menu myDiary

Gelezen boeken maart

Zo, het is alweer bijna april, dus tijd om mijn gelezen boeken te delen. Ik zet er eentje bij die nog niet uit is, maar die ik vandaag wel uit zal krijgen.

Brace yourself.

Ik las véél.

Namelijk, de volgende boeken (En in deze volgorde):

- Matt Haig - The Humans (Engels, Sci-fi)
- Melinda Salisbury - The State of Sorrow (Engels, young adult fantasy) - NIET UITGELEZEN
- Sophie Jackson - Stil van jou (Nederlands, new adult, audiobook)
- Brian K. Vaughan, Fiona Staples - Saga vol 1 (Engels, sci-fi graphic novel)
- Brian K. Vaughan, Fiona Staples - Saga vol 2 (Engels, sci-fi graphic novel)
- Brian K. Vaughan, Fiona Staples - Saga vol 3 (Engels, sci-fi graphic novel)
- Brian K. Vaughan, Fiona Staples - Saga vol 4 (Engels, sci-fi graphic novel)
- Tim Ferris - Tools of titans (Engels, non-fictie)
- Brian K. Vaughan, Fiona Staples - Saga vol 5 (Engels, sci-fi graphic novel)
- Aldous Huxley - Heerlijke nieuwe wereld (Nederlands, klassieker)
- Brian K. Vaughan, Fiona Staples - Saga vol 6 (Engels, sci-fi graphic novel)
- Nicholas Carr - The Shallows, what the internet is doing to our brain (Non-fictie, Engels)
- Brian K. Vaughan, Fiona Staples - Saga vol 7 (Engels, sci-fi graphic novel)
- Brian K. Vaughan, Fiona Staples - Saga vol 8 (Engels, sci-fi graphic novel)
- Brian K. Vaughan, Fiona Staples - Saga vol 9 (Engels, sci-fi graphic novel)
- Aartjan van Erkel - Maak ze gek! (Nederlands, non-fictie)
- Sophie Jackson - Van jou (Nederlands, New adult, adiobook) Nog in bezig maar komt uit vandaag

Totaal deze maand: 17 boeken
Totaal dit jaar: 28

Holy shit!
Toegegeven: 9 boeken hiervan waren graphic novels die je gemakkelijk uitleest. Maar zelfs als ik die niet zou meerekenen zijn het er nog steeds 8, wat echt een héél mooi aantal is.
Ik denk dat dit een nieuw record is. En het is me héél goed bevallen. Ik merk echt hoeveel rust ik krijg van het lezen, dus heb afgelopen maand regelmatig al 's avonds rond 20.00 uur een boek gepakt, om lekker een paar uur te liggen lezen.

Deze maand heb ik ook mijn eerste boek niet uitgelezen. Ik gaf al eerder aan dat ik dat vaker wil doen. Spreekt een boek niet aan, dan wil ik mezelf er niet doorheen worstelen. Overigens denk ik dat het boek in kwestie zeker geen slecht boek is. Alleen de schrijfstijl was voor mij wat te poëtisch en beschrijvend en er waren voor mij te veel personages, waardoor ik niet gegrepen werd door het verhaal. Ik wil het later misschien nog een keer proberen, kan zijn dat het de timing was.

Ik heb in het algemeen qua niveau een zeer goede leesmaand gehad. Dat heb ik met name te danken aan de Saga-reeks, omdat ieder deel 4 sterren kreeg, en twee delen ervan zelfs 5 sterren. Ik wil over deze reeks in zijn gehele schrijven in plaats van per deel. Wat heb ik ervan genoten!
Het is wel een zeer adult stripreeks, met veel naakt en veel seks en ook veel personages die sterven, maar met fantastische personages en met plottwists die ik absoluut niet aan zag komen. De reeks is nog niet klaar, maar de schrijver en illustratrice hebben een break genomen van een jaar, dus we moeten nu wachten op de reeks. De eerste drie delen had ik al een keer gelezen en heb ik dus nu herlezen en... wauw ik ben zo onder de indruk.

Van de andere boeken vond ik The Humans het beste boek. Het gaat over een alien die in een mensenlichaam zit en leeft als een mens. Maaar hij vindt de mensen verschrikkelijk. De manier waarop dit geschreven is: te gek. Héél herkenbaar allemaal, er wordt echt een spiegel voorgehouden van hoe we zijn. En ook met erg veel humor geschreven.

Het slechtste boek dat ik las was by far Sophie Jackson met Stil van jou. Ik hou van new adult, maar deze was dramatisch. Het eerste deel vond ik ook al niet goed en het tweede deel was echt.. Poeh. Ik moest deze in opdracht lezen, dus heb me er echt doorheen geworsteld. Momenteel bezig met het derde deel en die lijkt me iets meer te bevallen dan de delen hiervoor.
Maar ik heb echt enorme moeite met de manier waarop dingen omschreven worden.

Het aantal non-fictieboeken dat ik las was 3, waaronder de enorme pil 'Tools of titans'. Daar was ik in februari al mee begonnen en het boek telt meer dan 600 pagina's. Staat bomvol met interviews en het ene stuk is beter dan het andere.
Het boek 'Maak ze gek' vond ik erg goed. Gaat eigenlijk over hoe je bedrijfsteksten goed op papier kunt zetten. Niet veel nieuws voor mij, maar wel altijd goed om het als reminder te lezen. Ook leuk om te zien hoe andere schrijvers de theorie uitleggen.
Het boek 'The Shallows, what the internet is doing to our brain' begon heel erg traag en ik las hem bijna niet helemaal uit, maar tegen het einde vond ik hem enorm boeiend. Het is een boek gebaseerd op talloze wetenschappelijke onderzoeken, dat laat zien wat de gevaren van het internet zijn. Ik vond het hier en daar wel wat gedateerd (maar dat heb je al snel als het om internet gaat, die wereld gaat zó snel). Boeiend boek verder wel.

Momenteel ben ik de volgende boeken aan het lezen:

- Sophie Jackson - Van jou (Nederlands, New adult, adiobook) Lees ik vandaag uit
- Amanda Prowse - Een andere liefde (Nederlands, roman)
- Chip Heath & Dan Heath - Made to Stick: Why Some Ideas Survive and Others Die (Engels, non-fictie)

Mijn leesdoel voor april: deze drie titels sowieso gelezen hebben.

Verder vind ik het eigenlijk best lastig om wat titels te noemen die ik perse wil lezen komende maand Ik heb zó veel liggen en overal zin in om aan te beginnen. Erbij opgeteld ga ik tussendoor een week weg op schrijfvakantie en doorgaans lees ik daar vooral boeken die passen bij wat ik aan het schrijven ben of boeken van mijn collega's die er ook zijn tijdens die week. Ik heb nog niet precies bepaald wat ik wil gaan schrijven tijdens mijn schrijfweek, dus het bepalen van boeken die erbij aansluiten is ook lastig. Ik ben nu namelijk met meerdere schrijfprojecten bezig en het is even de vraag waar ik voor ga kiezen.

Maar ik merk dat ik het toch wel leuk vind om maandelijks wat titels te noemen. die ik gelezen wil hebben. Daarom kies ik er wel een paar uit, maar houd ik het aantal wat laag. Deze wil ik aanvullend nog gaan lezen:

- Brittainy C Cherry - The gravity of us (Engels, Romantisch)
- Robin Sharma - The 5 AM Club: Own Your Morning. Elevate Your Life (Engels, Non-fictie)

En verder kijk ik dus een beetje hoe de maand gaat lopen vrolijk Hopelijk net zo goed als deze maand.


31 maart 2019 - 230x gelezen
Er is 1 reactie op dit verhaal.
Nightdream
Vrouw, 34 jaar
vorige  volgende
19 sep 2019 10:26 Event dit weekend
17 sep 2019 10:04 Controle ziekenhuis
31 aug 2019 12:07 Gelezen boeken augustus
19 aug 2019 22:08 Verschillen
15 aug 2019 10:05 Veranderingen
08 aug 2019 22:32 Spaans leren
08 aug 2019 09:51 Relatie
01 aug 2019 18:29 Gelezen boeken juli
01 aug 2019 10:54 Zijn vrienden
30 jul 2019 10:08 Grote verandering
27 jul 2019 09:50 Warmte en toch dingen voor elkaar krijgen
22 jul 2019 12:44 MD-meeting gehad
20 jul 2019 08:11 AIP dag 65
19 jul 2019 11:00 AIP dag 63 en 64
17 jul 2019 12:44 AIP dag 62
meer..