menu myDiary

1310: (Foto's) Bijna laatste afspraak.

Maandag belde ik naar de St. Maartenskliniek.

Eerst had ik een afspraak op 16 april. Toen hadden ze me opeens bij een andere arts gezet, en heb ik om een andere afspraak gevraagd. Dat werd 27 mei, maar dan ben ik op vakantie na mijn examens. Daar mailde ik ze over, dat ik op vakantie was, dus toen werd het 1 week vervroegd naar 20 mei. Ik was er niet vanuit gegaan dat het eerder kon en deze afspraak was twee uur voor de aanvang van mijn wiskunde-examen, ook niet ideaal, aangezien ik niet naast de deur van de Maartenskliniek woon + stress!

Ik belde dus maandag om de afspraak van 20 mei te verzetten. De vrouw aan de telefoon zei tegen mij dat ze pas in juli weer plekken had bij mijn arts. Of, oh, de dag erna (dinsdag) om 14:10 kon ook! Als ik dan toevallig ook kon. Ik vroeg of ze de afspraak wilde bevestigen en zei dat als ik niet kon binnen een uur zou terugbellen en even ging kijken of ik kon. Dat was prima. Ik had eigenlijk nog een examentraining natuurkunde van 14:00 tot 16:00, maar dat was te verzetten. Dus ik mailde mijn docent, verzette de les naar volgende week dinsdag 10:00, het examen is pas vrijdag en hoefde de afspraak niet te verzetten. Fijn. En mijn moeder kon ook nog eens mee.

Dus ik ging gisteren naar Nijmegen. We waren er mooi op tijd, ik meldde me bij balie 6, het was heel druk op Poliplein B van de orthopedie, en zoals verwacht, daarom was ik ook 30 minuten voor de afspraak al aanwezig, werd ik doorverwezen voor röntgenfoto's. Wij naar de röntgenafdeling waar een stuk of 15 mensen in de wachtkamer zaten, dus het was rustig. Dat was heel erg fijn, want soms zitten er 30+ mensen in de wachtkamer. En toen werd ik als eerste geroepen. Huh? Oké fijn!

Dus na de standaard röntgenfoto van de voorkant van mijn linkerbeen en van de zijkant van mijn linkerbeen, liepen we terug naar Poliplein B en meldde ik me weer bij de balie. Ik vroeg of mijn dokter uitliep. 'Iets' zei ze, dus we konden wel een broodje halen, maar niet daar opeten, was de conclusie. Ik had nog niet geluncht.

Met een broodje en cola zero weer terug en toen het broodje op was en het flesje cola zero voor de helft, werden we binnengeroepen en schudde ik de dokter een hand.

We kregen al een tableseating hahaha, ik moest rechts zitten en mijn moeder links. Ze vroeg hoe het ging en ik zei dat het best oké ging. Ze pakte de röntgenfoto's erbij en zei dat ze heel tevreden was eigenlijk. Het groeit echt totaal niet snel, maar het groeit! Het groeit ten minste en dat is al heel wat gezien het verleden.

Voorkant:


Je ziet er echt een bobbeltje omheen ontstaan, zij noemde het een paddenstoel. En dat is exact wat er de vorige keer niet gebeurde en wat er wel moet gebeuren. Dus mijn been doet het goed!

De zijkant (de tijd die erboven staat is de datum en tijd van het maken van de foto):


Hier zie je wel de vreemde vorm van mijn scheenbeen. Hij kronkelt een beetje. Dat rechte stuk links in het midden is namelijk mijn kuitbeen, dus ik vond het best vreemd. Maar de pin is heel sterk (hij hoort die buiging te hebben, anders hadden ze hem er nooit ingekregen) en die gaat niet breken of buigen. De dokter zei wel dat als de pin er ooit uit moet, dat echt een groot probleem wordt, maar dat ze totaal geen aanleiding ziet om hem eruit te halen. Ze hebben heel veel moeite gedaan om hem erin te krijgen, dat was niet makkelijk, dikke cortex zei ze, dus een smal merg, zeker in het midden, dus hij gaat er nooit meer uit!

Ik vertelde dat ik wel moeite heb met vertrouwen in mijn been. Toen zei ze dat zij drieëneenhalf jaar geleden haar schouder gebroken heeft en dat ze dat ook heeft. Dat ze pas sinds een half jaar weer fietst. Nou, dat doe ik al wel weer gelukkig, maar ik vond het fijn dat ze het erkende. Ik durf heel veel gewoonweg niet. Ze zei dat alles wel kón, maar dat ik het niet moet forceren in de zin van dat ik mezelf niet moet dwingen dingen te doen die ik niet wil omdat het 'moet kunnen'. Dan ga je eerder vallen en breek je weer iets anders bij wijze van spreken.

In september nog een controle, 1 jaar na de operatie. Dus dit was niet de laatste afspraak, maar dat vind ik eigenlijk wel heel fijn.

8 mei 2019 - 307x gelezen
Er zijn 2 reacties op dit verhaal.
Lilian
Vrouw, 23 jaar
vorige  volgende
26 jun 2019 17:55 1340: Enkel update
18 jun 2019 12:15 1334: (Röntgenfoto's) Rug + update
14 jun 2019 14:48 1331: (röntgenfoto's) Enkel
12 jun 2019 16:47 1329: Veranderingen en cijfers
08 mei 2019 22:37 1310: (Foto's) Bijna laatste afspraak.
10 apr 2019 17:23 1285: Thanks Google...
12 mrt 2019 21:53 1269: (Foto's) Creatief project
04 mrt 2019 15:43 1264: (Foto's) Muziekkamertje part 1
meer..