menu myDiary

Weer

Ik merk dat ik blij word van de kleur geel. Toen ik mijn kamer had, zei ik ook dat ik de muren, of één van de muren, pastelgeel wilde schilderen, maar iedereen vond dat een slecht idee, dus heb ik alles wit gelaten. En ik ben voor blauw beddengoed en, zoals ze dat heel mooi op The Great Interior Design Challenge zeggen, blauwe accessoires gegaan. Maar de kleur geel lokt me. De gele tulpen op de tafel wenken me. Ze fluisteren: 'Geeeeel... je houdt van geeeeeel. Verf alles... geeeeeel'.
Het enige beetje geel in mijn kamer komt van de pastelkleurige slinger die op de muur hangt.

Misschien is dit een fase en weet ik nog niet helemaal zeker of geel echt mijn smaak is. Misschien moet ik dit verkennen. Misschien zet ik me gewoon af tegen blauw, mijn favoriete kleur. Misschien ben ik beïnvloed door bovenstaand genoemd tv-programma. En ga ik nu ook alles behalve voedsel 'delicious' noemen. Of heel vaak 'splendid' zeggen.
Of, heel misschien, ben ik geïntrigeerd door de gedachte aan het contrast tussen donkerblauw en felgeel. Ik weet niet wat het is.

Ik had een tijdje geleden een stukje van een theezakjeshouder gebroken in mijn studentenhuisje. Sowieso zijn theezakjeshouders niet de meest belangrijke spullen en werd alleen het uiterlijk van het theezakjeshoudertje aangetast en niet de functie. Denk aan zo'n theezakjeshouder in de vorm van een theepot en het handvat van de theepot was afgebroken.
Ik was alleen thuis, zuchtte en vergat het. Ik koop wel een nieuwe in de vakantie, dacht ik. Grofweg een maand later vroeg een huisgenoot wat er gebeurd was, ik had het afgebroken en ging een nieuwe kopen, zei ik. En toen een paar dagen later kreeg ik een appje van mijn andere huisgenoot, die overigens geen thee drinkt, dat huisgenoot één zei dat ik dat theezakjeshoudertje kapot had gemaakt, dat ik dingen wel moet maken als ik ze kapot maak en het al helemaal moet zeggen, want zij had ze meegenomen.
Nou kreeg ik dat appje op elf uur 's avonds vlak voordat ik ging slapen en ik werd er gelijk helemaal emotioneel van, dus hierbij moet ik opbiechten dat ik heb moeten huilen om, jawel, een theezakjeshouder. Ik vond het zo'n minuscuul detail dat ik het niet nodig vond om te appen. Ook stond hij die hele maand op het aanrecht in vol zicht, dus dacht ik dat mensen het wel zouden zien.
Die avond heb ik pas om half twee kunnen te slapen omdat ik me zo dom voelde en me schaamde. Is er iets mis met me, dat ik er niet eens aan dénk om te zeggen dat ik iets heb afgebroken? Ben ik onmenselijk of asociaal? Hechten mensen een bepaalde emotionele waarde aan theezakjeshouders die ik niet in kan zien? En waarom merken ze het dan pas na een maand, als het zo belangrijk is? Zoveel vragen.
Maar ik heb al een nieuwe gekocht die er bijna hetzelfde uit ziet, aangezien ik nu vakantie heb. Zelf versierd met stippen gemaakt met een porseleinstift. Speciale kunst. Passief-agressief mijn sporen achtergelaten, wellicht.

Ik ben bang dat ik nu gezien word als 'de huisgenoot die dingen sloopt en dat geheim houdt', want dat doe ik niet expres.

De laatste dag dat ik in het studentenhuisje was, was er erger en meer onnodig drama. Ik had mijn spullen ingepakt, inclusief mijn Switch, plus HDMI-kabel. De kabel hangt normaal altijd in de tv in de woonkamer. Toen appten ze of ik de kabel had, ja, want ik ga mijn Switch nemen en die kabel hoort erbij, dus geen kabel deze week. Oh, dus die kabel hoort bij je Switch? Jazeker.
Toen kwam ik naar beneden en toen werd er gezegd dat ik even had moeten waarschuwen dat ik mijn kabel mee zou nemen, want ze wilden vanavond een film kijken met de kabel en dat kan nu niet en nu moeten ze een kabel kopen.

Dat vond ik best wel belachelijk. Het zijn mijn spullen. Ik kan niet ruiken dat jij mijn spullen wilt gebruiken. En: de Action is vijf minuten fietsen. Je kunt dit wel. Je kunt wel een HDMI-kabel kopen. Jullie zijn twee grote meiden.
Dus ik zei: 'Tja, sorry. Ik dacht dat jullie wel wisten dat het mijn kabel was. Je kan voor een paar euro een nieuwe bij de Action kopen. En ik had zelfs nog die tweede HDMI-kabel meegenomen.'
'Ja, maar die werkt dus niet.'
'Bij mij werkte 'ie wel altijd.'
Goed, ik was verbaasd, want ik vond het nergens op slaan, dus dat kon je wel aan de toon van mijn stem horen.
En toen werd er niet meer met mij gepraat, maar alleen over waar je in godsnaam en kabel haalt. Bij de Action dus. Zo moeilijk is het niet. En toen we naar de uni gingen, werd er alleen kortaf gereageerd op mijn pogingen tot gesprek en werden er gelijk oortjes in de oren gestoken.

Mensen, het is een kabel. Een HDMI-kabel. Die dingen zijn niet zeldzaam. Ik neem hem maar vier dagen mee. Vier dagen! Je hebt een half jaar mijn kabel kunnen gebruiken! Het spijt me dat ik mijn spullen als eigendom beschouw en ze een keertje nodig heb, maar dat is mijn recht, want, alweer, het is van mij. Maar om nou de rest van de tijd bitchy tegen me te gaan doen vind ik onnodig. Of zelfs ronduit vervelend. Het is toch niet zo raar dat ik mijn eigen spullen soms nodig heb? Of ligt dit allemaal weer aan mij? Moet ik mensen serieus gaan waarschuwen? Het 'probleem' had toch al voorbij kunnen zijn toen ik appte dat ik hem mee nam? Want de rest ligt buiten mij. Of zo.

Hoe dan ook, ik wil graag verdwijnen en nooit meer terugkomen en poef in een appartement met geel en blauw wonen. Ik kan dit niet aan. Ik ben het soort persoon dat kleine dingen ook vervelend vind, maar ik maak er geen punt van, want dat vind ik onnodig. Bijvoorbeeld: iemand eet de jam op. Of eet de laatste mandarijn die ik heb gekocht. Of mensen maken nooit schoon. Of wassen nooit theedoeken, handdoeken of vaatdoeken. Of laten twintig haren achter in de douche. Dat schrijf ik dan hier en dan val ik jullie ermee lastig. Dan lees je dit en denk je: Jezus, niet weer, houd op. Ja. That's how I roll.

14 april 2018 - 374x gelezen
Er is 1 reactie op dit verhaal.
iAngel
Vrouw, 20 jaar
vorige  volgende
17 dec 2018 22:58 Oprecht
16 dec 2018 22:04 Koekenbakker
12 dec 2018 22:11 Vijf-komma-nog-wat
12 dec 2018 12:06 Niet helemaal top
10 dec 2018 15:22 -
08 dec 2018 22:17 Inconsistentie
07 dec 2018 20:39 Wanneer heb je voor het laatst gevlogen?
05 dec 2018 12:50 Robbie
03 dec 2018 14:57 Over mij
01 dec 2018 14:44 Vak.
28 nov 2018 09:44 Waas
27 nov 2018 10:15 ~~~
25 nov 2018 10:36 Consumed
24 nov 2018 19:00 Lootjes voor cadeautjes
24 nov 2018 09:45 Project.
meer..