menu myDiary

Ik moet dit gaan accepteren

Zo, tijdje niet hier geweest. Heerlijk even tot mezelf gekomen, maar ik merk ook dat ik behoefte heb om lekker van me af te typen.

Ik heb een heerlijke vakantie gehad, waar ik vooral tot rust ben gekomen. Vlak voor mijn vakantie sloop het 'ongezondere eten' er weer in. Ik realiseerde dat ik beter moest opletten en ik weet nog hoe ik twee dagen voor m'n vakantie wakker werd en merkte dat ik geen pijn had en dat mijn ontsteking nauwelijks nog aanwezig was.
Op weg naar vakantie wel weer echt goed opgelet. Had een heerlijke lunch bij me zodat ik geen gluten of lactose zou eten.
Aangekomen op mijn plaats van bestemming deed mijn oksel weer pijn. De ontsteking waar ik twee dagen geen pijn meer aan had, was helaas weer gegroeid tot formaat knikker.
Shitzooi.

Tijdens m'n vakantie goed opgelet, maar wel hier en daar wat lactose, gluten en suiker gehad. Langzaam aan begon de ontsteking weer te slinken.

En toen kwam daar Pasen.
Op donderdag voor Pasen dronk ik een paar glazen cola. Gevolg? Ik sliep om kwart over 3 nog niet. Nog een gevolg? De drang naar suiker was er weer als vanouds. En ik heb me qua voeding laten gaan. Niet zo extreem als vroeger, maar ik dronk wel weer véél cola en at niet altijd even goed. Qua ontbijt met Pasen dacht ik: nou het is Pasen, keer brood kan best. 80/20 regeling, yolo.

afgelopen vrijdag zag ik de hormonendame weer. En ze stelde me de vraag: "Hoeveel pijn heb je?"
"Pijn is elke dag wel aanwezig. Laatst even niets, maar dat is lang geleden geweest.
"Hoeveel pijn heb je echt? In je ziel?"
Het feit dat ik meteen in huilen uitbarstte zegt denk ik wel genoeg.
"Schijnbaar vind je dat je nog niet genoeg pijn hebt gehad, want je blijft jezelf zo tegenwerken," zei ze. "Je bent slim. je weet dat dit niet goed is voor je, je merkt het al. Ik vind dat je genoeg geleden hebt."

Ik ging weer naar huis, haar woorden op me in laten werkend en ik besloot er nu echt voor te gaan.

En thuis goed nagedacht over haar woorden. Het klopt. Ik pijnig mezelf. Ik ben alles behalve aardig tegen mezelf, maak mezelf voor de meest vreselijke dingen uit. M'n huis is een rotzooi, omdat ik mezelf niets waard vind en ik eet niet goed.
Zaterdag was ook de ontsteking weer terug. En niet alleen eentje onder mijn linkeroksel, maar ook eentje rechts.Een cadeautje van m'n lichaam omdat ik crap heb gegeten.

Zaterdag had ik goede motivatie te pakken. Het was Koningsdag, slecht weer en had niet echt plannen. En dus verder gegaan met opruimen in huis. (eerder deze week ook al gedaan).
Ben een kast aan het uitzoeken, wat een soort trip down memory lane was. Een foto van mij met m'n acne. Een foto van m'n eerste date (die me later aanrandde en vorig jaar ofzo zelfmoord pleegde), souvenirs die me aan m'n eerste vriendje deden denken. Sommige dingen zelfs in de verpakking nog.
Er zaten ook goed herinneringen tussen, maar vooral veel vreselijke. En ik besefte: ik heb echt superveel shit meegemaakt. Maar het wordt tijd om daar eens overheen te stappen. Het gaat nu goed. Het gaat lekker met m'n bedrijf. Hoe tof is het als ik de rest ook op orde krijg?
De meeste vervelende herinneringen zijn weggegooid. Eentje - de foto van mij met acne - heb ik bewaard.

Ik ben nog niet klaar met de kast, maar ik denk dat dit een heel belangrijk moment voor me was. Vandaag heb ik een planning gemaakt voor eten de komende tijd. Ik begrijp nu pas écht dat ik dit heel serieus moet gaan aanpakken. Dat ik er vanuit moet gaan dat ik nooit meer 'normaal' zal kunnen eten. En dat dit dus een blijvende verandering is.
Superveel gelezen, en naar de winkel gegaan. Vooral de Paleo-recepten helpen me goed. Vandaag een heerlijke spinazie-mix gehad met kurkuma erdoor en wat vlees erbij. Heb er meteen meerder porties van gemaakt. Ook banaan-pannenkoeken voor de lunch morgen gedaan. Daarna lekker met Charlie gewandeld en de afwas gedaan. Ik wil niet meer dat mijn huis mijn pijn uitstraalt. Dat ik de afwas telkens liet staan is daar typisch voorbeeld van.

Ik moet dit gaan accepteren. Ik denk dat ik dit weekend hele goede stappen heb gezet. Tijd om er écht voor te gaan en zorgen dat die rotontstekingen weggaan én wegblijven.

28 april 2019 - 306x gelezen
Er zijn 3 reacties op dit verhaal.
Nightdream
Vrouw, 34 jaar
vorige  volgende
17 sep 2019 10:04 Controle ziekenhuis
31 aug 2019 12:07 Gelezen boeken augustus
19 aug 2019 22:08 Verschillen
15 aug 2019 10:05 Veranderingen
08 aug 2019 22:32 Spaans leren
08 aug 2019 09:51 Relatie
01 aug 2019 18:29 Gelezen boeken juli
01 aug 2019 10:54 Zijn vrienden
30 jul 2019 10:08 Grote verandering
27 jul 2019 09:50 Warmte en toch dingen voor elkaar krijgen
22 jul 2019 12:44 MD-meeting gehad
20 jul 2019 08:11 AIP dag 65
19 jul 2019 11:00 AIP dag 63 en 64
17 jul 2019 12:44 AIP dag 62
16 jul 2019 12:12 Gezwommen
meer..