menu myDiary

Vervolg tandarts

Oke, het bleek allemaal reuze mee te vallen.
De tandarts is echt een ontzettend toffe kerel van n jaar of 25/26.
En zodra ik aangaf dat ik écht heel erg bang was, stelde ie me meteen gerust. Bij alles wat ie deed legde ie uit wat ie aan het doen was en dat hielp enorm tegen de zenuwen.

De uitslag van mijn gebit daarintegen viel níét mee.
Ik moet 8 vullingen laten plaatsen. Waarvan 4 oude vullingen omdat die gebarsten zijn. Terwijl 2 jaar geleden mijn butcher-tandarts ál mijn vullingen (ongevraagd) opnieuw heeft gedaan. Achteraf bleek mijn oude tandarts in geldnood te zitten omdat al zijn patienten bij hem weg gingen. Goh vraag me af waarom?

Verder is mijn tandvlees blijkbaar ook niet in the best shape ever.
Bij alles wat ie deed begon alles te bloeden als een rund. Ow the joy.

En dan nog het mooiste van allemaal; ik moet misschien WEER gaan beugelen. Mijn oude orthodontist heeft mijn beugel toendertijd blijkbaar te vroeg eruit gehaald waardoor de stand van mijn kiezen niet goed is. Hierdoor slijten mijn kiezen dus een stuk sneller dan zou moeten.
Heb ik al een keer 'ow the joy' gezegd?

Hij wilt dus eerst dat mijn tandvlees hersteld voor hij aan de rest gaat beginnen. Ik heb dus meteen een elektrische tandenborstel aangeschaft op zijn aanraden, en allerlei ander vaag gereedschap om mee tussen mijn tanden te poeren...

Of ik de reparatie van mijn gebit wel zag zitten. Hij was ook heel open over de kosten.
Eh ja. Mijn tanden zitten in het midden van mijn hoofd en zijn wel een beetje het 'visitekaartje' van mijn gezicht. Daarnaast wil ik niet over 10 jaar al met een kunstgebit rondlopen.

Ik heb aangegeven dat ik het ontzettend spannend vond. Maar dat ik het wel nodig vond om dit te doen. Zie bevengenoemde redenen.

Puntje bij paaltje is het spalkje achter mn tanden nog niet gelijmt want hij is écht lang bezig geweest met mijn gebit te onderzoeken...
2 mei moet ik terug voor het spalkje, en als mijn tandvlees er dan beter uitziet, doet ie ook meteen 2 gaatjes vullen.
Ik heb gevraagd de ergste als eerste te doen want ik kan al zeker een half jaar niks zoets meer met mijn linkerkant eten...

En om het even goed af te sluiten. Mijn verstandskiezen mogen blijven zitten. Mits ze zich blijven gedragen uiteraard!

Zo, en nu ga ik dit even laten bezinken... bah!

13 april 2018 - 155x gelezen
Er zijn 2 reacties op dit verhaal.
ashtray
Vrouw, 22 jaar
vorige  volgende
23 apr 2018 22:16 HELP! Bult bij poes!!!
13 apr 2018 18:32 Vervolg tandarts
12 apr 2018 17:40 Tandarts *oogrol*
09 apr 2018 15:55 Vraag werkschoenen
meer..