menu myDiary

Zoiets

Ik voel me altijd nog zo jong. Nog maar negentien. Dat zeggen mensen ook vaak tegen me. Ik heb een vriendin van de studie die nu drieëntwintig is en ze zegt vaak dat ze het raar vindt dat ik net zo jong ben als haar zusje. Tja. Daar kan ik niets aan doen. Zo'n groot leeftijdsverschil is het nou toch ook weer niet?

Ik volg nu een vak over de ontwikkeling van adolescenten. Er staan vaak herkenbare dingen in. Volgens de stof ben ik nu geen adolescent meer, maar een 'emerging adult', iemand die nog niet helemaal volwassen is, maar eigenlijk ook geen adolescent meer is.
Een van de herkenbare dingen gaat over eenzaamheid. Het boek noemt twee soorten eenzaamheid: eenzaamheid omdat de kwaliteit van relaties niet goed genoeg is, te weinig intimiteit en vertrouwen, bijvoorbeeld, en eenzaamheid omdat de kwantiteit van relaties niet goed genoeg is. Ik heb eigenlijk altijd al last gehad van dat laatste. Ik voelde me een beetje betrapt toen ik het las. Shit, dit ben ik.


Misschien word ik toch wel wat meer volwassen, de laatste tijd. Vandaag heb ik de waterdruk op de boiler veranderd. We hadden geen warm water of verwarming meer, toen zag ik dat de boiler een te lage waterdruk aangaf, toen heb ik geprobeerd om wat stappen te volgen, maar ik kreeg iets niet open, dus ik gaf op.
En toen maakte mijn huisgenoot het heel makkelijk open, een beetje mopperend want dat had ik ook in mijn eentje kunnen doen, en toen heb ik een slang verbonden, die niet goed afsloot, waardoor er constant water uit spoot, dus ik heb drie handdoeken moeten gebruiken voor deze actie en schone, droge kleren aan moeten trekken. Maar we zijn weer voorzien van verwarming en warm water. Dat voelt goed.

Het is ook leuk om samen met mijn vriend boodschappen te doen en te koken. Waarschijnlijk is dat omdat alles met hem leuk is. En ik word oprecht blij van schone dingen, water dat weer wegstroomt door het doucheputje en lege bureaus en tafels. Een hele tijd werd de tafel in de woonkamer gebruikt om willekeurige spullen op te laten, maar nu is 'ie leeg, omdat ik had gevraagd of mensen hem leeg wilden ruimen.
Ik kreeg eerst een 'Haha, hoezo?' terug. Nou, gewoon, omdat je niet alles op een eettafel achterlaat? Omdat mensen daaraan willen eten? Omdat ik bezoek krijg en ik dan dat bezoek aan tafel wil laten eten? Ik vroeg me af of het nou zo'n raar verzoek was. Tafels horen toch leeg te zijn? Het is in ieder geval niet de perfecte plek om een kapot fietsslot en sportkleding achter te laten.


Ik vond het leuk om mijn vriendinnen van de studie weer te zien. We hadden een feestje. Ik had iets teveel wijn gedronken, want het was gratis. Als ik teveel drink, ben ik me bewust dat ik teveel drink, maar kunnen dingen wat later aankomen. Zo liet ik mijn oortjes op de grond vallen, maar realiseerde ik me dat pas tien seconden later en moest ik teruglopen om ze weer op te pakken. Ik voel me dan altijd zo stom, maar als iedereen stom doet, dan valt mijn stomme gedrag minder op, hoop ik. Maar voordat de alcohol zo'n effect had, wat pas was toen ik weg moest, was het zeker gezellig.
Mijn vriend en ik hadden chili gemaakt en Cowboy Bebop gekeken. Hij kijkt normaal geen anime, maar ik heb hem op een of andere manier overgehaald om Cowboy Bebop met me te kijken en nu kijken we dat elke keer dat we afspreken. Het is de sci-fi die het 'm doet, denk ik.
Maar dat soort dingen doen me goed.


Het is een beetje dom, maar ik kijk er zoveel naar uit om een eigen appartementje te hebben, misschien samen met mijn vriend, als dat nog een ding is, want het is pas twee maanden een ding, dus ik loop wel erg hard van stapel met dit soort gedachtes.
Ik ben laatst voor de eerste keer in mijn leven vergeten het gas uit te zetten na het koken. Een appje sturen met: 'Je was vergeten om het gas uit te zetten.' is dan voldoende, als huisgenoot. Maar ik kreeg meerdere appjes met dat het gevaarlijk is en dat we geen brandblusser hebben en het maar één keer fout hoeft te gaan en alles vliegt in de fik. Dat weet ik zelf ook wel, daarom is dit de eerste keer in mijn leven dat ik het ben vergeten. Daar erger ik me dan aan.
Net alsof ik een klein kind ben. Ik ben misschien niet volwassen, maar ook geen klein kind meer. En we zijn even oud. Dan krijg ik echt de behoefte om in mijn eentje te wonen, zonder huisgenoten. Maar zoveel geld heb ik niet.

Of als het doucheputje verstopt zit en binnen een paar minuten douchen de halve badkamer onderloopt, waardoor je elke keer dat je doucht een handdoek op moet offeren. En dan gaat dat twee weken lang door. En dan besluit ik ontstopper te kopen, want het is niet het soort putje waar je je hand in kan steken en een pluk haar kan pakken. Dan vraag ik of mensen mee willen betalen, ook aan schoonmaakmiddel. Dan zeggen ze dat ontstopper misschien niet de beste oplossing is, maar ze er wel last van hadden.
Als je er last van hebt, doe er dan iets aan. En als ik er dan iets aan doe, ga dan niet zeiken dat je het anders had gedaan, want waarom doe je dan niets?
Hoe dan ook, ik krijg geen geld daarvoor, maar ik heb wel het probleem opgelost. Ik schreeuw vanbinnen uit frustratie. Ik ga ook geen geld eisen, denk ik dan. Maar als dit door blijft gaan, raak ik blut.

Steeds als anderen dan iets noodzakelijks kopen, maak ik gewoon geld over, en als ik dan zeg dat ik schoonmaakmiddel had gekocht voor de douche is het 'Haha, hadden we dat wel nodig?', ja, want als je eens de badkamer zou schoonmaken, dan zou je weten dat het bijna op is.
Maar no money for me. Het was dan wel vijf euri, maar het gaat om principes. Zoals je merkt, vind ik dit heel frustrerend. Het is alsof er een constant vijandelijke sfeer in dit huis hangt, specifiek richting mij. Maar dat is het beeld dat ik heb, niet per se de realiteit. Ik kan me hier gewoon heel erg aan ergeren.

Ik heb best wel zin om te verven maar ik heb hier geen verf of kwasten of papier, dus dat gaat niet.
Dan maar de frustratie eruit schrijven, hè.

12 maart 2018 - 406x gelezen
Er is 1 reactie op dit verhaal.
iAngel
Vrouw, 20 jaar
vorige  volgende
17 dec 2018 22:58 Oprecht
16 dec 2018 22:04 Koekenbakker
12 dec 2018 22:11 Vijf-komma-nog-wat
12 dec 2018 12:06 Niet helemaal top
10 dec 2018 15:22 -
08 dec 2018 22:17 Inconsistentie
07 dec 2018 20:39 Wanneer heb je voor het laatst gevlogen?
05 dec 2018 12:50 Robbie
03 dec 2018 14:57 Over mij
01 dec 2018 14:44 Vak.
28 nov 2018 09:44 Waas
27 nov 2018 10:15 ~~~
25 nov 2018 10:36 Consumed
24 nov 2018 19:00 Lootjes voor cadeautjes
24 nov 2018 09:45 Project.
meer..