menu myDiary

Tijd voor een plan B

GoldenBird     10 jan 2018     Tekst grootte: A A
Morgen is het tijd voor de IUI-behandeling van ronde 4. De tijd gaat ontzettend hard. Hierna mogen wij nog 2 IUI-behandelingen alvorens we overstappen naar IVF. Daarna houdt het op. Daar ben ik, voor nu, vrij resoluut in. Ik wil hiervoor niet naar het buitenland, vooral vanwege emotionele stress. We hebben zelfs al even gekeken voor adoptie, maar de kosten hiervan zijn bizar hoog. Duizenden euro's. Ik wil dolgraag een kind, maar ook mijn hypotheek kunnen betalen. Draagmoederschap is geen optie, want er is verder medisch niets mis.

Natuurlijk zijn er in totaal nog 5 rondes - of 6 inclusief deze ronde. Alleen wil ik mezelf ook voorbereiden voor het ergste geval: geen zwangerschap. En ja, ik weet dat ik altijd nog zwanger kan worden. Aan zulke verhalen heb ik nu geen behoefte. Ik wil me er namelijk ook bewust van zijn dat er uiteindelijk meer in het leven is. Wij zijn hier nu 5 jaar mee bezig, en straks 2 jaar intensief. Twee jaar vol ziekenhuisbezoeken, aanvullende hormonen, en veel pijn en verdriet. Dit wil ik niet blijven doen. Ik wil ook straks, mocht het geen succes zijn, een gelukkig leven leiden.

We zijn al voorzichtig aan het bedenken wat wij gaan doen in het ergste geval. Uiteraard veel huilen, boos zijn, in een hoekje liggen, en meer. Misschien zelfs hulp zoeken als ik, of wij, het echt niet trek. Daarna krabbelen we op, gaan eens goed op vakantie, en gaan kijken voor een nieuwe woning. Dit huis hebben wij gekocht, omdat wij kinderen zien in de kamers. Als daarvan geen sprake is, heb ik alle ruimte ook niet nodig. Mocht ik alsnog zwanger raken, verhuizen we wel nog een keer. Ik wil vooral niet het gevoel hebben stil te staan, en ik weet zeker dat zoiets gebeurd als we kinderloos in dit huis zitten.

Nogmaals, misschien is het allemaal niet nodig. Maar het is erg fijn om te weten dat we op dezelfde lijn zitten. Dat er een plan B is. Dat we op elkaar kunnen rekenen. Man, man, man, wat een proces.

122x gelezen
Er zijn 2 reacties op dit verhaal.
GoldenBird
Vrouw, 28 jaar
vorige  volgende
10 jan 2018 17:28 Tijd voor een plan B
12 okt 2017 14:05 Even een adempauze
29 sep 2017 08:28 .
26 sep 2017 07:11 .
29 aug 2017 09:47 .
meer..