menu myDiary

< --

Het is misschien stom, maar ik word oprecht verdrietig van het feit dat zoveel mensen Forum voor Democratie hebben gestemd. Tuurlijk, ik snap de beweegredenen, de kerel belooft al je problemen op te lossen, speelt in op het al bestaande gevoel van dreiging dat mensen hebben en ontkent klimaatproblemen, zeer sterk, maar voor mij staat het symbool voor buitensluiting van minderheden en (in zekere mate) white supremacy. En ik vind het ook goed dat mijnheer Thierry iedereen aanmoedigt om zijn stem te verkondigen, ik vind het alleen jammer dat de rest van Nederland dat niet gedaan heeft, wat tot deze uitslag heeft geleid. Althans, ik hoop maar dat dit niet representatief is voor de gehele bevolking.
Het is heel hypocriet, dat ik vind dat iedereen zich moet kunnen uiten, maar verdrietig word als iedereen zich daadwerkelijk uit.
Maar ik ben maar een linkse trut.

Ik heb wat nagedacht over mijn voorkeuren als het gaat om relaties en ik zou veel kunnen accepteren, maar niet iemand die PVV, FvD of SGP stemt. Misschien ook omdat ik culturele diversiteit en seksuele vrijheid en het klimaat hoog in het vaandel heb staan.
Dit was alle linkse propaganda voor vandaag.


Ik was naar de kapper geweest. Altijd als ik naar de kapper ga, dan zeggen ze iets over hoeveel haar ik wel niet heb en dat ze jaloers zijn, om vervolgens minstens een halfuur aan de slag te gaan met een paar verschillende soorten scharen. Eerst de puntjes, dan de laagjes, dan het haar uitdunnen; het lijkt alsof er iemand is kaalgeschoren, maar nee hoor, het komt allemaal van mijn hoofd en ik heb nog haar ook.
Ik voel me net een pas geschoren schaap.


Ik was maandag ook op de universiteit, maar zat rond elf uur alweer in de trein, toen ik appjes van mijn broer en een vriendin kreeg waar ik was en of ik veilig was. Ik wist van niets. Nadat ik even nu.nl had gecheckt, ging ik de moederkip uithangen en al mijn vriendinnen appen of ze college hadden en in Utrecht waren (geweest). Maar iedereen was veilig thuis. Ik kwam ook zonder problemen veilig thuis. Het was alleen geen fijn gevoel, dat er zoiets vreselijks gebeurd in een stad waar ik zo vaak kom, in een tram die ik meerdere keren heb genomen, ik had ook op dat moment in die tram kunnen zitten. Iemand die ik ken had op dat moment in die tram kunnen zitten. Zoveel mensen die ik ken hadden een slachtoffer kunnen zijn.
's Avonds las ik dat de dader twee straten van mijn oude kamer vandaan was opgepakt. Het is dat ik er niet meer woon.


Mijn colleges van nu zijn op conflicten gericht. En onderhandelingen. Vorige les werd me verteld dat mijn conflictstijl vermijden en toegeven is. Dat houdt in dat ik conflicten vermijd en als ik een conflict heb, toegeef aan de wensen van een ander. Dat klopte wel. Ik zeg ook altijd dat ik wegren van mijn problemen. Een ander meisje met dezelfde stijl kon het maar niet geloven en zei dat ze toch dacht dat het niet klopte. Dat vond ik ook een soort wegrennen van je problemen.
Maar het is niet echt een 'probleem' als je conflict uit de weg gaat. Conflict is vermoeiend. We zijn mensen met een beperkte hoeveelheid tijd en energie en je moet selectief zijn in de activiteiten waaraan je dat besteed. Ik vind ruzie mijn tijd niet waard, in ieder geval.

Volgens mij gaan we vandaag debatteren, maar dat wordt pas tijdens de werkgroep voorbereid en daar kan ik niet tegen. Ik kan best debatteren, maar dan moet ik wel genoeg tijd hebben om van te voren me erin te verdiepen, anders kom ik in een vicieuze cirkel van: 'Oh, deze partij heeft een punt, maar deze partij heeft ook een punt, maar deze partij heeft ook-' terecht. Ik ben het dan altijd met iedereen eens en dat werkt niet in een debat, als je geen weerwoord kan geven, omdat je eigenlijk niet overtuigt bent van je eigen standpunt.
Dus ik kijk er niet naar uit.


Ik heb gister op mijn bed gelegen en alle afleveringen van Sunny side of sex gekeken. Samen met mijn ouders ben ik gaan stemmen. Mijn vader had patat gehaald, want niemand had zin om te koken. Vandaag moet ik maar boontjes gaan doppen en aardappeltjes gaan bakken.


Ik vind het altijd moeilijk om dit soort verhalen een titel te geven. Ik denk dat 'Linkse propaganda' het goed zou doen, maar dat is net iets te veel clickbait.
Ik ga voor een pijltje.


21 maart 2019 - 282x gelezen
Er zijn 4 reacties op dit verhaal.
iAngel
Vrouw, 21 jaar
vorige  volgende
13 sep 2019 15:44 Neutraal
11 sep 2019 21:33 Kracht
07 sep 2019 11:04 Iets over roze en katten
03 sep 2019 23:12 Even legen (18+ verhaal)
02 sep 2019 08:40 Typisch ik
24 aug 2019 21:59 Speculaas.
23 aug 2019 13:36 On brand
18 aug 2019 22:03 Calathea.
15 aug 2019 23:01 Automatisch schrijven.
13 aug 2019 00:01 Fudge.
09 aug 2019 15:48 *Potjes*
07 aug 2019 15:52 Perzik
01 aug 2019 19:50 -
31 jul 2019 16:39 Mint
28 jul 2019 22:03 Vervelend.
meer..