menu myDiary

~~~

Ik zit hier te snotteren. Ik ben verkouden, of ik heb last van hooikoorts, hoe dan ook; het is eindelijk vakantie. Ik heb mijn laatste vak met een 5,8 afgerond. Dat vind ik typisch. Maar ik ben de vakantie goed begonnen.
Ik heb onder andere: anderhalf deel van de Lord of the Rings Extended Edition gekeken met een vriendin, met mijn vriend gepicknickt in een park met iets teveel honden, gefeest in Rotterdam, te lange gesprekken gehad over vuilniszakken, gehightead en mijn huisgenoot getraumatiseerd.
Misschien moet ik er een paar verder belichten.

Laten we beginnen met dat laatste. Mijn vriend en ik hadden een hele avond gebakken voor de high tea die ik zou geven, mijn huisgenoot was toen ergens anders eten. Rond half twaalf kwam ze weer terug, wij stonden nog steeds te bakken, en ze zei dat ze zo ging slapen. Oké. Om half één, of zoiets, waren we eindelijk klaar, ging ik douchen en toen hadden mijn vriend en ik seks. Gewoon, omdat ik veel behoeftes heb.
Goed, twee weken later kreeg ik een lang appje van mijn huisgenoot, dat ze ons had gehoord en ze het heel asociaal vond dat we besloten het toen te doen en niet toen ze weg was.
Mijn enige gedachte: oeps. Overigens zit ze in de kamer direct naast die van mij. Dus ja, als ik rationeel had nagedacht, had ik tegen mezelf gezegd: dit is misschien geen geschikt moment, maar ik denk niet rationeel na, dat is gewoon een feit. We hebben het al vaker gedaan terwijl ze sliep, maar dan wel in de ochtend. Maar blijkbaar was dit zo erg dat ze er twee weken over na heeft gedacht voordat ze het durfde te melden.
Ik heb al een geschiedenis met geluidsoverlast veroorzaken 's nachts, dus dit kan er ook nog wel bij. Ik heb me wel verontschuldigd, natuurlijk. Mijn vriend zei ook: 'Oepsie' toen ik het hem vertelde.
Ah, de jeugd van tegenwoordig. En dan heb ik het over mezelf.

Mijn andere huisgenoot maakte weer een gedoe van een vuilniszak. Ik ging een week eerder weg dan de rest en nam twee volle vuilniszakken mee, want ik weet dat die niet de hele zomer buiten kunnen blijven. Toen ik weer een dagje in mijn kamer was, zag ik dat de prullenbakken weer vol zaten. Het stonk. Het was niet mijn vuilnis, maar elke keer dat ik de bak opendeed, moest ik kokhalzen, dus ik besloot om er drie knopen in te doen en het buiten te zetten.
Toen kreeg ik een appje dat mijn huisgenoot dat vuilnis maar meenam, want het kon daar echt niet de hele zomer staan, puntjepuntjepuntje... Ik stuurde een duimpje omhoog.
'Ik bedoelde dus eigenlijk dat dit echt niet kan.' appte ze toen.
Pardon. Pardon? Dus ik heb alles verteld, dat het niet mijn vuilnis was en dus niet mijn verantwoordelijkheid: ik heb mijn eigen vuilnis al meegenomen.
'Oh, ik wist niet dat je al vuilnis had meegenomen.' zei ze toen. Een korte stilte.
'Maar het was niet specifiek van één persoon, het was van ons drieën.'
Toen heb ik maar geappt dat ik er een week niet was en ervan uit ging dat iemand anders dan dát vuilnis van die week op kon ruimen. Daar kreeg ik een duimpje omhoog op, wat aangeeft dat ik haar ook geïrriteerd heb. Dat krijg je ervan. Moet je maar niet zo zeiken over vuilniszakken, die er overigens niet de hele zomer gaan staan, want je zei zelf dat je er in de zomer was. Ik snap het probleem absoluut niet. Ze appte daarvoor dat er een maand lang een vriendin bleef logeren, wat ik apart vind, maar ik ben er niet, dus oké. Een maand is wel lang zeg, om met dezelfde persoon te zijn. Afijn.

Ik had ook mijn schort aan de altijd lege kapstok gehangen, in de woonkamer, omdat ik dacht dat dat leuk stond. En er hangt nooit iets. Maar toen ik er weer was, was 'ie weg. Na een appje kwam ik erachter dat mijn huisgenoot hem had 'opgeruimd'. Aha, 'opgeruimd'. Hij lag onder de stapel theedoeken.
Dat vond ik een beetje beledigend. Zal ik eens jouw verjaardagscadeau onder een stapel theedoeken opruimen, omdat ik vind dat het niet zo mooi staat? Maar, oké, ik heb hem maar bij het andere schort gelegd, wat niet onder de stapel theedoeken is.

Ik ben nou ook niet de leukste huisgenoot en dat weet ik ook wel.

Toen ik in Rotterdam aan het uitgaan was, vroeg een vriendin:
'Als je je buitengesloten voelt in je huis, kan je dan niet beter bij je ouders gaan wonen?' Ze was erg aangeschoten en noemde zichzelf ook 'dronken'. Het was drie uur 's nachts.
Tja, dacht ik. De kamer zelf is wel heel leuk. Het heeft een mooie ligging en er is een bad en we zijn maar met zijn drieën. Zoiets krijg ik nooit meer. En ik wil ook niet bij mijn ouders gaan wonen. Ik zou het liefst in een eigen appartementje of studio gaan wonen, schrijft de naïeve bijna twintigjarige. Met een katje en een klein kruidentuintje. In mijn eentje, zonder gezeur, zonder dat iemand anders het beter weet. Maar ik heb niet zoveel geld. Ik denk dat ik hier nog maar een paar jaartjes moet blijven.
Het liefst zou ik met mijn vriend gaan samenwonen, want dan zouden we samen twee keer zoveel te besteden hebben, maar dat is ook geen goed idee. Zucht.

Deze vakantie woon ik bij mijn ouders.

7 juli 2018 - 264x gelezen
iAngel
Vrouw, 20 jaar
vorige  volgende
14 nov 2018 10:27 Cool.
12 nov 2018 11:57 Heftig
10 nov 2018 14:06 Empathie.
07 nov 2018 22:02 Katje
06 nov 2018 13:50 Oorbellen
02 nov 2018 23:46 ---
02 nov 2018 08:22 ~
02 nov 2018 07:58 Geblokkeerd
01 nov 2018 21:56 Dingen.
30 okt 2018 20:28 Self-care
30 okt 2018 10:52 Soort-van-opruimdag
29 okt 2018 17:20 Studeren.
28 okt 2018 08:51 Uurtje
26 okt 2018 10:01 Sociaal contact
21 okt 2018 16:35 Roze
meer..