelijk na 4 schone luiers en een flesje is ze weer gaan slapen en ben ik gaan eten ^^ Flesje van 7 in de avond en 10 in de avond ging super goed !!

Ik had in de avond aangegeven dat ik misschien door mijn wekker heen kon slapen omdat ik best wel vermoeid was en in een nieuwe omgeving was, en of ze mij dan wakker konden maken voor de nacht voeding. Gelukkig werd ik op tijd wakker, want die verpleging had het veeeel te druk !

Vanessa lag namelijk om kwart over 2 al een beetje te woelen in haar bedje. Bleek ze zichzelf uit de inbakerdoek te hebben gewurmd geschokt whahaha, sterk meisje !! Dat was wel een goed gevoel, want dan begint ze weer een beetje kracht te krijgen. Dus ik haar weer ingepakt en ze is weer gaan slapen en om 3 uur ben ik haar wakker gaan maken voor haar flesje. Ik belde ( de verpleging maakt namelijk de flessen ) Ik ben toen Vanessa gaan verschonen, en na een kwartier kwamen ze de fles brengen. Ik werd toen een beetje onwel, en had het gevoel dat ik flauw viel. De verpleegster die er was lette op Vanessa en zorgde voor me door siroop aan te geven en daarna nog een nieuw flesje siroop voor me te maken ( komende nacht neem ik wel eerst even een dextro voordat ik mijn bed uit ga ) Maar de duizeligheid en misselijkheid ging niet weg, waarop ik vroeg of zij even de fles kon starten zodat ik even bij kon komen.

Zegt ze: "Normaal gesproken zou ik daar helemaal niet moeilijk over doen, maar we hebben een heel ziek kindje op de afdeling en ik kan niet een half uur hier in de kamer blijven, want als er nood is moet ik weg." Het kwam er dus op neer dat ik met mijn duizelige kop en misselijke buik de voeding zelf moest gaan doen. Met alle begrip voor de situatie heb ik dat gedaan, en geprobeerd mezelf te vermannen om goed voor mijn kindje te kunnen zorgen. Gelukkig kon ik haar al snel weer in bed leggen omdat ze zo moe was dat ze al in slaap viel tijdens de fles.

De volgende ochtend dacht ik bij mezelf,,, Wat nou als ik er niet was geweest?? Een half uur de fles en een half uur op als het tegen zit,,, dan ben je een uur bezig, dat weet ik.... ?? Maar als ik er niet was geweest hadden ze het alsnog zelf moeten doen,,, hoe hadden ze dat gedaan dan? Hadden ze mijn kind dat laten verhongeren ?? hadden ze de fles er binnen 10 minuten ingegoten en gelijk in bed gelegd met de kans op spugen en verslikken al dan niet verstikken? Of laten huilen als ze de hik krijgt en gaat spugen ? Waarop ik natuurlijk weer ontzettend boos werd !! Toen was ik mijn volledige vertrouwen kwijt.. Dus ik vriendlief erover geappt, en die vroeg of ik wilde blijven de komende nachten.. Dat vond ik echt super lief van hem !!

Zondag 9 juni
Vanmorgen vroeg opgestaan voor de fles van 7 uur, het duurde even voordat ze kwamen, maar toch op tijd het flesje kunnen geven. En na een half uurtje na de fles ukkie weer in bed gelegd, die ging rustig verder slapen. Dus had ik even tijd om voor mezelf te zorgen, een ontbijtje een bakkie koffie en even lekker douchen ! ^^ Om half 10 ben ik ukkie lekker in bad gaan doen. Ze was goed wakker en leek het weer naar haar zin te hebben !! Dat geeft me dan weer een goed gevoel. Om 10 uur kwam de verpleging uit zichzelf het flesje brengen. Volgens mij hebben ze vernomen dat ik niet zo te spreken was van ze en zijn ze maar op tijd deze keer om mij gerust te stellen ( wat natuurlijk niet meer lukt - dat begrijp je zelf ook nog wel )

Na de 10 uurs fles is die kleine na een half uurtje opzitten en beetje spelen weer gaan tukken. en om 1 uur kreeg mevrouw de volgende fles weer. De flesjes gingen gelukkig goed, en een paar mondjes terug gegeven. Om kwart voor 4 kwam vriendlief met alle hebben en houwen die hij mee zou nemen voor mijn verblijf in het ziekenhuis en extra kleertjes voor de kleine. Hij wilde graag het flesje van 4 uur geven, omdat de laatste keren de fles een best wel extreme ervaring was voor beide...

Het flesje ging alleen niet zo heel goed. Het begon goed maar Vanessa werd op een gegeven moment onrustig. Vriendlief ging daarom veel te vaak stoppen met het flesje, terwijl de logo had geadviseerd om dat niet te doen, omdat het energie kost om steeds te moeten aan happen, en er dan telkens lucht bij komt. Met 20 cc over in de fles was die kleine moeilijk te troosten, ook in het bedje kreeg zij ook nog eens de hik en moest ze af en toe huilen. Uiteindelijk was ze even in slaap gevallen. Hebben we doorgegeven aan de verpleging dat wij even gingen eten. Bij terug komst stond er een verpleegster in de kamer omdat Vanessa onrustig was geworden en was gaan huilen..

Ik was wel blij dat dit keer er al iemand was voordat wij terug kwamen, want anders was de hell losgebarsten. De verpleegster dacht misschien een vieze luier, maar dat was niet zo en Vanessa bleef onrustig. Dus overgenomen zodat zij weer verder kon. Vanessa ging af en toe een beetje huilen en deed der ogen even dicht en daarna weer wakker. Tussen 4 en 7 heeft ze maar 3 kwartiertjes geslapen. Vriendlief heeft haar om half 7 geprobeerd in slaap te krijgen, ben ik met mijn oma en mijn vader en moeder even naar de ouderkamer gegaan ( die kwamen namelijk even op bezoek ) Maar vriendlief kwam maar niet, dus ben ik gaan kijken. In slaap komen wilde Vanessa niet dus ben ik mijn bezoek maar gaan halen, en zijn we even gaan knuffelen met de kleine. Ze zat alweer op der handjes te sabbelen, dus waarschijnlijk had ze gewoon honger en wilde daarom niet slapen.

Na het knuffelen gebeld voor de fles en Vanessa gaan verschonen, had ze alleen een plasluier. Vriendlief is Vanessa de fles gaan geven, dit ging super goed !! Daar was ik wel heeeel erg blij mee, ik was namelijk toch een beetje bang dat er een trauma was ontstaan en Vanessa niet meer bij der vader wilde drinken. Maar gelukkig is het super goed gegaan, en hoef ik mij nergens meer zorgen om te maken.

Nog geen 10 minuten aan de fles, en die kleine begon me toch in eens te poepen ( whahhaa ) Goed, even verschonen en weer verder.... En nog geen 5 minuten later, begon ze weer OMG wat een poep kan daar uitkomen. Maar ja er zat al weer wat meer voeding in dus ik heb op de schoot van vriendlief haar broekje uit gedaan der rompertje omhoog en een handdoek onder de luier ( voor het geval dat het een grote natte poep werd en papa onder zou komen te zitten ) En vriendlief heeft het flesje nog even verder gegeven. Na het flesje begonnen de oogjes van ukkie weer te zakken. En na een kwartiertje kon ik haar al verschonen en na het verschonen in der bedje gelegd. Bezoek ging ondertussen ook er vandoor, en vriendlief zou nog even blijven. Dus nog even kunnen kroelen met elkaar !! Super fijn.. !!

Aan de ene kant vind ik het verschrikkelijk dat ik niet thuis kan slapen naast mijn lief, aan de andere kant zou ik nu voor geen goud mijn kind in handen van de verpleging willen laten. Gelukkig accepteer vriendlief dit ( zover ik weet ) En kan ik nog tot woensdag blijven slapen.

Dinsdag krijgt Vanessa nog een onderzoek ( ik weet niet of ik dat al had getypt ) Er wordt dan een echo gemaakt van haar blaas en urineleiders. Om te kijken of er wel of geen afwijkingen zijn, omdat ze op zo een jonge leeftijd al vatbaar was voor een blaasontsteking. Echter wordt het spugen verder niet onderzocht, omdat de artsen dus zeggen dat dit geen nut heeft omdat alles nog in ontwikkeling is.

Zo Nou ben ik weer helemaal bij tot op het moment van nu ^^ Dat duurde even, maar dan hebbie ook wel wat. Nu zelfs even klaarmaken voor de nacht en dan ukkie nog een flesje geven om 10 uur en dan gaan slapen ^^ Ik hoop dat het vannacht beter gaat !! OK!

Slaap lekker alvast en tot het volgende verhaal !!

verliefd

Liefs,
X.Little.!

9 juni 2019 - 215x gelezen
Er is 1 reactie op dit verhaal.
X.Little.!
Vrouw, 27 jaar
vorige  volgende
09 sep 2019 23:09 #4152 laatste afscheid
06 sep 2019 21:24 #4151 Het einde #R.I.P. (18+ verhaal)
11 aug 2019 22:55 #4150 Baby story - Mijlpaal
11 aug 2019 22:46 #4149 Baby story - Allergie / intolerantie.
13 jun 2019 19:31 #4146 Laatste loodjes !!
09 jun 2019 21:35 #4145 Baby Princess - Vervolg Ziekenhuis
08 jun 2019 14:43 #4144 Baby princess - in het ziekenhuis
07 jun 2019 23:22 #4143 Baby princess - Zware tijden
06 jun 2019 23:33 #4142 Baby Princess - Met zijn 3en.
04 jun 2019 22:53 #1441 Baby princess deel 2 - de kraamweek
03 jun 2019 16:49 #1440 My little princess baby <3 (18+ verhaal)
14 okt 2018 11:18 #1436 Baby in the oven ^^
06 dec 2017 00:13 #1428 Verbouwing *pics
meer..