menu myDiary

20 maart 2019, woensdag. Huisman.

- Vandaag voor het eerst sinds lange tijd redelijk uit mijn bed gekomen. Ik heb lekker wat kunnen doen; tuin snoeien en wat kleine klusjes. Ben daar uurtje of 3 mee bezig geweest en merk dan wel dat ik rust nodig heb.

- Ik probeer wat ritme in mijn leven te houden door op normale tijd op te staan. Iedere dag sta ik voor 8 uur op. Dan is mijn zoon ook niet alleen voor hij naar school fietst. Vind hij ook fijn. Dan hou ik me bezig met huishoudelijke klusjes en ga met de hond wandelen, boodschapje doen en dan nog lezen, tekenen of schrijven. Rond 2en fiets ik naar het voetbalveld voor de training van de jongens (behalve op woensdag).

- Noodgedwongen ben ik dus huisman geworden. Geen slecht baantje, ware het niet dat ik er niet voor betaald krijg. Ik moet wel uitkijken voor de sleur (vooral savonds is dat een crime). Ik heb mij nog geen seconde verveelt, maar het is nog 4 weken voor mijn afspraak met de neurochirurg. En wie weet hoelang het daarna nog duurt voor ik aan het werk kan. Ik probeer maar zoveel mogelijk te genieten als ik geen rug- of nekpijn heb. Vandaag ging het goed, maar eergisteren weer een hele dag niks kunnen doen.

- Tekening gemaakt van mijn gevoelens: een spiraal waar het beneden donker is en boven licht en ik hang ergens in het midden aan die megaspiraal. Het is niet te zien of het poppetje naar boven of naar beneden gaat. Ik heb het de titel 'de tijd zal het leren' gegeven.

- De was is klaar, even ophangen en dan met mijn zoon naar de tandarts.