menu myDiary

4 maart 2019, maandag. Negatieve spiraal.

- Afgelopen weekend veel pijn gehad in onderrug. Veerle had het idee om matras op de grond te leggen voor een hardere ondergrond. Het heeft snachts 10 minuten geduurd voordat ik bij de wc was. Weet niet meer wat ik kan doen. Fysio helpt niet, oefeningen helpt niet, pijnstillers helpen niet, plankje helpt niet. Enige wat gaat zonder pijn is wandelen. Mijn nek voelt ook stijf aan, trekt soms door tot halverwege ruggengraat en krijg dan hoofdpijn. Vandaag sta ik in dubio of ik ga werken of niet. Als ik thuis blijf, ben ik sjagrijnig en krijg ik gezeik met Veerle, als ik ga werken krijg ik pijn in mijn donder. Ik zit in een negatieve spiraal en weet niet hoe ik er uit moet komen. 16 april kan niet snel genoeg komen.

- Zaterdag was de schoonfamilie uit België hier en dat was gezellig. (te) veel gedronken had kater zondag. Voetbal was afgelast vanwege gebrek aan keeper, volgende week geen wedstrijd vanwege gebrek aan spelers. Het is voorjaars vakantie (of hoe ze dat tegenwoordig noemen).

- Ik ben 50 en ben nooit echt ziek geweest, nooit in ziekenhuis gelegen, heb enkel een jaar of 30 geleden mijn duim gebroken tijdens werk, ooit mijn enkel verzwikt met voetbal. Het enige waar ik last van heb is hooikoorts. En natuurlijk mijn rug al lange tijd, maar dat duurde nooit langer dan een week. En nu dus die vernauwing in mijn nek. Heb moeite om dat te verwerken.

- 9 uur en geen zin om uit mijn bed te komen. Dat is niet normaal voor mij. Ik zie op tegen de dag.
Toch besloten om thuis te blijven. Schokken (jes) in mijn rug bij elke beweging. Voel me erg moe en beetje dizzy. Niet misselijk. Nu pilletje nemen en wandelen met hond. Morgenochtend fysio. Dan kijk ik wel verder