menu myDiary

Cijfers, cijfers en nog eens cijfers

Een 7,4 voor AZK (Algemene Ziekte Kunde) was een lekker begin, maar natuurlijk blijft het niet bij dat ene cijfer. Zou wel lekker makkelijk zijn, maar zo werkt het niet.

Gisteren hadden we onze eerste toets Nederlands, wat eigenlijk een beetje vreemd was. We hebben welgeteld één les Nederlands gehad sinds we met de opleiding zijn gestart. Goed, nu was het niet iets waar ik voor kon leren, want het ging om het onderdeel lezen. Iedereen kent het vast wel, je krijgt een stuk tekst voor je snufferd en moet er daarna vragen over beantwoorden.

Ik heb een 7,3 gescoord. Heel eerlijk? Valt me enorm tegen. Ik had er een veel beter gevoel bij en had ook niet het idee dat de toets moeilijk was. Waarom ben ik dan wel blij met een 7,4 voor AZK maar niet blij met een 7,3 voor Nederlands? Nou, AZK is iets waar je voor moet leren, dat is niet een kwestie van enkel begrijpen (al telt dat natuurlijk wel mee). De medische terminologie alleen al is gewoon iets waar je voor moet blokken, dat gaat niet vanzelf. Voor begrijpend lezen kan je daarentegen niet echt leren, dat is gewoon een kwestie de tekst begrijpen. Je kan hoogstens wat oefenen, maar ook dat heeft niet altijd effect gezien je nooit weet welke teksten je gaat krijgen op zo'n toets.
Ik ben er dus niet tevreden over. Ik had eerlijk gezegd wel verwacht dat ik wat hoger zou scoren en vraag me dus ook echt af waar het precies mis is gegaan. Zaten er strikvragen tussen? Of heb ik sommige teksten gewoon niet goed begrepen? Ik ben best teleurgesteld! Hans en een aantal klasgenoten zeggen (misschien terecht) dat ik niet zo moet zeiken omdat het gewoon een dikke voldoende is, maar ik kan er nu nog geen vrede mee hebben.

Vandaag had ik mondeling Engels. Ik moest een gesprek voeren met een klasgenoot over een random onderwerp dat we kregen van de docent. We kregen een aantal punten die in het gesprek sowieso naar voren moesten komen en we werden getoetst op onder andere onze uitspraak, samenhang en grammatica. Ook moesten we letten op de tijd, we mochten minimaal 4 en maximaal 6 minuten praten.
Ik ben vrij nuchter en kalm, tot het moment dat ik daadwerkelijk moet gaan praten. Ik vermoed ook wel dat meer mensen dit herkennen: het is lastig om kalm te blijven als je weet dat je bekeken, beluisterd en beoordeeld wordt.

Mijn cijfer? Een fucking 10! BOOYA!

Ik ben er zó enorm blij mee, geeft echt een heerlijk gevoel dat de docent niets op me aan te merken had. Ik kreeg als feedback dat hij verrast was door mijn woordenschat en uitspraak (dat laatste verbaast me een beetje, want ik heb het idee dat ik helemaal niet zo'n goede uitspraak heb) en dat ik me absoluut geen zorgen hoef te maken over het mondelinge examen. Super!

Als klap op de vuurpijl ook nog twee presentaties moeten geven. Gister een over ouderen in de gehandicaptenzorg (met een groepje, we moesten allemaal een doelgroep in de gehandicaptenzorg uitlichten) en ook hier kreeg ik enkel goede feedback. Dat ik leuk kan presenteren en de klas ook wist te boeien. Mijn voorgangster was er namelijk een van het kaliber "ik lees gewoon alles voor van een blaadje" dus waarschijnlijk heeft dat ook wel in mijn voordeel gewerkt.
Vandaag een presentatie over het werken met een actieve tillift. Deze kwam overigens een beetje als een verrassing: ik had geen idee dat ik dit moest gaan presenteren voor de klas. We kwamen de les in en kregen een random onderdeel dat we moesten gaan presenteren en niemand wist van te voren wat het precies was. Dit was om te testen hoe goed we precies opletten tijdens de verpleegkunde en praktijk lessen. Ik kreeg dus de actieve tillift en mocht ook meteen de spits afbijten. Reactie van een klasgenoot: "Ja jeetje, na jou zakken we allemaal, je deed het zo goed!"
Super leuk om te horen natuurlijk, maar gelukkig viel het voor mijn klasgenoten super mee. Niemand heeft het onvoldoende afgerond. vrolijk

Mijn reet is in ieder geval weer wat veren rijker, dus vol goede moed weer verder. Het gaat lekkerrrrrr!

13 april 2018 - 185x gelezen - bewerkt op 13 april 2018
Er zijn 4 reacties op dit verhaal.
Imagimary
Vrouw, 28 jaar
vorige  volgende
13 apr 2018 17:30 Cijfers, cijfers en nog eens cijfers
07 apr 2018 14:09 Eerste toets
18 mrt 2018 16:52 De verteller
17 mrt 2018 19:17 Woorden
meer..