menu myDiary

Rood

Ik was verantwoordelijk voor het scoren van kaartjes voor John Mayer. Vier kaartjes. Ik zat een tijdje gereed, kreeg één minuut over twaalf toegang en kon toen al geen kaartjes meer scoren. Toen ik het op had gegeven en maar Queer Eye was gaan kijken, zag ik op nu.nl dat er, één, een tweede concert was aangekondigd, en twéé, dat de kaarten al in de verkoop waren.
Dat was stress, maar ik heb toch nog vier kaartjes gescoord, maar eigenlijk wilden mijn ouders zitten, maar staan is beter dan niets.

Mijn paper is ingeleverd. Of 'het paper'. 'Ons paper', maar eigenlijk heb ik het grootste deel gedaan en mijn paperpartner voelde zich ook schuldig en vroeg of hij niet koffie of zo voor me kon kopen, want ja, ik had het meeste gedaan.
'Ik ben meer een theemens.' appte ik terug.
Een vriendin zei dat ik eigenlijk chocomel en taart en een date en nog meer thee had moeten eisen, maar ik vind het al een aparte situatie en ik had liever gehad dat hij meer aan het paper had gedaan. Maar daar is het nu te laat voor.

Mijn paperpartner kwam nog even naar me toe voor de werkgroep.
'Dus, je houdt van thee?' zei hij.
'Jup.'
'Dat gaat veel thee worden dan.'
'Is dit hoe je je schuldgevoel gaat afkopen?' vroeg ik.
'Ja.'
Ik vraag me af wat 'veel thee' is en ik welke vorm ik dan die 'veel thee' ga krijgen en in hoeverre dit nut heeft, want voor mij heeft het geen nut, behalve oké, gratis thee.

Ik moet weer naar de kapper en ik app altijd mijn kapster met de vraag wanneer ze een plekje vrij heeft, maar ik had haar vorige keer per ongeluk geappt vlak voordat ze op vakantie ging. Dat vertelde mijn moeder me, dus ik had iets in de trant van 'oeps sorry' gezegd en er is nooit op gereageerd. Nu heb ik, drie weken later, nog een keer geappt en ik word al zeven uur genegeerd. Maar soms weet je niet met mensen of je écht genegeerd wordt of dat je gewoon ongelegen appt, aan de andere kant heb ik echt een knipbeurt nodig, dus kapster, please. App alsjeblieft zo'n typisch oude-mensen-appje met alleen een datum, tijdstip en een vraagteken. Of laat het vraagteken anders maar achterwege. Ik zou graag weer laagjes willen.
En dan heb ik daarna behoefte om mijn haar een beetje oranjerood te verven. Erna, zodat de kapster geen commentaar kan hebben op hoe slecht ik het heb gedaan. Of misschien koop ik zo'n kleurshampoo. In ieder geval geen permanente verf.

Ik ben het weer helemaal zat. Je weet wel, de regen. Het regent constant. Als ik met mijn bril op naar buiten ga, moet ik zakdoekjes en een brillendoekje meenemen, anders heb ik druppels en/of vegen op de glazen. Ik kan wel make-up op doen, maar de kans is heel groot dat de regen het verpest, dus dat doe ik amper. Ik heb wel heel erg zin om me op te maken en een jurkje met een panty te dragen, maar het is kutweer. Gewoon kutweer. En ik moet van mijn moeder weer vitamine-D gaan slikken, want iedereen heeft een vitamine-D-tekort. En het waait steeds veel te hard en dan ga ik overcompenseren door extra snel te lopen en dan flikker ik bijna als de wind opeens weer afneemt.
Ik wil gewoon lente.

Ik kwam twee 'vriendinnen' tegen die veel omgaan met mijn ex-huisgenoten en ik al een halfjaar niet had gesproken en ik had ook niet echt zin om uitgebreid met ze te praten of zo. Dus het was een beetje ongemakkelijk, toen we in dezelfde bus, naast elkaar, zaten. En dat kwam echt door mij. En het boeide me niet. Ik had geen zin om een gesprek gaande te houden. Ben ik asociaal aan het worden? denk ik dan. Of vind ik stilte gewoon niet zo'n groot probleem meer? Waarschijnlijk een combinatie van de twee.
Ik ben altijd degene die gesprekken lopende houdt en ik vind het best wel grappig hoe het gewoon stil is als ik geen vragen stel. Maar sociaal is anders. Ach.

Ik vraag me af wat ik allemaal nog meer in dit onsamenhangende verhaal kan proppen. Misschien dat ik stiekem Hotter than my daughter kijk. En het leuk vind ook. In de laatste aflevering was er een moeder die veel erotische foto's van zichzelf liet maken en ze op Facebook zette. Dat vond ik eigenlijk wel stoer, de erotische fotografie, niet het Facebookgedeelte. Lijkt me lekker empowering. Ik zou ook wel een keer in mijn leven een boudoir fotoshoot of iets dergelijks willen doen, maar als je het doet, doe het dan goed, dus daar heb ik voorlopig nog geen geld voor. Want dan zou ik wel wat setjes en visagie en haarstyling en zo willen.
Ik weet niet, ik vind het gewoon nice. Naakt is ook artistiek en niet gelijk sletterig of onrein of pornografisch. Sexy, misschien, als je dat wilt. Menselijk, vooral.


Eigenlijk zou ik wel weer een date willen. Dan kan ik me bewuster zijn van mijn gedrag in dat soort situaties, aangezien ik daar nu twee vakken over heb. En ik heb eindelijk iets roods, dus dan trek ik dat aan en ben ik gelijk een stuk aantrekkelijker. Ha-ha. En ik wil een glaasje rosé drinken. Ik wil vooral een glaasje rosé drinken.
Soms voel ik me een alcoholist, maar ik kan me oprecht niet herinneren wanneer ik voor het laatst heb gedronken, dus dat zal wel meevallen.
Met het Nieuwjaar, denk ik.

15 maart 2019 - 277x gelezen
iAngel
Vrouw, 21 jaar
vorige  volgende
13 sep 2019 15:44 Neutraal
11 sep 2019 21:33 Kracht
07 sep 2019 11:04 Iets over roze en katten
03 sep 2019 23:12 Even legen (18+ verhaal)
02 sep 2019 08:40 Typisch ik
24 aug 2019 21:59 Speculaas.
23 aug 2019 13:36 On brand
18 aug 2019 22:03 Calathea.
15 aug 2019 23:01 Automatisch schrijven.
13 aug 2019 00:01 Fudge.
09 aug 2019 15:48 *Potjes*
07 aug 2019 15:52 Perzik
01 aug 2019 19:50 -
31 jul 2019 16:39 Mint
28 jul 2019 22:03 Vervelend.
meer..