menu myDiary

Op een mooie pinksterdag

Ik rol na een brakke nacht pas tegen 10 uur uit mijn bed. Manlief is met een vast groepje wandelen en ik kijk om me heen. Afwas van het brood bakken van gisteren staat er nog, mwah, staat er over een uurtje ook nog wel. Ik plof op de bank en zet de tv aan. Wat had ik eigenlijk verwacht op zondagmorgen? Homeshopping en kerk... Ik kijk op de klok en denk dat het wel kan....1 aflevering op netflix kijken. Ik pak een sneetje zelf gebakken brood, kopje thee en nestel me op de bank. Kom maar op met je moord en doodslag. Echt vermaak is het niet, wel superspannend . Ik wil weten wie de dader is. Thee op, boterham op, aflevering teneinde. Zal ik? Toch nog maar even snel aan de volgende aflevering beginnen...je weet maar nooit. Fout natuurlijk. Ik nestel me weer lekker in de hoek van de bank en kijk rustig verder. Dan ineens het besef om toch maar eens op de klok te kijken. Oeh, bijna tijd dat manlief terugkomt van het wandelen. We drinken dan meestal samen thee en nemen er iets lekkers bij. Zo ook nu.

Omdat hij vanavond/vannacht moet werken, wil hij graag warm eten tegen 12 uur. Oeps, ik heb net ontbeten ... Ik ga de keuken in en stort me op een nieuw recept. Ik zie hem tussen de spulletjes kijken en vragend kijken... "nee hoor, dat is niet voor nu " hoor ik mezelf zeggen en betrap mezelf op een leugentje om bestwil. Hij zegt niet van mozzarella te houden, maar zodra het ergens in verwerkt zit, eet hij het altijd met smaak op. En ja hoor , een half uurtje later prijst hij mijn kookkunsten en gaat tevreden even slapen.

Er staat ondertussen nog meer afwas. Er zijn momenten dat ik echt graag een afwasmachine zou hebben....
Het zonnetje breekt door, ik pak een kopje thee...kijk naar de tv...zal ik?

Hoppa...1 aflevering houd ik mezelf voor...dan ga ik echt afwassen en daarna zelf eten...

2 afleveringen verder....

eten warm maken...

oh ja, nog even internetbankieren want ik heb de kleinkinderen een bijdrage voor de kermis beloofd

even mijn dagboek bijwerken...


eten nogmaals warm maken...Netflix was wel erg spannend....dus toch maar verder kijken ( over 2 afleveringen einde seizoen )....
Op een mooie pinksterdag....hoef je gewoon niet veel te doen...

( maar de afwas is echt wel gedaan hoor voor ik vanavond ga slapen....)

9 juni 2019 - 94x gelezen
Magdalena ontvangt liever geen reacties op dit verhaal.
Magdalena
Vrouw, 56 jaar
vorige  volgende
14 jun 2019 12:38 Even bijkomen
10 jun 2019 23:34 De drukke week gaat bijna beginnen
09 jun 2019 15:19 Op een mooie pinksterdag
06 jun 2019 11:26 Weer naar huis
05 jun 2019 02:10 Een dagboek?
04 jun 2019 03:09 Nieuw
meer..