menu myDiary

Alleen

Ik ben nu een uurtje thuis van mijn werk en heb 'oog migraine', kortom, alles draait en beweegt en kijken is irritant (dus ga ik typen, lekker logisch). Ik moet eigenlijk slapen, maar ik ben eigenwijs. Ik ben alleen thuis en dan ben ik niet zo heel goed in voor mezelf zorgen. Ten eerste omdat ik een scheiterd ben, hoe later ik ga slapen, hoe moeier ik ben, dus hoe minder eng ofzo? Ik heb geen idee. En daarnaast omdat ik me ook gewoon even lekker zielig kan voelen. 'Ik ben helemaal alleen in Frankrijk'. Slaat natuurlijk nergens op want er wonen ontzettend veel mensen in Frankrijk, maar gewoon alleen van vrienden en familie/ bekenden. Dat voelt vreemd, een soort van.. er is niemand in de buurt die mij echt kent of laat staan weet wie die moet bellen als er iets is. Vriendlief zit in Barcelona voor zijn werk. Woensdag komt hij pas weer thuis. Het scheelt dat ik me prettig voel in ons huisje hier, maar alleen de nacht doorbrengen zal nooit mijn favoriet worden denk ik.

We hebben problemen met de geiser. Na gebruik valt hij vaak uit en om hem aan te doen, moet de gehele kap eraf. Dat is onhandig en ingewikkeld en vooral irritant. Nu staat hij nog aan. Morgen hoop ik ook. Woensdagochtend komt er een elektricien. Het feit dat hij alleen op deze manier weer aan wil klopt natuurlijk al niet en ik vind het wel zo prettig als hij even goed gecheckt wordt.

Daarnaast moet ik een nieuwe fiets. Ik vind alleen dat dat onnodig is zolang mijn fiets het gewoon nog doet toch? Maar mijn achterwiel beweegt, kan heen en weer en dat ligt niet aan de montage maar vooral aan slijtage ergens in het wiel. Dus of een nieuw wiel, of gewoon een nieuwe fiets. Het is zeker geen overbodige luxe, aangezien ik erg veel op de fiets zit per week en mijn fietsje nu toch ook gewoon oud is, met tyrips (??) aan elkaar hangt en ruim een jaar geleden 30 euro op marktplaats was. Ik ben niet zo goed in keuzes maken, want hoe kies je een nieuwe fiets? En waar vind je een goede sportieve fiets? Of heb ik meer aan een elektrische fiets? Een paar maanden terug stelde ik het ook uit en zei ik steeds: als ik een eigen salaris heb, koop ik wel een nieuwe fiets. Nu heb ik al 3 maanden salaris. Ik vind altijd wel een nieuwe reden.

Verder heb ik dus weer taalles. Vandaag waren we met zijn tweetjes en heb ik wat aandacht gevraagd voor de uitspraak van woorden die ik moeilijk vind. Tenminste, ik heb er geen problemen mee, maar anderen begrijpen vaak niet wat ik zeg of verbeteren me. Dus vandaag even alle woorden opgesomd waarbij ik blijkbaar toch een andere uitspraak heb dan de fransen. Het blijft ingewikkeld. Verder is mijn niveau te hoog voor de klassen van het buurtcentrum, maar ik heb een grappige docent en volgens mij ook prima klasgenoten (als ze er zijn). Ik vind het helemaal prima. Het tempo ligt laag, maar dat geeft eigenlijk ook niet zo. Ik vind het fijn om met frans bezig te zijn, het wat te onderhouden, weer te verversen in mijn hoofd en ook te merken dat ik eigenlijk al best veel kan.

Morgen ga ik lunchen met de Chinees en Taiwanees, die ik echt al heel lang niet meer gezien heb. Het idee is een picknick in het park, aangezien het deze week mooi weer is en morgen 22 graden wordt. Vrijdag gaat het pas weer regenen, dus deze dagen moeten we even van het zonnetje genieten. Ook leuk om hen weer te zien. Mijn sociale leven naast mijn werk bestaat niet echt namelijk. Op dinsdag doe ik ook huiswerkbegeleiding bij een ander buurtcentrum en dan klets ik altijd (veel te lang) bij met mijn frans/nederlandse collega daar. En daar houdt het op. Gister met vriendlief naar de stad geweest, omdat we samen een dag vrij hadden. Voor komend weekend heb ik het scoutingweekend waar ik heen zou gaan afgezegd. Het is het voorbereidingsweekend voor zomerkamp op locatie. Ik kan eigenlijk niet echt mee op zomerkamp vanwege mijn werk (tenzij 2e week van de 3, maar dan val je er ook zo middenin) en ik heb een weekend vrij nodig. Elk weekend werk ik of ben ik op scoutingweekend, het is ook wel leuk om gewoon een weekendje samen met vriendlief leuke dingen te kunnen doen. Al is het samen het huishouden. Even voor mezelf zorgen. Plus dat ik het met de kinderen leuk vind, maar met de leiding weet ik het nog niet zo goed. Dat is ingewikkelder.

Met mijn werk gaat het trouwens beter. Ik ga tegenwoordig naar het park met het jochie. Hij op zijn driewielfiets en ik loop er dan achter met zo'n stok om te sturen. We trekken ontzettend veel bekijk in het park, veel mensen praten tegen hem alsof hij een baby is, een paar ouderen die ook elke dag hun dagelijkse rondje in het park doen en hem ondertussen 'kennen' willen hem knuffelen of kus geven, maar dat wil zijn moeder niet. Die vind het niet normaal. Als je elke dag met een normaal kind door het park loopt, doen ze dat toch ook niet? Maar ik weet zelf niet zo goed wie wie is in het park en frans communiceren is soms toch best lastig. Vandaag hebben we vrienden gemaakt met een leuter van een jaar of 2 in de speeltuin. Zijn moeder is erg blij dat ik er ben, want die staat ongeveer op instorten doordat vader zo'n 6 a 7 dagen in de week werkt op het moment en er elke dag werkmanntjes in huis lopen voor de verbouwing. Elke dag ligt alles opnieuw onder het stof en moet alles weer verplaatst in huis. Een ramp voor deze iet-wat smetvrezerige/ ocd-moeder. Het jochie is me alleen aardig aan het testen en weigert dan opeens om met mijn naar de wc te gaan of eten van mij aan te nemen als ik hem zijn eten geef. Dan blijft hij maar mopperen en klagen. En als zijn moeder het dan overneemt, is hij weer helemaal tevreden.

Goed. Het is toch bedtijd. Ik zal me toch gewoon groot moeten houden en gaan slapen. Om 6 uur gaat de wekker weer. Werk, picknick, huiswerkbegeleiding, slapen. Dat is de planning voor morgen. En tussendoor nog boodschappen en koken.

13 mei 2019 - 91x gelezen
Er zijn 2 reacties op dit verhaal.
*blue-sky*
Vrouw, 28 jaar
vorige  volgende
13 mei 2019 22:19 Alleen
04 jan 2018 21:07 Terugblik 2017
11 feb 2016 13:32 10 jarig md-jubileum
02 jul 2015 20:25 Hittepit *
18 dec 2013 21:32 2013 lijstje
07 nov 2013 20:20 Klein geluk
27 okt 2013 17:23 Studieontwijkende stress
18 sep 2013 14:30 Olifanten proberen niet om giraf te worden..
15 aug 2013 12:56 Eastpak
30 mei 2013 13:03 Hulpverlenerschap
10 feb 2013 13:13 7 jaar md
22 jan 2013 17:35 Een potje geluk*
28 dec 2012 22:21 Identiteit en zelfbeeld *gedicht*
16 apr 2012 20:21 Ga je mee op reis? + edit
18 okt 2011 15:57 Speciaal zijn
meer..