menu myDiary

Nachtmerrie van elke darter

JustMe22     13 nov 2017     Tekst grootte: A A
Gisteravond zat ik met vriendlief op de bank darten te kijken. Berry van Peer kwam voorbij, wat heb ik daar met afschuw en verdriet naar gekeken. Hij kon z’n eerste pijl gewoon niet los laten.

Het is een bekend fenomeen in de dartwereld, darteritus. De één gelooft er wel in, de ander niet. Maar volgens mij is het geen kwestie van geloven. Het bestaat echt. Het komt er op neer dat je je pijlen niet meer los kunt laten, waar je normaal je arm omhoog brengt en ze naar het bord gooit zonder erover na te denken, lukt dat nu niet. Een soort ‘stotter’ in je arm, in je gooi. Darten is sowieso een mentaal spelletje, en met darteritus komt dat helemaal naar voren.

Ik zelf heb er geen ervaring mee, maar mijn vader wel. Het is verschrikkelijk. Dat klinkt overdreven voor mensen die niet darten, maar het is wel zo. Darten is er met de paplepel ingegoten en ik kan me niet voorstellen er ooit mee te stoppen, hoe slecht het af en toe ook gaat.

Op het moment dat je darteritus hebt, moet je er zo snel mogelijk vanaf zien te komen. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Sowieso moet je doorgaan met darten, zoals Berry ook doet. Hoe pijnlijk het is om aan te zien, het is ook knap van hem dat hij het doet.

Het is ook een irritatie factor, als een tegenstander ermee worsteld, zie je dat ook aan je eigen spel terug. Ookal is dat niet de bedoeling, en kan die persoon er niets aan doen. Het is irritant.

Ik hoop er zelf nooit last van te krijgen, daar is het spelletje veel te leuk voor. En vanavond gaan we Berry hard aanmoedigen!

147x gelezen
Er zijn 4 reacties op dit verhaal.
JustMe22
Vrouw, 25 jaar
vorige  volgende
13 nov 2017 12:29 Nachtmerrie van elke darter
meer..