menu myDiary

Thuis zijn en ouder contact

Ik ben echt iemand die het liefst vanalles de hele week door doet; lekker even met vrienden afspreken, wat regelen voor de scouting, uiteten met een collega en ga zo maar door. Mijn ouders daarentegen, voornamelijk mijn vader, kan hier totaal niet mee overweg.

Het werkt eerlijk gezegd niet mee dat mijn vader een bipolaire stoornis in combinatie met ADHD heeft, want daardoor voelt hij zich simpelweg alleen.

Ik ben drie jaar lang echt ziek geweest. Waarom, hoe en wat weten we eigenlijk nog steeds niet. Ik heb nog wel een MRI scan op de planning staan, maar deze wordt door het ziekenhuis telkens uitgesteld. Maar door deze periode is zeker één ding vrij duidelijk in de picture; ik ben breekbaar. (Geweest)

En wat doe je dan als ouder? Je gaat je kind beschermen, en dan ook wel voor alles.

Sinds ik opgeknapt ben hebben mijn ouders moeite met dat te accepteren en daar dan hun gedrag op aan te passen. Mijn moeder doet haar best en het lukt haar steeds beter, maar mijn vader vindt dit gewoon nog ietsje een te moeilijke uitdaging.

Mijn vader werkt niet en zit thuis vanwege zijn mentale gezondheid. Maar sinds ik weer echt uitvlieg omdat ik het leven wil proeven heeft hij het idee dat hij nu helemaal vast zit in zijn thuis situatie. Hij is immers vaker alleen aangezien mijn broer en mijn moeder ook vaak weg zijn.

Het is een hele lastige situatie, zeker nu ik ook sinds kort weer een vriend heb, en vertel dan dat ik het gezellig heb gehad met zijn ouders. Hij neemt dit dan persoonlijk op en klaagt dan over dat ik te weinig energie en tijd steek in het gezinsleven in mijn huis.

Ik wil graag mijn vleugels uitslaan, maar ik vind het simpelweg lastig om hiermee om te gaan. Ik voel me niet verantwoordelijk voor het feit dat mijn vader thuis zit, maar als ik thuis ben zit ik weleens uurtjes boven. Natuurlijk kom ik 's avonds wel beneden, maar dan doet eigenlijk iedereen ook zijn eigen ding.

Hij is bang dat ik het ook leuker vindt bij een ander... en dan ga ik mij toch schuldig voelen.. steek ik er dan echt te weinig energie en tijd in of is het eenmaal gezond dat ik de wereld intrek?

8 juli 2018 - 128x gelezen
Maybewhoknows
Vrouw, 19 jaar
vorige  volgende
08 jul 2018 20:00 Thuis zijn en ouder contact
meer..