menu myDiary

Ongesteld enzo

Annemay     14 nov 2017     Tekst grootte: A A
Ik had het eigenlijk al een beetje zien aankomen. Laatst was ik even op de weegschaal gaan staan en mijn gewicht een beetje omhoog gegaan. Wat niet heel ernstig is, maar ik weet dat ik een paar dagen voor ik ongesteld word wat zwaarder wordt. Aangezien ik zondag ook klaar was met de pil, zat het er weer wat aan te komen. Meestal werd ik dan steady op donderdag ongesteld, maar de afgelopen paar keren ook op woensdag dus het wordt steeds eerder.

Dus toen ik de krampen in mijn buik in de pauze voelde wist ik hoelaat het was. Ugh ugh ugh. Maar goed, eigenlijk voelde ik me de hele morgen al rot dus ik verwachtte het. Ik wilde eigenlijk mezelf afmelden en naar huis gaan, ik voelde me echt kut. Helaas had ik mijn herkansing dus dat betekende tot vier uur op school blijven, want no-way dat ik mijn herkansing niet ga maken. Met een gevoel van 'Ha, dit gaat hem dus echt niet worden', liep ik mijn lokaal binnen. Normaal lukt het me wel om in die toets te komen, maar dat werd hem dus niet. Ik had prima geleerd, even goed als de vorige keer, wat me dus een hoger cijfer zou moeten opleveren aangezien ik de vorige keer één hele pagina van de toets niet had gezien. Maar oh het was een kuttoets. Mijn leraar had duidelijk geen zin om een toets te maken en had in plaats van een vergelijkbare toets gewoon zes examenopgaven erin gegooid. Waarbij ongeveer bij iedere opgave de atlas moest worden geopend. Dat maakt het allemaal trager. Nadat ik de halve toets had overgeslagen dacht ik nog 'ik ga echt niet hoger halen dan de eerste keer, wat doe ik hier?'. Het probleem is dat ik maar niet lekker in mijn toets kwam, ik voelde me niet goed, de concentratie was op aangezien het al mijn achtste uur was en inmiddels zat ik zolang te twijfelen of ik de toets moest inleveren om naar huis te gaan dat ik zat te twijfelen of ik maar naar huis moest gaan omdat ik te lang had zitten twijfelen en dus te veel tijd had verloren. Zucht, wat een twijfelaar ben ik toch. Inmiddels had ik een halve mentalbreakdown tijdens die toets, maar wilde ik niet naar huis, want ik had er het hele weekend voor geleerd en het is gewoon zonde.

Het lukte gewoon echt niet. Nadat ik nog een half uur van de honderd minuten over had en zag dat ik tien van de achtentwintig vragen beantwoord had besloot ik dat hoger dan wat ik al had, een 7, hem niet zou worden. Dus ik deed wat ik nog nooit eerder heb gedaan in zes jaar; ik heb opgegeven op de hele toets en ben eerder weggegaan.

Het is ding is met als ik ongesteld word is dat ik me echt naar voel. Ik voel me heel prikkelbaar en jank en de buikkrampen kunnen (ondanks de aleve) nog best wel naar zijn. Ik houd er niet van om een hele middag niks te doen, maar als ik ongesteld ben dan geef ik mezelf altijd de eerste kans die ik krijg even vrij, want ik weet dat ik het nodig heb. Mijn moeder zegt ook altijd dat ze het heel erg merkte wanneer ik nog niet de pil slikte, wanneer ik ongesteld moest worden, omdat ik echt een moodswing had. En ze heeft gelijk, ik merk dat ik me oprecht anders voel en anders gedraag. Alles ziet er negatiever uit en ik heb minimaal één huiluitbarsting, vaak meer, als ik ongesteld ben. Ik ben er ook een beetje klaar mee dat het niet als een 'legit ding' wordt gezien. Ik voel me mentaal oprecht kut, ik voel me fysiek oprecht kut en ik gedraag me oprecht kut. Waarom wordt het dan nog steeds als een 'just suck it up' ding gezien. Ik begrijp het, sommige vrouwen hebben er weinig last van en de halve wereldbevolking heeft er last van. Alleen ik weet ook zeker dat ik niet de enige ben waarbij het iedere maand toch weer echt even een klap is die me van streek brengt en me echt even incapabel maakt voor een paar dagen. Dus waarom is 'ik ben ongesteld' nog geen oprecht excuus om even een dagje thuis te blijven. Of waarom zeuren mijn jongensbesties dat ik chagerijnig ben, maar doen ze alsof ik teveel informatie deel wanneer ik zeg dat ik ongesteld ben en gewoon buikpijn heb terwijl zij het wel heel gebruikelijk vinden om te delen naar welke porno ze de vorige avond keken.

Ik ben ongesteld, ik voel me kut en misschien blijf ik morgen wel een dagje thuis en ik ben een beetje klaar met iedereen die het aanstellerij noemt. Het is geen aanstellerij als je er werkelijk last van hebt.

171x gelezen
Er is 1 reactie op dit verhaal.
Annemay
Vrouw, 18 jaar
vorige  volgende
02 jan 2018 22:19 Luxeprobleem
27 dec 2017 20:35 18e verjaardag
19 dec 2017 18:05 Mama
18 dec 2017 17:38 Individualisme in het onderwijs
14 nov 2017 19:49 Ongesteld enzo
05 sep 2017 17:43 Afgevallen pics
08 dec 2016 23:14 Tips?
06 dec 2016 23:13 Dagboek
24 nov 2016 15:48 Mijn werk
07 nov 2016 22:39 Jong en lui
05 nov 2016 19:39 Debat :)
30 okt 2016 22:13 WhatsApp groep?
28 okt 2016 23:19 Koelkast met fruitstickers
26 okt 2016 23:04 Kermis
21 okt 2016 01:40 Raar feitje
meer..