menu myDiary

Laatste week

Het is weer even geleden dat ik geschreven heb. Het is de laatste week ook erg druk geweest met van alles en nog wat. We zijn druk bezig het huis klaar te maken voor de verkoop. We hebben vorige week alle papieren ingevuld en zaterdag een hoop dozen weg gebracht naar de zolder van mijn schoonouders, waar het voorlopig in opslag kan staan. Volgende week komt er een fotograaf om foto's te maken van het huis.
Ondertussen hebben we mijn hopelijk nu niet meer bestaande BKR registratie opgevraagd, als die binnen is dan kunnen we beginnen met het aanvragen van de hypotheek voor het nieuwe huis.

Zaterdag hebben we Sinterklaas gevierd bij de ouders van P. Het was super gezellig. We hebben eerst lekker gegourmet en daarna de cadeautjes uitgepakt. Grappig P's moeder had voor mij hetzelfde cadeautje als ik voor haar., voeten bruistabletten van de etos., zij gebruikt die regelmatig en ik mocht er een paar proberen. Daarna had ik aangegeven dat ik ze lekker vond en blijkbaar hadden we hetzelfde idee voor Sinterklaas haha.Ik heb haar ook nog een chocolade letter gegeven, de M van moeder, met een briefje erbij dat ze eigenlijk geen schoon of bonus moeder meer voor mij is maar echt een moeder.
Van P. heb ik een heel leuke konijnen verhalen boek gehad en oorbellen (een setje waarvan ik er kwijt was geraakt. Super super lief.
We zijn blijven slapen en vervolgens heel de zondag daar blijven hangen. Het verbaasd me elke keer weer dat het daar zo gezellig is! De helft van de tijd heb ik geen eens zin om weg te gaan. Het voelt meer een thuis dan dat mijn ouderlijk huis is. Zijn ouders zijn altijd zo blij dat we komen! Ik zei tegen zijn vader dat we oud&nieuw graag weer bij hun wilde vieren dit jaar en hij riep gelijk dat ze dat helemaal geweldig zouden vinden en hartstikke gezellig.

Het contrast met mijn ouders wordt steeds groter. Ik ben er al een paar weken niet geweest en sprak vanmiddag mijn moeder over de telefoon. Het enige waar ze mee bezig is, is haarzelf. Ik heb geen enkele vraag richting mij gehoord. We zouden eigenlijk morgen naar de intratuin gaan maar ze is de afgelopen weken ziek geweest, dus ze heeft weinig energie. Ik stelde voor dat we het wel per rolstoel konden doen maar dat wilde ze net. Weet je we gaan gewoon, zegt ze, als het niet lukt stoppen we gewoon. Ik antwoord dat me dat geen goed idee lijkt, of met rolstoel of niet. Nou dan wilde ze niet. We hebben nu het plan voor vrijdag staan maar ik gok zomaar dat ze dan nog niet helemaal opgeknapt is.

Tussen P. en mij gaat het op en af. Vorige week is hij heel de week ziek thuis geweest. Niet leuk voor hem natuurlijk maar ik vond het wel gezellig. Afgelopen weekend hebben we een heel goed gesprek gehad over hem. HIj had zitten nadenken en realiseerde zichzelf dat hij echt een hokjes persoon is. Dus op het moment dat hij met een bepaald iets bezig is, een hokje, dan is het moeilijk om de omschakeling naar iets anders te maken. Bijvoorbeeld als hij voor mij aan het zorgen is dan is de omschakeling naar seksualiteit erg moeilijk. Dat zijn dan toch weer dingen waar hij me zo ontzettend mee verbaasd! Hij heeft hierover nagedacht en legt het op tafel. Op zo'n moment voel ik me zo ontzettend trots dat hij dat doet.
Het maakt dingen makkelijker vind ik. Ik snap vaak niet waarom hij niet in 1 keer kan overschakelen. Ik kan dat negen van de tien keer wel, ik ben best een manusje van alles in mijn hoofd. Hij is anders (logisch) hokjes denkers hebben nu eenmaal meer moeite om dingen los te laten en over te schakelen. Over deze dingen een gesprek hebben kweekt begrip en dat is gewoon enorm handig. Voor hem maar ook voor mij. HIj kan aangeven: lief ik heb moeite met overschakelen omdat ik....... En ik kan aangeven: Lief, je zit erg in dit hokje lukt het je om over te schakelen naar een ander hokje?
Zo leren we een hoop van elkaar. Eerlijk is eerlijk dit gesprek was het eerste open gesprek in weken, maar het is er!

Ik hoop zo dat we dit vast kunnen houden. Het schept zo'n fijne sfeer en zo'n fijne band. Het wederzijds begrip, interesse en respect is gewoon heerlijk.

xx
Mari

4 dec 2018 - 131x gelezen
Er zijn 2 reacties op dit verhaal.
Mari05
Vrouw, 32 jaar
vorige  volgende
17 dec 2018 20:30 Rusteloosheid
17 dec 2018 17:39 # Kerstdorpje
17 dec 2018 17:34 # Lief
13 dec 2018 14:42 Druk, druk en druk
07 dec 2018 14:17 Tijd (18+ verhaal)
04 dec 2018 21:39 Laatste week
24 nov 2018 09:59 Elven vs Elfen
23 nov 2018 17:41 De Elfenboom
20 nov 2018 14:59 Hoe is het?
08 nov 2018 11:43 Dankbaar
24 okt 2018 15:06 Pfff
23 okt 2018 17:53 Don't know
20 okt 2018 17:30 Thuis
18 okt 2018 13:04 Stem kwijt..
16 okt 2018 14:06 Oordelen
meer..