menu myDiary

8.

Zaterdag ga ik met de krokodil naar het strand. Afgelopen zondag hadden we ons jaarlijkse gesprek en was hij (eindelijk) opvallend direct.

Vier jaar geleden ontmoette ik hem tijdens de carnaval. Hij was verkleed als krokodil. We raakten aan de praat, het werd een lang gesprek waarna mijn toenmalige vriend heel boos op mij werd omdat ik zo lang met een andere man had staan praten. Die relatie was niet veel later over.

Het jaar daarop zag ik de krokodil weer tijdens de carnaval. Hee zei ik, ik heb gigantische ruzie gehad met mijn ex vanwege jou. Hij herinnerde het zich nog en moest er on lachen. Van geflirt was niks te merken, we hadden gewoon een gezellige klik.

De carnavalszondag was de enige dag in het jaar dat we elkaar zagen en spraken, de rest van het jaar hadden we geen contact. Maar zodra ik het café inliep zochten mijn ogen hem meteen, het was gewoon zo gezellig en ik vond het leuk dat we tijdens die paar uur per jaar een onafscheidelijk duo waren. Hij was gezellig, aardig, grappig, geïnteresseerd en bovenal totaal niet bedreigend of intimiderend.

Vorig jaar zag ik hem aanvankelijk niet, maar toen ik hem een berichtje stuurde met de vraag waar hij was zei hij: ik sta in het café op jou te wachten. Eenmaal binnen waren hij en een vriend de enige twee klanten. Ik bestelde een biertje en het voelde meteen alsof er geen jaar tussen had gezeten. De vriend van de krokodil voelde zich duidelijke overbodig, maar omdat ik het niet op een date wilde laten lijken omdat ik Krokodil geen verkeerd idee wilde geven, gingen we gedrieën naar een ander café. Krokodil haakte al snel af, het was bedtijd. Ik bleef over met Vriend en die begon een vlammend betoog over hoe leuk Krokodil mij vond, dat hij gedurende het hele jaar regelmatig over mij praat en dat ik hem een kans moest geven. En dat Krokodil zo enorm leuk en lief was, dat hij hem iemand zoals ik gunde.

Ondanks dat ik vereerd was en ik Krokodil echt een leuke man vond ging hem dat niet worden: ik was toen bezet. En daarnaast zag ik mezelf niet in het leven van Krokodil, we delen het dorp waar we opgroeiden maar wonen nu twee uur uit elkaar.

Intussen had hij mijn ouders ontmoet in het café en had ik mijn vrienden over hem verteld. Mijn moeder vroeg regelmatig met een grapje hoe het was met de Krokodil. Zo noemen we hem ook gewoon thuis.

Afgelopen zondag speurde ik net zo lang het café af tot ik hem zag, ik had echt behoefte om hem te zien. Hij had geen krokodillenpak aan maar was verkleed als boef. En hij was openhartig. "Jij voelt het toch ook als we met elkaar praten, het voelt dan zo fijn en vertrouwd. Ik kan echt goed met je praten"
"Ik voel dat zeker ook, maar het is carnaval en dan kan ik met iedereen goed praten"
"Misschien moeten we dan maar gewoon een keer afspreken buiten de carnaval"
"Ja.... Misschien wel"
"Ik vind jou echt heel leuk, al vanaf het eerste jaar"

Ik zei dat ik wel een keer nuchter wilde afspreken, maar dat ik ons niet echt zag samenzijn. De afstand boeide hem echter niks, hij was zeker van zijn zaak. Hij wilde mij. Hij gaf me een zoen op mijn mond en ik duwde hem weg. "Mijn ouders staan daar!"
"Die zien ons ook al vier jaar samen, die zijn niet gek"

We zochten een iets beschutter plekje en praatten daar nog verder door. Hij pakte mijn hand. Ik was enorm overvallen door deze emoties en werd spontaan bang voor de toekomst. Hij pareerde elk bezwaar wat ik had, tot ik geen bezwaren meer kon bedenken. Ik moest weg en zei dat we snel zouden afspreken.

Later, in een ander café, kwam er een totaal onbekend meisje naar me toe. "Hoe gaat het nou tussen jou en Krokodil?"
Ik was nogal verbaasd.
"Krokodil is een vriend van me, ik weet hoe leuk hij jou vindt. En hij is zelf ook echt heel leuk"
Er volgde een herhaling van het gesprek dat ik vorig jaar ook met Vriend heb gehad. Er komen dus gewoon onbekenden op mij af om een goed woordje te doen voor Krokodil. Hij lijkt me erg geliefd bij zijn omgeving.

En ik, ik ben om. Hij wilde naar het strand zondag. Prima, dan doen we het strand. Lekker officieel een echte date. Eens kijken of we nuchter ook klikken, en of die klik dan romantisch is of toch meer vriendschappelijk.


13 feb 2018 - 184x gelezen
Er is 1 reactie op dit verhaal.
HEHM
Vrouw, 31 jaar
vorige  volgende
15 okt 2018 22:50 13.
07 okt 2018 22:27 12.
03 aug 2018 22:42 11.
08 jun 2018 00:14 10.
16 mrt 2018 13:04 9.
13 feb 2018 23:18 8.
15 jan 2018 00:01 7.
19 nov 2017 21:40 6.
25 okt 2017 21:58 5.
11 okt 2017 22:17 4.
08 sep 2017 00:19 2.
21 aug 2017 22:40 1.
meer..