menu myDiary

Dissociatief

-Realiseren dat je vergeten bent wat je onderweg bent tegengekomen. Het is niet als Polderblindheid. Je kan je de reis herinneren, je mist alleen onderdelen zoals de rotonde, of was er niet een fietser op het fietspad toen je naar rechts afsloeg?
-Luisteren naar iemand en beseffen dat je ook al luisterde je aandachtig, toch delen van het verhaal compleet gemist hebt maar je niet kan herinneren waardoor of hoe lang. Je merkt het omdat je de delen die je wel hoorde niet meer logisch kan verbinden.
-Ineens ergens zijn en je niet herinneren hoe je er bent gekomen. Het was het plan om er heen te gaan maar zelfs het weggaan van huis ontbreekt in je besef.
-Zien dat je dat leuke topje en die lichtblauwe spijkerbroek aan hebt maar je niet kunnen herinneren dat je die aan hebt getrokken vanochtend. Hoe meer je erover nadenkt, misschien kan je je zelfs niet eens herinneren dat je het uit de kast hebt gepakt.
-Nee, je koopt niet te veel spullen. Je kan je gewoon niet meer herinneren hoe deze borstel op je wastafel terecht is gekomen. Is die wel van jou, en hoe lang heb je het dan al?
-Mensen die beweren je eerder ontmoet te hebben. Geen simpele ontmoeting, een echte ontmoeting waarbij je iemands gezicht tenminste zou moeten onthouden...
-Je bent ineens buiten jezelf. Je ziet jezelf (of spoelt terug in de tijd) iets doen maar staat er ook los van.
-Niet meer kunnen onderscheiden welke mensen en voorwerpen echt zijn en welke gefabriceerd zijn door je hersenspinsels. Raken je voeten de grond nog wel?
-Een herinnering, of verse en intense herinnering opnieuw beleven. Je zit er echt helemaal in en bent weer op dat moment. Je voelt wat je huid toen voelde. Je rook en zag wat je toen rook en zag.
-Je kan niet meer onderscheiden welke herinnering/dagdroom nu een echte gebeurtenis was en welke enkel een hersenspinsel. Alles is even echt met net zo veel informatie. Er is geen onderscheidt.
-Zijn op een vertrouwde plek die ineens vreemd en onveilig aan kan voelen. Bijvoorbeeld een ruimte in huis die ineens een ruimte lijkt waar je nog nooit bent geweest.
-Zo op gaan in een serie, film, spelletje etc. dat je zelfs je avondeten die net vlam vatte in de pan 4 meter van je vandaan niet mee kreeg. Je hoort zelfs het brandalarm niet.
-Je beseft ineens dat je geen pijn meer voelt. Je lijkt wel immuun. Zelfs wanneer je het probeert te voelen is er niets.
-Kunnen staren in de ruimte en absoluut leeg zijn. Alleen ademhalen met een rust hartritme is nog van toepassing. Besef van tijd ontbreekt en je beseft het maar het komt niet aan.
-Ineens bemerken dat je tegen jezelf stond te praten. Je had niet door dat je bijna aan het schreeuwen was.
-Je in een situatie totaal verschillend kunnen gedragen. Je lijkt wel twee verschillende versies van jezelf te hebben en beide voelen als jezelf maar ze matchen niet.
-Ineens iets kunnen doen wat je altijd moeilijk vond. Je hoeft er je best niet voor te doen, ineens kan je het gewoon en het plaatje klopt. Je kan verlicht voelen.
- Je niet kunnen herinneren of iets wat je wilde doen, je nou daadwerkelijk hebt gedaan. Bijvoorbeeld de vaatwasser aan zetten. Er zal blijken dat je die wel degelijk hebt aangezet.
- Een plan dus hebben om iets te doen maar je niet kunnen herinneren of je het gedaan hebt. Wanneer je het checkt vindt je dus de actieve vaatwasser maar zelfs de draaiende vaatwasser brengt de herinnering van het aanzetten niet terug.
- Ineens schuift de wereld voor je uit. Het rekt en schuift in vreemde vormen. Een weg eerder zo kort lijkt nu lang. Waren die voeten wel echt op de grond?

13 mei 2018 - 114x gelezen
Myrae
Vrouw, 20 jaar
vorige  volgende
20 mei 2018 16:52 Hannes
18 mei 2018 22:57 Ik mag er zijn.
13 mei 2018 21:50 Dissociatief
06 mei 2018 21:28 Balans
03 mei 2018 10:58 Leven na executie
22 apr 2018 21:30 DM slide
18 apr 2018 22:54 Tommie
17 apr 2018 12:16 Goodbye my lover
15 apr 2018 00:40 Toen ik je zag
12 apr 2018 22:35 Nog even volhouden
11 apr 2018 00:19 Ren, ren hard
01 apr 2018 23:28 Gebroken
30 mrt 2018 09:14 Down to earth
25 mrt 2018 00:36 Iets met tolerantie
16 mrt 2018 21:07 _-_-_-_-
meer..