menu myDiary

Flashback en Mystery Lover

Zoals ik eerder schreef, ben ik uit elkaar met J. Wat hier precies aan vooraf is gegaan is te veel om te vertellen. Althans, te veel om in één keer te vertellen. Om alles van me af te zetten zal ik met en met een stukje schrijven als ik er behoefte aan heb. Daarnaast heb ik eergister een enorme bos rode rozen ontvangen van een onbekend persoon. Meer daarover vertel ik na een terugblik op mijn relatie.

J. en ik waren sinds juli 2012 samen. We hebben nooit echt een romantische, verliefde periode gehad als ik erop terugkijk. Soms zie ik mensen hand in hand lopen of en denk ik: dit hebben wij nooit gedaan! Ik ben iemand, als ik ergens voor ga dan ga ik er ook 100% voor.
J. heeft een rot jeugd gehad en ik deed er alles aan om dat te compenseren door hem op handen te dragen. Niet omdat hij dat van mij vroeg, maar omdat ik dat met liefde deed. Een van de dingen waar ik altijd mee gezeten heb is het volgende:

In de zomer van 2014 trok ik bij J. in. J. woonde bij zijn vader. De vader van J zei dat hij hij J. het huis zou schenken zodra de hypotheek was afbetaald. Vader zou vervolgens een appartement gaan huren. Dit zou over twee jaartjes zijn (2016). Na overleg heeft J. mij aangeboden om alvast bij hem in te trekken. Zijn vader zou ons onze eigen gang laten gaan en op het moment van de overdracht woonde ik er dan al. Ik ben daar ingetrokken en stelde voor om kostgeld te betalen. Dit werd snel van tafel geveegd en ik accepteerde dat. Wat een aardige man dacht ik nog. Na een aantal maanden ingewoond te hebben, werd mij duidelijk dat de situatie niet zo rooskleurig was als dat het eruit zag. J's vader is alcohol verslaafd en dronk doordeweeks 5 tot 7 halve liters bier op één avond naast 1/3e fles whiskey per dag. in het weekend ging er nog een fles whiskey doorheen en zeker 10 bier per dag. Ik heb vaak gepraat met zijn vader over het alcoholprobleem, maar dit mocht niet baten... J. gaf aan het maar te laten gaan aangezien zijn vader toch niet luisterde naar hem. J's vader zei de meest kwetsende dingen als hij gedronken had. Ook probeerde hij ruzie te veroorzaken tussen J en mij. J sprak zijn vader hier nooit op aan omdat het "geen zin had". De dag erna wist J's vader vaak niet wat hij had gezegd of gedaan. Maar ik zat er wel mee. Ik voelde me niet happy op deze manier en trok mij vaak terug of stortte me op mijn studie en bijbaan. Ik werkte 20 uur in de week bij de plus om alle boodschappen te kunnen betalen van J en mij. J's vader haalde standaard dingen als toiletpapier. Alles wat J en ik aten en dronken betaalde ik. Ik studeerde nog en had verder geen inkomen. Ik ben naast mijn studie 20 uur in de week gaan werken om alles te bekostigen. J betaalde zelf niet mee, tenzij ik op het eind van de maand te kort kwam. Zelfs dat ging met pijn en moeite. J werkte wel fulltime. Om gedoe te voorkomen liet ik het hierbij.. ik geef namelijk niks om geld. Ik kan goed met geld omgaan en het is verrekte handig als je het hebt, maar ik geef niks om veel geld. De spanningen liepen steeds hoger op... Hoe alles verder afliep vertel ik een andere keer.

Terug naar het heden, eergister ontving ik een enorme bos rode rozen... Op het kaartje stond: "Ik hou van jou XXX VDB". Ik had geen idee van wie deze bloemen afkomstig zijn. Mijn ex kon het niet zijn want de afkorting VDB heeft 0 correlatie met zijn naam of iets dergelijks. Daarbij heeft hij aan mij in 6,5 jaar tijd 1 keer bloemen gegeven, puur om iets goed te maken. "Zou dit een grap zijn?" dacht ik bij mezelf.. Net nu ik twee weken vrijgezel ben? Ik vind het maar vreemd, maar toch erg lief tegelijkertijd. Alleen "ik hou van jou" is best heftig als het geen grap is... Who knows who the mystery guy is...

8 nov 2018 - 101x gelezen
Evelientje
Vrouw, 22 jaar
vorige  volgende
14 nov 2018 13:40 Opluchting, woede en verdriet
08 nov 2018 14:52 Flashback en Mystery Lover
05 nov 2018 22:53 Het is klaar
26 okt 2018 23:34 Even voorstellen
meer..