menu myDiary

Tandartsavonturen


Ik kom zojuist van de tandarts. Zo bang dat ik altijd ben... het idee dat iemand in mijn lichaam bezig is, terwijl ik niet kan meekijken. Geen controle hebben over de situatie. Mijn angstuitbarstingen die ik vaker heb gehad in andere situaties. Straks mep ik in paniek iemand in z’n gezicht...

Nog nooit heb ik iets gehad, maar iedere keer is het weer spannend. Ik ga al mijn hele leven naar de zelfde. Vandaag was ik ingepland bij een ander.

Een Poolse vrouw. Een heel lief Pools vrouwtje die tot mijn schouders komt. Ze was qua taal vrij hip en informeel. Dat beviel mij wel eigenlijk.
Al heel snel kwam ze met het nieuws dat mijn verstandskiezen er uit moeten.

Dit wist ik al lang, maar ik wilde er niks van weten. Ik was nu een beetje verlegen en accepteerde mijn lot maar. Ik gaf wel aan dat ik bang was. Haar antwoord was: “Oh ik heb tegenwoordig heel leuk spul. Lachgas heet het. Echt grappig spul is dat.”. Ik zie haar al helemaal zitten. Thuis op de bank, met haar fles lachgas op schoot. Een klein lachje verscheen op mijn gezicht. Ik wimpelde mijn gedachtes af en nam afscheid.

Nu brandt de afspraak in mijn agenda. Ik wil niet, ik wil niet, ik wil niet.

Als ik die lachgasfilmpjes op fb voorbij zie komen, waarbij Amerikanen van hun tandartsafspraak komen, (als je ze niet kent, zoek het dan op, ze zijn werkelijk hilarisch) zijn ze helemaal naar de kachel. Ik hoop dat ik me onderweg naar huis een beetje zal gedragen.


6 dec 2018 - 249x gelezen
Er zijn 2 reacties op dit verhaal.
CharlieD
Vrouw, 24 jaar
vorige  volgende
05 jun 2019 13:11 Even uitrazen
15 jan 2019 00:51 Schrijfwoede
06 dec 2018 09:32 Tandartsavonturen
22 jun 2018 13:54 Zweet tussen de billetjes
31 mei 2018 21:03 Ik word nog eens een werkpaard
meer..