menu myDiary

Laagdrempelig

Ik heb zin in zomer. Ik had een tijdje geleden ook heel wat zomerkleding besteld. Het probleem is dat het nog lang geen warm weer is en dat ik het nog lang niet kan dragen. Dus nu zit ik hier met mijn warme trui en pluizige sokken en een langdurige verkoudheid. Volgens mij stinkt het ook nog eens, maar ik kan het niet goed ruiken, maar het stinkt buiten. Een vage rubberlucht. Het schijnt dat dit door een tankwagen komt.
Voor niet-verkouden mensen is het waarschijnlijk een heftige rubberlucht.

Ondanks alle chocolade die ik heb gegeten en de frisdrank die ik heb gedronken weeg ik nog steeds vijfennegentig kilo. Ik weet niet zo goed wat ik er mee aan moet. Ik heb ook geen zin meer in chocola en frisdrank, dus dat houdt op. Ik ben dol op ongezond eten, maar het heeft grenzen. En het is ongezond, jep.
Sinds ik geen gigantische keelpijn meer heb, kan ik weer volle yoghurt eten. Misschien dat dat helpt. Met muesli en wat fruit. Het vult wel heel snel.
Ik zou eigenlijk moeten sporten, maar ik ben lui en het is koud en ik ben nog steeds verkouden. Ik zie wel. Ik heb geen nood om aan te komen. En als ik sport, moet ik nog meer eten. Dan ga ik wel weer studentenhaver eten. Jum, nootjes.

Een vriendin van me wil ook aankomen, dus voordat ze langskwam had ik een zak snoep en een rol oreo's gehaald en die hebben we met zijn tweeën opgegeten. Lekker gezond. We hadden abstract geschilderd met paletmesjes.
We hebben ieder vier canvassen vol gekliederd. Het is heel leuk om te doen, maar je hebt zo snel een canvas vol en dan heb je er opeens vier, maar weet je niet waar je ze moet laten. Ik ga er waarschijnlijk eentje ophangen. Een blauwe, met wat wit en turquoise. Ik heb ook een groene met geel en donkerblauw gemaakt, een donkerrode met donkerblauw en wit en een paarse met rood, zwart, wit en donkerblauw. Misschien houd ik gewoon van blauw. Ik houd gewoon van blauw.

De dokterstestjes van mijn broer zijn binnengekomen en hij heeft alleen een tekort aan vitamine D, dus ik hoop dat het voor hem wat duidelijkheid en oplichting geeft, dat zijn angststoornis getemd wordt door feiten. Maar waarschijnlijk werkt het niet zo. Volgens mij heeft hij ook weer geïnformeerd naar een psycholoog.

Ik vind mijn nieuwe vakken confronterend. Ze gaan allebei over relaties. Het eerste college van een van de vakken ging over de effecten van afwijzing en ik kon me er heel erg in vinden. Ik voelde me gewoon zo kut het laatste gedeelte van 2018, omdat ik was afgewezen door mijn ex en mijn ex-huisgenoten en vriendinnen. Ik kan sowieso al niet zo goed tegen afwijzing.
De docent zei nog dat het hebben van heel veel vrienden niet beschermend werkt, maar het hebben van geen vrienden wél negatieve gevolgen heeft. Dan hebben we het over het feit dat eenzame mensen een hogere kans hebben om ziek te worden en eerder te overlijden. Als je een paar goede vrienden hebt, of een goede echtgenoot/partner, dan heb je dat al niet meer. Maar het is niet: hoe meer vrienden, hoe lager de kans.
Ik kan het niet helemaal lekker opschrijven.
Het kwam erop neer dat kwaliteit van relaties boven kwantiteit gaat, dus ik moet me niet zo kut voelen over het feit dat ik geen gigantische vriendenkring heb, want dat maakt toch niet uit. En dat letterlijk ieder mens slecht tegen afwijzing kan, omdat het een menselijke behoefte is om ergens bij te horen.

Mijn ex-huisgenoten zijn wel met zijn tweeën op vakantie en ik weiger om al hun Instagramfoto's te liken, omdat ik zo'n bitter persoon ben. Aan de andere kant zei mijn schildervriendin dat ik ze ook gewoon kon verwijderen van Instagram. Maar dat gaat me net iets te ver. Eigenlijk zou ik dat wel moeten doen. Aan de andere kant krijg ik nou niet bepaald heftige gevoelens als ik het zie. Het is gewoon: oké, leuk voor je. En bevestiging dat ze elkaar super leuke mensen vinden. Soms vraag ik me af of ze stiekem een stelletje zijn.

Dit blok ga ik waarschijnlijk met één persoon samenwerken. We hebben exact hetzelfde rooster en we zitten in dezelfde werkgroepen. En we zaten toevallig naast elkaar en ik ben niet de moeilijkste en vind het prima om gewoon een paper te schrijven met de persoon die toevallig mijn buurman is. Of buurvrouw. Maar het is dus een buurman. En die buurman stelde ook voor om samen de interviews te doen. Die interviews over seksualiteit.
Ik ben een ongemakkelijke kut, dus ik vind het idee om met een man over mijn seksleven te praten ongemakkelijk, maar aan de andere kant vind ik het in het algemeen ongemakkelijk om over mijn seksleven te praten. Maakt niet uit of de persoon een man of vrouw is. Of iets anders. Dus wat maakt het ook uit. Hij heeft wel van die doordringende ogen. Hij lijkt een beetje op mijn ex. Op allebei mijn exen, zelfs. Een combi.

Zodra iemand op mijn exen lijkt, word ik ongemakkelijk. Ik denk even terug aan de jongen waar ik met een vak bij zat, die mij niet zag zitten, - volgens mij was hij gay - , maar ik deed alsnog super ongemakkelijk als we iets samen moesten doen. Want hij leek op mijn eerste ex. Dus ik moet er maar niet te veel over nadenken.
Maar soms zie je gewoon iemand en denk je: wauw, die lijkt op deze persoon, dus laten we het daar maar bij houden.
Ik zag bijvoorbeeld ook iemand op First Dates die op mijn (mislukte) date leek en ook hetzelfde soort lachje had.
Ik vind mijn buurman ook wel het type dat op een site als deze zou zitten.

Het is altijd grappig hoe ik mensen niet bij naam wil noemen en dan maar een term moet bedenken om ze te omschrijven. Dat die termen dan 'schildervriendin', 'buurman' en '(mislukte) date' worden.
Ooit zal ik hoogstaande literatuur publiceren.
Nee, grapje.
Laagdrempelige literatuur, zal het eerder zijn. En daar is niets mis mee.

9 feb 2019 - 188x gelezen
Er is 1 reactie op dit verhaal.
iAngel
Vrouw, 20 jaar
vorige  volgende
18 feb 2019 16:54 Plannen
16 feb 2019 21:36 zzzzzz
14 feb 2019 09:01 Norm
09 feb 2019 11:48 Laagdrempelig
03 feb 2019 19:19 Plateau (18+ verhaal)
03 feb 2019 12:10 ~~~~
30 jan 2019 15:19 Kan je jezelf in vier woorden omschrijven?
28 jan 2019 10:47 Joe
22 jan 2019 21:00 -----
22 jan 2019 10:52 Nadenken
21 jan 2019 15:12 Gevoel
17 jan 2019 08:48 Conformeren.
15 jan 2019 11:42 Zestig kilo.
13 jan 2019 13:37 Wie was voor jou bijzonder vandaag?
11 jan 2019 12:01 Prikkels.
meer..